dinsdag 28 december 2010

Hartjes

Mooie titel hè, en dan is er niet eens een foto bij! Dat komt omdat er nog geen hartje is.... Ik heb me namelijk opgegeven voor de hartjesruil bij Katrien. Wil je ook meedoen? ga dan even bij Katrien kijken en geef je op. Je hebt nog een paar dagen.

De vorige foto van mijn kerststukje was mislukt(er liep een kat door het beeld), dus vandaar dat ie nu pas komt:
 Niet zelf gemaakt hoor, maar gekregen, leuk hè.

Ik ben bezig met lezen, de top 2000 luisteren en zo nu en dan (LOL) ook nog wat quilten. De nieuwe dolly, die ik natuurlijk weer niet kan laten zien. Ik heb eindelijk het handquilten van het Roosquiltje af. Het was niet veel werk, maar ik werd tegengewerkt, want Roos is dol op dit quiltje en ze wil er dus telkens als het te voorschijn komt op of in liggen! Gisteravond, nà haar dagelijkse slaapje mocht ik er weer aan verder, en met resultaat, het handquiltwerk is af. Nu nog even afbiezen. Dat wil zeggen als ik de biesstof kan vinden. Had ik nou wel al stof hiervoor apart gelegd of niet? Ik weet het even niet meer. En het heeft ook al geen prioriteit (erg hè, maar ja ik wil ook zo graag door met die Tale of 2 kitties en de dolly quiltjes). Ik zal het wel even zigzaggen, dan kan die muts het ten minste alvast gebruiken.


Dan heb ik ook lekker met de machine zitten quilten aan de Log cabin:

Het quiltwerk is zo moeilijk te zien, dus daarom ook maar een foto zo:

Maar ja, zo kan je weer niet zien hoeveel ik al heb gedaan... dus ook nog maar een plaatje van de achterkant:


Een voorzichtige schatting is dat ik nu op 1/5 tot 1/4 zit, dus dat biedt perspectieven. Dit deed ik in 2 avondjes. Nog een paar van die avondjes dus en ik zal er klaar mee zijn. Nu nog even plannen wanneer die zullen zijn.

En nu weer een nieuw hand/bankwerkje uit de kast trekken....

Groetjes, 


Merel  

zondag 26 december 2010

Sampler zaterdag: Lady of the lake én Bear paws

Op de zaterdag laat ik komende weken steeds een blokje van de Sampler zien die je hier kunt downloaden.

Dit is blokje 9 Lady of the lake:


Wil je dit blokje nog downloaden, dat kan via deze link. Het blokje van december en de afwerking vind je hier. De laatste twee blokjes zullen volgende week langs komen, nog net in het oude jaar :-)

En dit is blokje 10 Bear paws:

Dit blokje is hier nog te downloaden.

Ik kan de foto's van de overzichten even niet vinden, daarom maar eens een paar plaatjes van de constructie:
Lady of the lake in stukjes...
Het verschil dat een paar naadjes maakt...

Stukjes van de bear paws:


Groetjes, 


Merel  

zaterdag 25 december 2010

Living Dangerously

De fotomap is gelukkig weer bereikbaar. (ik heb mijn wachtwoord maar gewijzigd en alle inlogs aangepast) en nu kan ik dus de foto's laten zien.

Van de vogels in de tuin (nou ja deze exoot, de rest smeerde 'm net toen ik de camera pakte):
Oh nee, ik zie ook nog een koolmeesje op het houten huisje. Maar verschillende soorten duiven, spreeuwen, merels, eksters en musjes bezoeken ook regelmatig de tuin.

Niet zeeziek worden van deze foto, ik weet niet waarom deze in deze houding is genomen.
De volgende reeks puntjes zijn gemaakt aan het project Ijsbloemen...

Kijk het groeit al echt...


