donderdag 31 maart 2011

Groeien en rijzen

Groeien, het seizoen begint weer. Niet dat ik nou echt groene vingers heb, maar ik probeer het toch weer eens...
 ... al is het alleen al omdat ik die turftabletjes zo leuk vind.
Minikasje van de hema, zaadjes erin en nu maar wachten :-) Eens kijken of ik echt klaprozen en vergeet mij nietjes krijg... Niet vergeten zo nu en dan water te geven. De overtollige zaadjes heb ik met een slinger in de tuin gemikt (er zit altijd hartstikke veel in zo'n zakje), maar dat zal wel niet veel opleveren. Ik heb meer hoop op mijn vensterbank :-)

En nu ik toch zo lekker bezig ben ook maar meteen weer eens een suikerbrood getracht te maken, dat was lang geleden:
 Suikerparels heb ik in België gekocht, die vind je hier niet (althans ik niet, zelfs niet bij de makro)
Het recept is een basisrecept voor (bruin, maar wit kan ook) brood, waarbij ik op 500 gram meel 300 gram suikerparels toevoeg. (of kleine suikerklontjes). En als speciale touch (hoewel ik het dit keer was vergeten) in plaats van 20 gram boter of olie, 20 gram limoenolie! MMM, dat geeft een hele speciale subtiele smaak!
Het bakblik goed invetten (ik gebruik bakspray) en daarna wat losse suiker erin strooien, dan krijg je zo'n lekker stroperige buitenkant. Wel metéén als je hem uit de oven haalt uit het bakblik halen, anders koelt die plakkerige buitenkant af en krijg je hem er nooit meer uit!

Die rode achtergrond bij het deeg is een dun snijplankje van de ikea dat ik speciaal voor dit doel bewaar, dus er zitten geen snedes in, want op dat stomme wafelaanrechtblad-oppervlak kan ik natuurlijk niet met deeg aan de gang.

Groetjes,

Merel

woensdag 30 maart 2011

Nieuw binnen

Tsja, wat doe je als je, als rechtgeaarde kattengek, tegen een stofserie aanloopt met Hello Kitty erop?


... wat denk je?

Bestellen natuurlijk! En kijk eens wat er van de week binnenkwam :-)

Oh, leuk, ik ga er meteen iets van maken...
Ik heb er een aantal mooie effen kleuren bij gezocht en alvast wat stroken gesneden.

Nu nog een ontwerp maken.

Dit kwam ook binnen:


het is een soort bouwpakketje voor een tasje. Je kan het met stof bekleden, eventueel een hengsel eraan maken en heel chic opstap met je unieke accessoire! Ik heb er maar een paar besteld, omdat ik eerst eens wou kijken wat het nou precies was, dus als je er belangstelling voor hebt, gauw even emailen!

Grappig dat meerdere lezers zich niet kunnen herinneren wat eerst mijn (nood-)header was :-) Het was dan ook niet zo'n indrukwekkende (gewoon het logo van de winkel. meer niet), dus je hebt niets gemist!

Groetjes, 


Merel

dinsdag 29 maart 2011

Het was weer druk dit weekend

Wederom zo'n vrolijk voorjaarsplaatje uit Artis. Heb ik die een weekje voor jullie bewaard? Vraag je je af. Nou nee hoor, ik ben zondag wéér naar Artis gegaan. Niet omdat ik er geen genoeg van kan krijgen, maar omdat het Geologisch museum nog een keer (afgelopen weekend dus) z'n deuren opende. En ondanks dat ik al een paar jaar een jaarkaart heb, was dat er nog nooit van gekomen (dat museum). Iedere keer zeiden we tegen elkaar, als het nu eens wat minder weer is dan pakken we het museum eens mee, maar toch , dan vergat ik het weer, of we gingen gewoon niet heen als het minder weer was...
 
