donderdag 30 juni 2011

Challenge update

Voor de challenge update mag je even naar het vorige berichtje scrollen, want die deed ik wat aan de vroege kant deze maand. Maar ik ga door! De volgende quilt die gequilt gaat worden staat alweer op de planning! Het wordt de Groeten uit Ierland quilt. Ik moet alleen nog even de randen maken en dan kan ie gesandwicht. Ik weet ook al welke ik daarna aan wil pakken, maar laten we niet op de dingen vooruitlopen ;-)

In de winkel was ik bezig met deze lieve pakketjes van de stofjes van Sarah Fielke:

Ik dacht, die snoepjes moet ik jullie even laten zien :-)


Mijn vingers jeuken om er mee aan de gang te gaan. Maar ik doe het niet... kijk maar hoe dun die plankjes al zijn, als ik het af heb (zou ik iets maken) dan is ondertussen de stof al uitverkocht.

Als ik naar huis loop kom ik altijd hier langs:

Het is een tekening die is gemaakt op een van de vele fietsparkeerplekken rond het station. Ik vind het altijd leuk om weer wat te ontdekken, er is zo veel te zien.


Allerlei bekende gebouwen in Amsterdam en gekke fietssituaties, en waar valt mijn oog op? Die fietsende kat natuurlijk :-)
(let ook even op het vliegende-tapijt-met-fiets, LOL)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

maandag 27 juni 2011

Voortijdige challenge update

Want ja, dit kan natuurlijk niet wachten! De flying geese quilt is af! WAHOE!!!!


Waarschuwing: er komen in dit blogje nog heel veel foto's van deze quilt :-)


In de ganzen stroken lopen de 'vlieglijnen' dwars door elkaar heen, in de tussenstroken netjes naast elkaar...

een detail (uiteraard zit ie vol met kattenharen, met al die hulpvaardigheid):


en nog een paar sfeerplaatjes :-)












Wat daaraan vooraf ging!
Arch, ik had de bies te breed genomen. Blijkbaar valt deze vulling dunner uit dan ik gewend ben. Immers er zit een zijden vulling in, en die had ik nog niet eerder gebruikt. Is dat heel erg?


Nou ik vond het toch wel jammer om mijn puntjes te verliezen.

Ik had bij het eerste stukje op naaien van de bies (ik naai die op de achterkant en sla hem dan om naar voren) wel even getest, toen leek het ok. Maar nadat ik de boel netjes open had geperst, viel de bies toch veel te ver over de voorkant heen.

Wat te doen? Want om nou 7,5 meter bies eraf te halen smaller te snijden en weer erop te zetten, dat zag ik niet zitten!

Dus ik ging even experimenteren en ik kwam hierop:

Een woldraad erin vult de bies net genoeg op om het puntje van het patchwork te redden. Hè gelukkig, zo heb ik toch een mooie volle bies (die ook veel gemakkelijker is op te naaien dan als ik hem met wat ruimte erop had moeten stikken), en kan ik de puntjes van de ganzen netjes houden.

op een na dan, want deze...

... die is niet meer te redden. Je ziet dat de naad van het stikken van de bies op de achterkant al door het puntje heen gaat, er is geen ruimte meer om hem krapper erop te zetten. En ik laat de bies op de voorkant natuurlijk netjes over dat stiksel heen vallen. Nou ja, een perfecte quilt bestaat niet. (hij was hiervoor ook al niet helemaal perfect meer hoor, dat jullie niet denken....)

Oh ik ga zo lekker slapen vannacht, onder mijn nieuwe quilt! Slaap zacht, droom lekker, ik ben zo vertrokken, zzzzz.....


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 25 juni 2011

De ganzen vliegen...

Het is misschien een beetje stil, maar kijk, dat komt, ik ben aan het werk...

...mocht je willen! ...Zodra ik deze quilt pak, openvouw en de naaimachine aanzet wordt ie bezet gehouden. Je zou bijna denken dat ze hem niet af willen hebben!


Thorg wijst hier even met zijn staart aan waar ik nog moet quilten.

En als de ene boender eraf is...

...springt de volgende erop.


oh, wat zit ie lekker.