Dit is de voorlopige indeling:

Ijsbloemen leek me wel een gepaste naam voor deze koele quilt, er komt ook nog wat blauw bij. Ook als ik naar buiten kijk lijkt me deze naam wel goed :-)

Gelukkig ben ik niet letterlijk ingesneeuwd, maar ik gedraag me er wel naar. Ik ben lekker hele dagen binnen en geniet. Gisteren ben ik wel even naar buiten geweest, nou ja even, ik ben Artis in geweest, er was winteravond, en het was heel speciaal om zo in door het steeds donkerder wordende Artis te wandelen. Veel dieren waren al aan het slapen, of bleven vanwege het weer sowieso binnen, maar we zagen wel de lynx (toendradier) druk heen en weer lopen en na even te wachten kwamen ook de witte wolven te voorschijn, ze kwamen zelfs heel nieuwsgierig vlak bij de ramen naar ons kijken. (we liepen met een gids). Helaas was ik de camera vergeten (hoewel het was waarschijnlijk toch te donker)
De leeuwen schijnen het wel naar hun zin te hebben in de sneeuw, maar de olifanten moeten er niets van weten. Sommige dieren kunnen niet naar buiten omdat hun grachten zijn bevroren en ze dus zo zouden kunnen ontsnappen! Maar de meeste dieren hebben lichte vloerverwarming (!) in hun hokken en willen dus helemaal niet naar buiten.

's Avonds heb ik geheel tegen mijn gewoonte in de tv aangehad, jaarlijks een snottermomentje, dat mag toch? Ik heb heerlijk zitten zwijmelen bij Robert Cupido ten Brink met zijn All you need is love kerstspecial. Heerlijk. Vandaag lekker rustig aan gedaan met een boek, kerstliedjes op de achtergrond en lekkers onder handbereik. Wanneer begint de top 2000 eigenlijk, tijd om over te schakelen?

Oh, zijn jullie benieuwd naar de reden van de titel (Living Dangerously) van dit blogje? hi hi.
Nou ik ben het niet hoor, zouden jullie het denken, ik ben een watje! Het is de titel van het laatste boek dat ik las :-) van Katie Ffordes. Ik lees haar boeken graag, en ook deze was weer heerlijk! Nu ben ik in een boek bezig dat in 18zoveel speelt (van een andere schrijver....kweet ff niet wie)

straks nog even een Sampler Zaterdag bericht,

Groetjes, 


Merel

vrijdag 24 december 2010

Fijne dagen



Iedereen fijne feestdagen gewenst!

Ik had nog wel wat meer willen laten zien, maar ik kan om de een of andere reden even geen contact krijgen met mijn fotomapje. Inlogcode en wachtwoord zijn goed en toch zegt ie dat er iets niet klopt... Arch, computers. Nou ja, misschien dat het morgen lukt.

Ondertussen geniet ik van het vakantiegevoel. Ik ben bijna de deur niet uit geweest en ben lekker bezig. Ik werk aan de nieuwe dolly, de kitties, een paar quiltsteekjes aan de Roosquilt en ijsbloemen (die dresden plate van een tijdje geleden), ik voer de vogels en geniet van de capriolen die ze uithalen om het voer te bemachtigen. Ik lees en ben aan het opruimen in huis, lekker hoor, als alles weer eens netjes is. De katten vinden het heerlijk dat ik de hele dag thuis ben, ze komen regelmatig langs voor een knuffel en houden lange schootsessies.

Saai hè, al die dingen opnoemen zonder foto's. nou ja, laten we hopen dat ik morgen wel kan uploaden.

Groetjes, 


Merel 

dinsdag 21 december 2010

A tale of 2 kitties, deel 1

Gisteren vertelde ik over mijn alfabetspeldjes. Ik heb ze nodig voor een patroon waarin allerlei lapjes moeten worden gesneden en alle stukjes worden met de letters van het alfabet aangeduid. En ondanks dat het niet zo'n ingewikkeld patroon is, heb ik toch bijna het hele alfabet nodig! Alle kleurtjes stofjes hebben namelijk ook hun eigen letter.