Maar ik wilde het toch wel eens zien, ik vond geologie bij aardrijkskunde altijd een leuk onderwerp, vandaar. En toen las ik dat het museum gesloten zou worden! De collectie zal gedeeltelijk worden verdeeld over andere musea (oa Naturalis in Leiden, geloof ik). Er komt een nieuw museum in Artis, wat ook veelbelovend klinkt, maar daarop zullen we dus nog even moeten wachten.
Afgelopen weekend kon ik dus nog even genieten:
Kijk nou toch, zo'n heerlijke vorige eeuwse vitrinekast, oh, die zal het veld wel moeten ruimen voor allerlei moderne (interactieve) bedoening... Zonde zou dat zijn, helaas past ie niet, maar anders zou ik hem zo in huis nemen! 

Heerlijk nog even van het prachtige weer genoten (na het museum toch nog even door de tuin gelopen) en ook dit nog even op de gevoelige plaat vastgelegd:
Een zeeleeuwenpup zoogt al zwemmende. Dat zal niet heel lang meer kunnen, want beide vrouwtjes die vorig jaar een pup hadden zijn weer in verwachting. En ze zullen hun jongen van afgelopen jaar spenen zodra die geboren worden! Door de zonnestralen die zo mooi door het water vallen kan je het (toch enigszins) zien, zie je die lichtstrepen. Ze zwemmen trouwens best hard tijdens het zogen, het was een gelukje dat ik net klaar stond met de camera!

Heb ik dan helemaal niets quilterigs gedaan? Nou niet veel, maar wel wat. Maar ja, het is komende zaterdag weer Dollyquilt bijeenkomst, dus jullie mogen raden waaraan ik gewerkt heb :-) En daarom kan ik het niet echt laten zien hè! 
Bovendien is het Formule 1 seizoen (nu dan toch eindelijk) weer van start gegaan! Naast het uur dat ons zondagnacht door de neus is geboord, mocht ik ook nog eens verschrikkelijk vroeg opstaan om de eerste race van het seizoen, gehouden in Melbourne, Australië te kijken! Dat is gelukkig tegenwoordig een laat-in-de-middag race, waardoor ik om 7uur wakker moest worden. Vroeger was de race op 'gewone tijd' dus plaatselijke tijd 2 uur 's middags, wat betekende dat ik toch wel om 3 of 4 uur 's nachts op moest om live te kijken! (en JA, natuurlijk kijk ik live!) Oh, het was wel weer genieten, ondanks dat er niet zo heel veel spectaculairs gebeurde.

Dan nog wat plaatjes van de prins en prinses die hier wonen:


...en NEE, er ligt geen erwtje onder! Het is overigens een in vieren gevouwen dekmatras (de dikste van ikea), waarop ze liggen. Ik moest het even kwijt en dus ligt het hier gevouwen op mijn bed. Ik dacht al toen ik het erop gooide, ...het zal mij benieuwen hoelang het duurt.... en ja hoor, ik hoefde niet heel lang te wachten :-) Tsja, het is natuurlijk ook wel een super-de-luxe bedje zoveel zachte laagjes op elkaar! (slechts 3 laagjes te weinig voor een échte prinses, LOL)

Ronald Giphart (Ik ook van jou) is uit, het durde even, niet doordat het taai is, maar ik had afgelopen week erg weinig tijd om te lezen. Het volgende boek is ook alweer een eind op streek: The Cinderella moment van Gemma Fox. Over toevallige ontmoetingen en héél veel misverstanden!

Groetjes, 

Merel

vrijdag 25 maart 2011

Nieuwe titels

Hi, wat vinden jullie van mijn nieuwe ^^^^^ header? Ik heb mezelf, naast een mooie afbeelding, ook meteen een nieuwe titel gegeven :-) Ik ben een beetje een scharenverslaafde, dus deze naam leek me wel te passen. Nou ja, 'nieuwe' header? De vorige header was eigenlijk als tijdelijk bedoeld, maar het heeft éven geduurd voordat ik er de tijd voor nam om iets mooiers voor jullie te componeren. Ik zal de foto's wel zo nu en dan wisselen hoor.

En omdat ik toch al aan het veranderen ben geslagen, vinden jullie nu ook een tabblad bovenaan dit blog waarop ik alle tutorials nog een keer verzamel, zodat je heel gemakkelijk kunt zoeken welk project of trucje je wilt zien. Het is een lijst met linkjes naar de bijbehorende blogtekst, met een foto. dus als je de tutorial niet meteen in beeld krijgt even verderop in de tekst zoeken, want ik schrijf natuurlijk nog wel eens over verschillende onderwerpen in één bericht! Uhm, de lijst is nog niet helemaal compleet, ik vul hem nog wel aan, maar het is even een uitzoekerij. (ik probeer eens wat extra mogelijkheden uit van het blogprogramma :-)  )
Misschien komt er in de toekomst nog wel eens een tabblad bij!



En dan nu de andere nieuwe titel waar ik aan zal 'moeten' wennen (gelukkig heb ik nog een paar maanden ;-)   ): binnenkort zal ik er dus niet meer onderuit komen en kan ik door één speciaal persoontje worden aangesproken met de titel...


...


Tante Merel!

jeah, ik word tante! Leuk hè! (alleen die titel die je er bij krijgt, zucht!)
En bovenstaande stofjes heeft de aanstaande moeder uit mijn restenbak gevist om een beetje te laten zien wat ze leuk vindt! (N.B. deze stofjes zijn (helaas) niet meer verkrijgbaar!)

En om dit heugelijke feit te vieren zijn deze twee panelen, die toevallig vorige week binnen kwamen, in de aanbieding. Maar dan moet je wél even in de winkel zeggen dat je mijn blog leest natuurlijk! Normaal € 11,60 nú voor € 8,50

Meisje plukt appels


Jongetje speelt met een vlieger

(ook te bestellen door even een email te sturen met welke je wilt hebben en hoeveel enzo)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 22 maart 2011

In bed met Katie en Ronald

In het kader van de boekenweek kan dat lijkt me zo ;-)

Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik tot nog toe nog niets van 'mijn' generatie literaire schrijvers heb gelezen! Daar moest maar eens verandering in komen dacht ik zaterdag in de bieb. Dus naar aanleiding van deze boekenweek heb ik maar eens een Giphart en een Zwagerman uitgezocht! En Ronald (Giphart) heb ik als eerste mee naar bed genomen :-) Tsja, daar lag al een Katie Ffordes, dus toen werd het wat druk in bed, maar ja tijdens de boekenweek mag je best een beetje meer dan anders, dus ze mochten allebei tegelijk, LOL. Dat kan gerust, want de één lees ik in het Engels en de ander (natuurlijk) in het Nederlands. Katie heb ik al uit, en met Ronald ben ik ook al een aardig eind op dreef. Het bevalt wel, dus ik zal zijn andere boeken ook binnenkort gaan lezen.
(oh, heerlijk voorjaar!)

En Katie Ffordes, tsja, dit is geloof ik het laatste boek van haar dat de bieb rijk is, wat ik nog niet gelezen had. Nu wel, haar andere boeken zal ik op een andere manier moeten zien te vinden (of misschien hebben ze die wel in vertaling, hoewel ik dat minder prettig vind)...

Grijp jij de boekenweek ook aan om eens iets nieuws of extra's te lezen?

Groetjes,

Merel

maandag 21 maart 2011

Lekker naar buiten

Oh, wat een heerlijk zacht weer was het op de eerste dag van de lente! Een mooi moment om eens lekker in Artis te gaan wandelen.
En als je nou denkt dat pauwen ijdel zijn...

...dit mannetje laat hier nog mooi zijn staart zien, maar...

...toen ik wilde inzoomen rende hij gauw het beeld uit! (met z'n kop dan, zie 'm er moeite voor doen), je ziet, z'n staart vouwt ook alweer in.