Het gaat over het volgende patroon (je kunt het downloaden op de website van Red Rooster):

Ik ga deze quilt maken (correctie: ik ben al bezig), natuurlijk met een paar kleine aanpassingen, want ik blijf natuurlijk een beetje een eigenwijs meisje, dus ik heb wat kleurtjes gewisseld. En ik denk dat ik er met de randstof die wel in de stoffenserie zit (en ook heel leuk is!), maar in het patroon niet gebruikt wordt, nog twee randen boven en onder ga zetten. Daardoor wordt de quilt bij mij ongeveer 1,5x2 m in plaats van ongeveer 1,5x1,5 m. Nou ja, ik weet het nog niet zéker, maar ik denk het toch wel... (ik vind een quilt van 150x200 cm leuker, mooi éénpersoonsbed maatje)

Begin 2011 komen de stofjes in de winkel. Je kunt je vanaf nu voorinschrijven voor het patroon (in het Engels en in inches), inclusief stofjes. De quilt wordt 60 inches square (dus ruim 1,5x1,5 m). Het gehele pakket kost € 64,=. Graag opgeven per email (info apestaartje birdblocks punt com).
N.B. het pakket bestaat uit ruim 4 yards aan stof en is inclusief alle stoffen voor de voorkant en de afwerkbies.
(Dit is ruim voldoende, ik heb voor mezelf meteen de stroken gesneden die je werkelijk nodig hebt, en vraag me dan af waarom er voor sommige stofjes 4x zoveel wordt gerekend. Maar het zal wel zo zijn dat ze minimaal 1/8 yard of 1/4 yard willen voorschrijven, ook als je maar 1 1/2 inch nodig hebt....)

Hier liggen alle gesneden lapjes klaar (met hun speldjes, LOL):

Die paneeltjes zijn echt heel lief! Ondeugende katten, met een quiltje aan de waslijn en bolletjes wol, die overal opduiken.



Ik ben begonnen met het maken van de nine patches. Van strookjes van 1,5 inch maak je 3 inch nine patches. Zo klein werk ik niet zo vaak!

Volgende keer zal ik de paneeltjes verwerken en wat beter laten zien!

Groetjes, 


Merel 

zondag 19 december 2010

Sfeerplaatjes

Maar eerst even dit:

Het is pas in februari, maar.... Kom je ook? Ik zal er zijn met een mooie stand met lapjes en leuks, er zullen mooie quilts te zien zijn, onder andere van Supergoof, en nog veel meer. Zet maar vast in je agenda: 11, 12 en 13 februari 2011, Patchwork en Quiltdagen! Om naar uit te kijken!

Een gezellig minipleintje in Amsterdam, vlak om de hoek bij de winkel:

Ik kan ff niet kiezen welke van deze foto's ik het leukst vind, dus ik zet deze er gewoon ook bij!
De sneeuw op het dak van deze rondvaartboten bedekt sommige lampjes voor een romantisch effect...

Hoe zou dat er van binnen uitzien?

Ik kocht dit hart om een waxinelichtje in te doen:

... en dat ziet er zo uit als het donker is:
oh...

Willen jullie ook weten waarom ik het hele...
... alfabet op mijn mooie bloemetjesspelden heb geschreven? Kom dan maar gauw terug, ik zal het je in mijn volgende berichtje laten zien :-)
(het is toch veel leuker om zelf deze speldjes te beschrijven dan om saaie stickertjes te plakken...)

Marion wist een vrij accurate beschrijving van mijn eerste vrije dagje op te sommen (zonder daarover te hebben gebeld/gemaild) Ze kent me een beetje :-)

Groetjes, 


Merel

zaterdag 18 december 2010

Sampler zaterdag: Duck and ducklings

Op de zaterdag laat ik komende weken steeds een blokje van de Sampler zien die je hier kunt downloaden.

Dit is blokje 8 Duck and ducklings: 


Het wordt al wat hè, de randen bijna vol en zelfs al een hoekblok. Het hoekje hier rechtsonder is klaar, hier hoeft alleen nog een (leeg) achtergrondblok tussen en de randdriehoeken natuurlijk. Dat zijn mooie plekken voor wat speciaal quiltwerk. Dat vind ik wel mooi in een sampler, veel verschillende technieken en wat ruimte voor speciaal quiltwerk.

Wil je dit blokje nog downloaden, dat kan via deze link. Het blokje van december en de afwerking vind je hier. De overige blokjes zullen vanzelf nog een keer langs komen :-)

Het heeft hier in Amsterdam, net als in de rest van Nederland (als ik de berichten mag geloven) de hele vrijdag behoorlijk gesneeuwd. Tussen de fietsen (op plekken waar niet gelopen wordt) kwam het wel tot zo'n 20-25 cm hoog, zelfs op de zadels lag een dikke laag. Heel veel openbaar vervoer in het land lag plat, of ging maar mondjesmaat door. Maar de metro's en trams (in ieder geval die op de Nieuwezijds Voorburgwal die ik kon zien) reden wel, zonder veel problemen. En ook de pont (die ik naar huis nodig heb) voer gewoon! Gelukkig hebben we in Amsterdam dus nog een redelijk goede doorstroming, alleen auto's hadden het moeilijk (meer op de buitenwegen dan in de stad hoor, ze reden langzaam door de straat, maar zonder noemenswaardige problemen of opstoppingen).

Tsja, aangezien het nu toch na middernacht is is het officieel zaterdag, dus mag ik dit berichtje gelijk plaatsen :-)

Denk erom dat ik 'vandaag' (zaterdag dus) vroeger dicht ga dan normaal! Afhankelijk van de weersomstandigheden ga ik om 15.00uur of nog wat eerder dicht. Als je zeker wilt weten of de winkel nog open is, kan je het beste even bellen!

Groetjes, 


Merel  

donderdag 16 december 2010

Zon en maan



Nieuw binnen: Deze ontwerpen van Laurel Burch. Lekkere uitbundige vrolijke stofjes. Ik heb al wat lapjes klaar liggen, nu nog even wat inspiratie wat het moet gaan worden. Of zal ik van die manenstof gewoon een nieuw sloop maken? Slapen op een kussen met die mooie stof, dat zullen heerlijke dromen worden!

De plaatjes zijn 15x15 cm, maar door de leuke stippenrandjes kan je ze ook tot 16 cm gebruiken (en daarbij nog een naadje toevoegen), zonder het kadertje kan je ze voor 14 cm gebruiken, dus het past in verschillende maten patronen!

Niet vergeten dat de winkel is gesloten van 20 december 2010 tot en met 3 januari 2011 en op as. zaterdag 18 december om 15.00uur al sluit!

Groetjes,


Merel


www.birdblocks.com

maandag 13 december 2010

Red is a neutral

Vandaag laat ik 3 verschillende werkjes zien, allemaal met rood in de hoofdrol. Zouden ze het daarom een 'rode draad' noemen?

Als eerste:

De nieuwste dolly quilt. Ook deze werd weer gekeerd, en zo zonder biesje afgewerkt. Dit keer heb ik de achterkant in twee delen gemaakt. Op het onderste lapje streek ik een zeer ruime naadtoeslag en een strook dubbelzijdig plakvlies. Toen rondom naaien en keren alsof het een kussenhoesje is. Nu ligt de strook met het plakvlies bovenop de rest van de achterkantstof, door de plakvlies te activeren is de keeropening netjes gesloten. En door het quilten zal het nog steviger dicht genaaid zijn. Je kunt natuurlijk ook nog even de naad met de hand dichtnaaien met een applicatiesteekje. Je kunt zelfs deze keeropening onder een ophangtunneltje verstoppen.

ja maar, ja maar, ja maar.... Laat nou het quiltje eens zien...