Die kleine panda blijft toch wel erg schattig. Ze hebben het perk wat teruggesnoeid, dus ze zijn wat beter te vinden, maar deze ging zelfs even voor ons op het hoge podium :-)

Kijk, lijkt Cesar te zeggen, ik ben een lief klein poesje, wil je me even in mijn buikje kroelen....?

terwijl een paar tellen later...
...bewijst hij toch maar weer een grote stoere vent te zijn, LOL

Deze musjes vonden dat we wat al te dicht bij HUN struik zaten!
Er werd vrij aggressief vlak langs mijn hoofd gevlogen, een paar keer achter elkaar! Of waren ze misschien boos dat we alleen koffie en thee hadden genomen en geen lekkere muffin ofzo erbij.

We hebben deze Kar-Kur... (argh, ik ben het vergeten, had ik maar even een foto van het bordje genomen):

... nog geprobeerd uit te leggen dat carnaval al voorbij is, maar hij bleef onverstoorbaar staan.

Wat een kleuren...

En heb je nog iets quilterigs gedaan dit weekend?
Ja, nou ja, niet heel veel. Kep ook nog gelezen (en het HH gedaan, en noem maar op...), en uh, nou ja, een paar naadjes genaaid. Ik denk dat alle quiltenergie dit weekend in Elst rondwaarde, waar een heel aantal quiltvriendinnen hun jaarlijkse quiltweekend hadden. En dan mag ik de nationale quiltdag in Amerika ook niet vergeten, die afgelopen zaterdag was, daar zal ook wel wat quiltenergie naartoe gevlogen zijn. Ik denk dat ik daarom niet zo heel veel heb gedaan ;-) Of zou ik mijn quiltenergie vorige week al opgemaakt hebben?, LOL. Ach, ik heb wel wàt gedaan:
De strokensets voor de randen van mijn Irish chain. En de achterkant, die ligt er bovenop ('k moet zelfs nog strijken!). Dat vind ik wel lekker, dat die achterkant al af is. De biezen liggen ook al gesneden klaar, maar die moeten nog wel aan elkaar. Dat is nog even een klus, want ik ga deze afbiezen met zo'n faux-piping bies, die ik een paar maanden geleden liet zien. Daarover, en over de geplande randen van de Irish, vertel ik nog wel in een volgend berichtje, wanneer ik er weer mee verder ga!

Hebben jullie ook van het mooie weer gebruik gemaakt?

Groetjes, 

Merel

zaterdag 19 maart 2011

Met de bus mee!

Komende zondag 8 mei gaan we vanuit de Zaanstreek en Amsterdam weer met een bus naar de jaarlijkse quilttentoonstelling in Veldhoven!

Wil je ook mee?, kijk dan even hier naar alle details en geef je gauw op! Er zijn al heel wat inschrijvingen van de mensen die andere jaren mee waren (een goed teken lijkt me, LOL), dus er is nog beperkt plaats.

De bus heeft 4 opstapplaatsen: Krommenie, Zaandam, Amsterdam Noord en Amsterdam bij het Centraal station.

Het belooft weer een leuke dag te worden!

N.B. Dit jaar staan we niet met de winkel op deze tentoonstelling!

Groetjes, 

Merel  


vrijdag 18 maart 2011

Dolly in progress

Ik ga natuurlijk niet te veel laten zien, want het moet nog een beetje een verrassing blijven, maar tussen de bedrijven door ben ik hier mee bezig:


en dat wordt dan (voorlopig, LOL):
Ben je benieuwd? Kom dan op de eerste zaterdag van komende maand maar terug, dan kan ik hem helemaal laten zien!

Het is lekker druk in de winkel (zowel voor als achter de schermen, je weet wel administratie enzo... Daar ben ik bijna net zo dol op als op het HH, LOL), dus de meeste avonden ben ik niet meer tot heel veel in staat, maar die kleine dolly, die kan nog net voor een paar steekjes per keer :-)
En ja, elk steekje is er één en zo komen we toch ergens!

Groetjes, 


Merel

woensdag 16 maart 2011

Wéér die quilt

Ah, nog één keertje dan. Nu is ie gewassen en écht klaar!

Kijk de colorcatchers zijn helemaal wit gebleven. Dat had ik niet verwacht bij die koraalrode achterkant! (Kona coral van Kaufman)


Hier hangt ie in de winkel:


Het quiltwerk 'zet' zich mooi na het wassen:


en de achterkant is zo mooi gekrinkeld:


Oh, genieten....