Okee, okee, daar is tie dan:

Dit keer werkten we met de vrije of liberated techniek, helemaal zonder patronen of mallen. /deze techniek wordt duidelijk beschreven in het boek Collaborative quilting van Freddy Moran en Gwen Marston. Ik maakte een free-form huis, dolly, mandje en boom, net als Sarah Fielke, maar het leuke is dat je dus helemaal zelf mag kiezen wat je doet, al maak je alleen huisjes of bomen, en maak je meer of minder ramen het mag allemaal.

Dat brengt me dan meteen bij de titel van dit bericht: Red is a neutral. Dit is een uitspraak van Freddy Moran, en ik kan niet anders dan het daar roerend mee eens zijn. Zeg nou zelf, welke kleur past er nou niet bij rood?

Het rode in bovenstaande dolly is het quiltgaren! Want ik zat er een beetje mee, met welke kleur ga ik nou quilten, weer met transparant, daar houd ik eigenlijk helemaal niet van ...
... Oh, natuurlijk rood :-)

Ook deze heb ik back-to-front gequilt (net als het eerste quiltje uit deze serie) door een aantal lijnen van de achterkantstof te gebruiken.

Maar vóór het quilten, tijdens het naaien van de blokjes van deze quilt, heb ik heel wat twoseys van de red squares kunnen naaien, want ik wilde graag een beetje overzicht houden. Daardoor wilde ik maar aan een blokje of stukje tegelijk bezig zijn en had ik dus heel vaak een leader/ender stukje nodig. Kijk maar eens hoe veel nieuwe setjes ik er bij maakte tijdens de constructie van dit quiltje:

Dit weekend allemaal netjes open gestreken en ook hier is de basis natuurlijk rood...

Het handquiltwerkje dat ik even op de bank achterliet, had bij terugkomst ineens een staart gekregen:

Zo kan ik natuurlijk niet laten zien dat ik nu bijna klaar ben met de derde border, ach, jullie moeten me maar geloven. Zal ik het gaan halen voor het einde van het jaar? Het is wel mijn streven, deze moet ik toch af kunnen krijgen, zelfs al wordt ie steeds bezet?!

Kijk een koppie heeft ie ook het quiltje :-)

Tsja, en zo hebben alle werkjes van dit weekend een 'rode draad' (en een paar rode kattenharen, LOL)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 11 december 2010

Sampler zaterdag: Kaleidoscoop

Op de zaterdag laat ik komende weken steeds een blokje van de Sampler zien die je hier kunt downloaden.

Dit is blokje 7 de Kaleidoscoop:

 
Wil je dit blokje nog downloaden, dat kan via deze link. Het blokje van december en de afwerking vind je hier. De overige blokjes zullen vanzelf nog een keer langs komen :-)

Morgen laat ik zien hoe de dolly quilt is geworden... Nu ga ik nog even onderuit op de bank met een muziekje en een boek, of zal ik een handwerkje pakken?

Groetjes, 


Merel

vrijdag 10 december 2010

Tutorial: Warme sneeuwballen

Vroeger werden van rags, of resten/stroken stof ballen gedraaid. Deze werden verzameld en als er voldoende waren werden er met deze smalle stroken stof kleden (rag rugs) geweven. Maar die ballen zien er zo ook zo leuk uit. Met een paar in een schaal of onder de kerstboom. Heel decoratief en echt iets voor ons stofjesgekken :-)

Zo'n bal kan je dus van stroken stof maken, maar ook van stroken tussenvulling, je weet wel die stroken die je van de buitenkant van je quilt af snijd als je klaar bent met quilten.

Ik had een strookje (20x110cm ) van die speciale hittebestendige tussenvulling over. Je weet wel die met dat metaalfolie van binnen. Dat geeft zo'n leuk glim-effect. Ik heb er ook al hele leuke sneeuwpoppen-applicaties mee gezien (maar ik dwaal af).