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 15 maart 2011

BLOM deel 3


Churn dash. Ik weet niet wat het is, maar van sommige traditionele patronen kan ik geen genoeg krijgen. Churn dash is er daar een van. Daarom ook in deze BLOM weer een Churn dash patroon, de verhoudingen zijn wel anders dan vorig jaar ;-)
Hier kun je de mallen downloaden.
Dit keer heb ik malletjes gemaakt, want met de paperpiecing techniek blijft het veel werk, met aan elkaar zetten van de deeltjes, dat maakt het allemaal niet sneller of gemakkelijker, dus vandaar dit keer malletjes.


In deze eerste layout heb ik de blokjes met een sashing met cornerstones toegepast. De tussenstroken en hoekblokjes zijn afgewerkte maat 1 cm, dus knip hiervoor stroken en vierkantjes van 2,5 cm.


In deze tweede layout liggen de blokjes op punt. Ook hier wordt een sashing met cornerstones toegepast van 1 cm afgewerkt. Dus eigenlijk is dit dezelfde verwerking als bij de eerste layout. Toch vind ik hem hier heel anders uitkomen. Het lijken wel gevlochten patronen die boven een schaakbord lopen. Gek hè, dat het zelfde patroon, maar onder een hoek een heel ander effect geeft! Het zal mede komen omdat er hier halve en kwart blokken langs de randen komen.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

maandag 14 maart 2011

De bedoeling

Als het de bedoeling was dat we....
is de vertaling van de titel van.... mijn nieuwste AFFO, jippie!

The making of 'If we were meant to...' werd gisteren nog enigszins gehinderd door de hulpvaardigheid van Roos:

Maar ondanks dat ging ik lekker en heb na het quilten ook nog even de bies erom gezet:


Vanwege de drukke lapjes op de voorkant wilde ik hem simpel en rustig quilten, dus heb ik hem eerst helemaal doorgequilt door langs beide zijden van de naadjes te stikken. Dat was niet genoeg (ik vond het te saai en de vulling heeft ook wat meer nodig), want de vlakjes waren nu nog vrij groot.

Door het midden dan maar? Nee, dan zie je het zo overduidelijk als het niet precies is...en het zal niet precies zijn! (gelijk is ongelijk zeiden we in de bouw altijd). Maar wat dan?, want het moet nu ineens niet te moeilijk. Dus ik besloot een lijn-uit-het-midden toe te voegen.

Eerst met de heramarker wat proefjes gemaakt om de verhouding te bepalen en dit is het geworden. Met het kantliniaal (zoals het in mijn gebruiksaanwijzing heet, ik noem het zelf altijd de hockeystick-met-zijspan) ingesteld op de juiste maat....

kan ik mooi lijnen tussen de naden toevoegen, laat het kantliniaal over het naadje lopen en je stikt een lijn er evenwijdig aan:
Hier is de horizontale lijn al gedaan.

De meeste machines hebben deze hockeystick-met-zijspan standaard in het accessoiresdoosje. Je steekt hem ergens boven het voetje en schuif hem op de maat (ten opzichte van de naald) die je wilt hebben. Je moet dan dus tijdens het stikken op dit geleidertje letten en niet naar de naald of het voetje kijken!

Ik moet zeggen, ik wilde hem saai doorquilten, niet te veel de aandacht van de stofjes vandaan halen, dat is gelukt, maar wat een leuk effect geeft dat zeg, het lijkt wel een Schots ruitje. Ik vind de achterkant ook erg leuk zo! Rechte lijnen komen vast vaker op het repertoire.

Hij ligt nu in de wasmachine, eens kijken hoe mooi hij straks gekrinkeld is!

Anita A vroeg of ik al had bedacht hoe ik Irish ga quilten? Mmm, ik heb een idee, maar het is altijd afwachten. Ik wil in ieder geval in de blokjes lijnen quilten (schuin door de vierkantjes heen) en in de witte vlakken komt een afbeelding. In eerste instantie wilde ik daar Shamrocks in quilten (het Ierse klavertje). Die komt er ook zeker in, maar ik kreeg net van de week een boekje in handen met Celtic Ornaments, dus wie weet wat er nog bijkomt.


En dan nog even de voorspelbare foto's van de kattenkeuring:


Een spinnende quilt, ach het heeft wel wat :-)

Groetjes, 

Merel 


zaterdag 12 maart 2011

Chez Merèl

Gisteren was ik even in kuuroord Chez Merèl. Nou 1 ster hoor, hooguit twee :-)
(jullie hebben mijn badkamer nog nooit gezien, het is zo'n jaren 50 geval waar de woningbouw sinds dien nooit meer wat aan gedaan heeft. Ik mag geloof ik blij zijn dat de woning niet in originele staat uit de jaren 20 is gebleven, toen was er nog helemaal geen badkamer, ik heb de bouwtekeningen gezien ;-)   )

Een rustig muziekje op de achtergrond, een maskerprutje voor het haar (uit  een zakje hoor, niks vers gemengd, zoals ik al zei: het is maar een **-kuuroord, LOL)
Een maskerprutje op het gezicht (gek hè, deze blogpost heeft geen foto's, LOL), waardoor ik licht-zeegroen zag en een lekkere vette crème op de rest van het lichaam. Mijn oude badjas (twee sterren remember)(maar wel lekker zacht), een kopje thee (dat is trouwens moeilijk drinken met een masker, note to self: volgende keer mond meer vrijhouden of drankje met rietje klaarzetten) ..... én.....

Een boek:
(stiekem toch een plaatje)
Een lekker boek, hoewel het langzaam leest (dat is voor mij meestal een teken dat ik het minder leuk vind), is het een leuk boek. Ondanks de hondjes :-) Het was natuurlijk mooier geweest als het een kattengebeuren was, maar dan kunnen alle karakters elkaar niet steeds tegen komen bij het uitlaten, dus we moeten het maar met hondjes doen.

de timer ging alweer veel te vroeg af (je moet natuurlijk niet helemaal vastkoeken in die modder, of klei of wat het ook is waar ze die maskers van maken) the story comes to a screeching halt .... Want ik moet wel de boel gaan afspoelen. Oh heerlijk onder het warme water. En nadien een heerlijke zachte huid en haar. Waarom doe ik het toch niet vaker? In mijn vorige huis deed ik het toch wel eens per 2 weken ofzo. Het zal toch wel aan de badkamer liggen... Maar ik ga het vaker doen hoor, een beetje Me-time inplannen zo nu en dan! Ik kan het dan ook iedereen aanbevelen.


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

vrijdag 11 maart 2011

Sunshine

Gelukkig (voor mij) nemen sommige klanten hun werk wel eens mee, dat is altijd weer genieten, want zo zie je nog eens wat! Dit keer kwam Annet (geen blog) haar werk laten zien:

Kijk daar vrolijkt je hele dag van op! Hij lijkt trouwens op mijn beeldscherm wat harder dan in werkelijkheid. Alle kleuren rood, oranje, zalm, roze en natuurlijk geel zitten erin! Annet heeft lapjes gekocht en zelf lapjes (over-)geverfd.

Kunnen jullie geloven dat dit haar eerste werkstuk is? En dan meteen zo groot. Zelf zegt ze dat er allerlei fouten in zitten, maar die moet je dan wel met een vergrootglas zoeken hoor.
Ja, maar niet alle strookjes zijn even breed geworden, zegt ze. Nou net of we allemaal met een centimeter alles gaan zitten nameten, het gaat on het totaaleffect. Ik vind hem prachtig geworden en ik krijg zin om ook iets in deze kleurencombinatie te maken.

De blokken zijn op een ondergrondlapje genaaid en met de machine aan elkaar gezet. daarna is de quilt met de machine en met een heel mooi verloopgaren (King Tut) diagonaal door de blokken doorgestikt. Dit garen geeft ook een heel mooi effect op de effen rode achterkantstof (Aaaah, vergeten een foto van te maken...). Soms is het het gewoon waard om zo'n garen ook op de achterkant te gebruiken, het geeft zo'n leuk effect de vlakken die worden gevormd door dat verlopende garen.