Snijd de vulling (of stof) in stroken, ik maakte mijn stroken ongeveer 2 cm breed. En laat om en om aan de bovenkant en aan de onderkant een stukje dicht.


Kijk als je alles hebt gesneden is het een lange sliert geworden:


en dan begin je met een propje waar je steeds maar weer omwindt. Ik legde steeds de volgende wikkel naast de vorige, maar je kan ook kris kras gaan.


Als je bij het eind van je strook bent, of je vind je bal groot genoeg, dan stop je het laatste eindje gewoon weg tussen de windsels en klaar!


Deze twee ballen zijn gemaakt van 20 cm hittebestendige vulling, de ene heeft een doorsnede van ongeveer 9 cm en de andere is ongeveer 7,5 cm in doorsnede.

Helemaal gezellig voor de kerst :-) Mij benieuwen hoe de katten erop reageren, LOL

Als je de ballen van stof wilt maken kan je natuurlijk ook beginnen met een prop tussenvulling en alleen de buitenste laag van stof-stroken voorzien.

Verder ben ik nog bezig met het dolly quiltje voor morgen, dus nog even niets om te laten zien.
Ach, morgen haal ik dat wel in. Het is weer erg leuk geworden al zeg ik het zelf.


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 7 december 2010

toch nog wat gedaan :-)

Ik had een redelijk volgepland weekend. Ik wilde wat meubels verplaatsen van de ene kamer naar de andere en terug, maar door smalle deuropeningen en grote kasten kon dat niet binnendoor, nu snap ik waarom ik 2 achterdeuren heb :-). (namelijk 1 in de keuken én 1 in de slaapkamer). Dus ik kon via buitenom, niet dat ik daar nou zo blij mee was met al die sneeuw en gladheid, maar het kon! Alleen, ik kwam er achter: het hoefde niet (althans voorlopig). Ik heb nu mijn machine in de woonkamer staan (een stuk warmer dan de slaapkamer) en gebruik voorlopig daarbij de eettafel, dat is niet ideaal, maar het werkt wel.


Eerst heb ik zaterdagavond weer eens de vierkantjes opengeperst van het 'red squares' project. Ik heb geen tijd gehad om er een design mee te maken, maar omdat er in deze batch vrij veel van de lapjes uit het charmpack die ik hiervoor heb versneden in zit, vind ik dat ook niet zo erg, want die wil ik wel graag door de hele quilt verspreiden en nu zouden ze allemaal bij elkaar in de buurt blijven.

Toen bracht ik een hele dag door bij vrienden, dus die zondag deed ik thuis niet veel meer, wel iets:

Ik heb toen ik 's avonds thuis kwam eventjes de bruine effen lapjes tussen de gepatchte lapjes gezet, ik was zo benieuwd hoe het zou worden. Maar daar mocht ik eigenlijk geen tijd aan besteden, want ik moest dit weekend ook hard aan de gang voor de Dollyquilt die komende zaterdag alweer in de bijeenkomst moet worden onthuld! Daaraan heb ik dus het grootste deel van mijn weekend gewerkt, maar dat mag ik nog niet laten zien :-)

Echter, ik kon het niet laten om ook eindelijk weer eens iets te doen aan mijn laptophoesje, want ik had mijn laptop zondag mee, en dan komt dat hoesje weer tevoorschijn.En dan denk je toch telkens weer, hè dat saaie zwarte ding, tijd dattie eens af komt.

Eerst heb ik handvatten gemaakt en aan het oude hoesje vastgezet. Daarna heb ik het oude hoesje in de nieuwe omslag geschoven (drie naden zijn genaaid, de bovenkant is open en de naden daar zijn naar binnen gevouwen)

Die open kanten heb ik zo naar binnen gevouwen dat ze de rits (zwart natuurlijk) bedekken als ik het vast heb genaaid. Dus ik heb getracht er een soort blinde rits van te maken.

Dit is de andere kant. Ik ga er nu nog met de hand en met perlé garen wat lijnen in quilten, want door het plakkatoen wat ik er achter streek vanwege het doorschijnen zie je de naadtoeslagen nu heel erg zitten. Misschien dat het stiksel bij de rits dan ook wel vervangen gaat worden, want dit zit nog niet helemaal naar mijn zin. Oh, als ie ooit eens af is heb ik toch een blits tasje!

Maar dit is nog niet alles :-)

Ik wilde namelijk ook wel heel graag beginnen met het quilten van de LC (dat stel ik nu al veel te lang uit)
Dus....

... heb ik wat spoeltjes van het juiste garen voorzien. Zo nou ben ik begonnen... (ik heb ook al het gewenste patroon geoefend, vorige week)


... en jeah! Ik ben ook écht begonnen! Ik hoop dat je het op deze foto een beetje kan zien, maar voor de zekerheid hier ook nog even de achterkant:

Nou, ik vind eigenlijk dat ik best wel veel gedaan heb in slechts 1 dagje. En dat terwijl ik ook nog een boek van kaft tot kaft heb gelezen, het was er weer zo eentje. Zo een die je gewoon niet weg kunt leggen. Zo een die dus in een recordtijd uit is en waarvan je dan vervolgens denkt, hè zonde nu is het op. Zo eentje dus die je dan na 2 uurtjes opnieuw oppakt en dan rustig weer op pagina 1 opnieuw begint (ja, ik beken...), en dan toch nog zo veel gedaan hebben....Kep geen boodschappen gedaan dit weekend, dat niet, soms moet je gewoon eens een weekje uit de voorraadkastjes eten :-) komt daar ook weer eens een frisse wind doorheen.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 4 december 2010

Sampler Zaterdag: Double X

Anita vroeg me laatst, laat nou eens een foto zien van die Log cabin die je steeds dreigt te gaan quilten (Ahum, dat dreigen zei Anita niet hoor, dat is mijn eigen tekst! Ben ik al begonnen? Nee....) Die quilt had ik al eens laten zien hoor, in het berichtje over mijn fab. weekend in België begin oktober, maar hier is hij nog een keer, op verzoek dus... (dezelfde foto)!



Ondanks de sneeuw...

... gaat het lekker met de SUPERSALE, er zijn al een aantal rollen stof leeg, en een heel aantal meer rollen stof zijn een stuk dunner geworden, dus kom volgende week of de week daarna gauw nog even langs om te kijken of er iets voor je bij zit.
(bijschrift foto: wie zegt dat er in de stad geen wildlife is?! Hoewel er geen berg veren lag, dus ik denk dat de pootafdrukjes niet geheel tegelijkertijd gemaakt zijn, ondanks dat beide sporen vrij vers zijn...)

Op de zaterdag laat ik komende weken steeds een blokje van de Sampler zien die je hier kunt downloaden.

Dit is blokje 6 de Double X:


Daar komt het blok in het geheel, het wordt al iets voller.

Wil je dit blokje nog downloaden, dat kan via deze link. Het blokje van december en de afwerking vind je hier. De overige blokjes zullen vanzelf nog een keer langs komen :-)

Ga ik dan eindelijk dit weekend eens beginnen met die Log cabin? Het is wel tijd om te beginnen, met dit weer onder een flanellen quilt... , al is het maar om hem te quilten, is geen straf! Eerlijk gezegd... ik weet het niet. Er staat een dagje schuiven van mijn huisraad op de planning en een dagje met vrienden, dus of ik nog veel tijd over houd, geen idee? Maar wie weet.

Verder is dit... :

... een teken dat het tijd wordt, dat ik weer eens de strijkplank tevoorschijn moet halen. Eens kijken of ik zin heb om te beginnen met de lapjes tot grotere stukjes aaneen te zetten, dan kan ik van het project 'red squares' ook eens wat meer (leukers) laten zien ;-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com