Hij is mooi geworden Annet!, maar dat had ik je gisteren al gezegd :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 10 maart 2011

Broek en broodje

Vandaag kocht ik een lange broek voor een tientje (9,95) en een broodje voor 4 euro. Dus de prijs van een broek is tegenwoordig 2,5 broodje. Het is een rare wereld!

Maar waar ik eigenlijk voor bel...Uhm, waar ik eigenlijk voor blog, bedoel ik.
Ik mag eindelijk mijn nieuwste Dolly laten zien. Zaterdag hadden we de bijeenkomst en zondag... nou ja zondag hebben jullie kunnen zien, was ook vol naaiwerk. Maandag zat tsjokvol met regeldingetjes, en wachten (o.a. bij de dierenarts, volgende keer als ik voer en medicatie ga halen, neem ik een werkje mee, sjee...), dus kwam het er niet van en dinsdag... nee, dinsdag zit ook altijd vol, het lijkt wel of het werk in het weekend jonkies heeft gekregen :-) (maar ik klaag niet hoor, het is fijn als er lekker veel te doen is, het is met lappies, hè, dus tsja...)

Nou ja en vandaag was dus ook lekker druk, alles wat dinsdag alweer was blijven liggen tussen de klanten door gedaan. En al die telefoontjes, ik hang tegenwoordig de halve dag aan de telefoon. En had ik al gezegd dat ik weer mijn stem kwijt was, gisteren? Zit je fluisterend (zo klonk ik, maar ik deed echt mijn best hoor voor meer volume) aan de telefoon. Altijd fijn, dat ik ze aan de telefoon krijg hoor, maar dan zeggen ze bijvoorbeeld, ja ik zit op de website.... (en ik maar denken, jaha, ik ben mijn stem kwijt, stuur dan een email, als je toch al op de website bent! Maar evengoed gezellig hoor, als je belt!)
Sjee, zijn jullie ook de draad kwijt :-)
Ik zal gauw de Dolly laten zien:

Pff, zo dat is gelukt, voordat ik weer afdwaal :-) Dit is Field of Dreams.
Helaas, ook van deze is weer alleen de top af. Ik heb de boel goed lopen traineren met het maken van die gebogen naden. Ik zag er erg tegenop. Na wat uitvogelen viel het mee, maar voordat ik dáár achter was. Ik beloof plechtig dat ik de volgende Dolly wel weer helemaal gequilt en al af heb voor de bijeenkomst, goed? Nu stel ik het quilten van dit exemplaar wel uit tot nadat ik die volgende af heb, anders blijf ik achter lopen!

Zal ik hem zo hangen als ie nu op de foto staat, of zal ik hem toch verticaal hangen? ik geloof dat ik dat toch leuker vind, nu ik hem zo zie...

De truc? Wil je mijn truc weten van die gebogen naadjes? Nou het codewoord is LIJM! Ja tijdelijke lijm hoor, het zit heus netjes genaaid. Maar lijm in plaats van spelden tijdens het naaien. Lijm zit niet in de weg zoals spelden, het schuift écht niet meer, en het naadje zit over de gehele lengte vast en niet alleen op de plek waar toevallig een speldje zit:

Dat moet dan in elkaar passen...
Een streepje met de sewline lijmstift, niet op de plaats waar het garen komt, maar binnen de naadtoeslag...

Het is een beetje gepruts, maar het past wel!

En als alle 6 de puntjes eraan zitten (ik heb met de machine genaaid, maar het werkt net zo goed voor met de hand), even goed het strijkijzer erop, plat krijgen zal ik het :-)

Nou ja en na dat geürm (is dat een woord? hi hi , vanaf nu lekker wel) met die bolle naadjes, is het inzetten van die hele vlakke driehoeken natuurlijk een eitje!


Groetjes, 


Merel