Maar ondertussen...
De enige manier om nog wat gedaan te krijgen bleek te zijn door een andere nog-niet-affe-quilt op de bank te leggen en ze vriendelijk doch beslist door te verwijzen!
Het is natuurlijk ook zo dat ik nog steeds een beetje last heb van mijn virtuele verslaving hè, ik mag niet alle schuld op de beestjes afschuiven :-)

Nog een paar lijntjes, dan kan ik de randjes netjes gaan snijden en afbiezen! Jippie!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 21 juni 2011

Kijk nou...

... wat er vandaag voor de deur stond.




Volgende keer wil ik er ook een met zo'n printje!


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

Birds galore

Gisteravond toen ik de achterdeur dicht wilde gaan doen wou Roos maar niet naar binnen. Ze zat zeer geconcentreerd ergens naar te kijken. Ik zag niet wat het was, want het was al best donker, maar uiteindelijk herkende ik het dan toch:

Er zit een Mereljong voor mijn achterdeur. (ja, ik mag dan een klein huisje hebben, ik heb wel 2 achterdeuren!) (en ja, ik heb mossige tegels, maar het is een tuin op het noorden, er is echt geen kruid tegen gewassen). Even inzoomen:

Hij bleef maar stoïcijns zitten. Maar ja, jonge merels die net uit het nest zijn kunnen nog zo'n 2 weken niet vliegen. Voor dit exemplaar die in de besloten binnentuin bij mij achter is geboren, betekent dat niet veel goeds. Er lopen zoveel katten achter, dat redt ie nooit.

Verder heb ik dit weekend lekker zitten quilten aan de Flying geese. Ik heb vergeten jullie afgelopen maand een update te geven voor de challenge met Judith, maar ja Judith was ook even uit de roulatie vanwege haar operatie. Ik had afgelopen maand wel al wat gequilt, namelijk 2 ganzen-banen, dat had ik in die update kunnen laten zien.
Nu heb ik alle blauwe tussenbanen gequilt (daarvan was er voorheen pas 1 gedaan), dus het schiet op! daarom maar even een tussentijdse update voor de challenge.
De achterkant:


en een stukje van de voorkant (met zoals altijd een inspectie):


Zo lijkt ie al af hè:


Maar ik moet dus nog 2 banen met ganzen, en dan nog even afbiezen natuurlijk :-)


Ah, waarom heb ik die 2 banen niet ook nog ff gedaan?
Nou het was gisteren al laat genoeg geworden toen ik die blauwe banen afmaakte.

Ja maar, kom zeg, had je dan niet wat eerder kunnen beginnen?
Uhm, nou, goh, tsja, dat wel natuurlijk, maar ik laat me nog wel eens afleiden, ik heb een hele nieuwe wereld ontdekt :-) (te weten brettspielwelt, oftewel een spellenwebsite), daarnaast lees ik natuurlijk het een en ander aan blogjes en daarbovenop heb ik ook vrij recentelijk deze website ontdekt: JigZone. En ik kreeg toen ik 4 jaar was niet voor niets de bijnaam PienPuzzel, ah, dat mochten jullie eigenlijk niet weten :-)
Nou ja, vandaar dus, maar dat mág, er is ook leven naast het quilten.

Bovendien heb ik nog wel meer quilterigs gedaan, Marion kwam zondag ook nog even voor een 2BImp, maar daar heb ik geen plaatjes van, ik heb enkel een hele zooi lapjes gesneden voor meer sterren. Marion trouwens ook, want die maakt er een hele quilt van, van die sterren, maar wel een inchje groter dan de mijne :-)


Zal ik deze week het quiltwerk van de Flying geese afkrijgen? Ik heb geen idee, maar de bies ligt gesneden klaar, er is hoop!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 18 juni 2011

Lief


Wederom een foto van het boek the Help/Een keukenmeidenroman. En nog heb ik het niet gelezen. Waarom laat ik het dan zien? nou Carla (we zien regelmatig een reactie van haar), las hier op het blog dat ik het graag wilde lezen en kwam haar exemplaar hier brengen. Ik mag het lenen. Lief hè!

Ik was net bezig met deze batik lapjes toen ze binnen kwam:
 
Oh, jummie, lekkere zomerse kleuren, die hebben we wel nodig. Ik ga de achterkant van de ZigZag hiervan maken, en ik besloot ook maar meteen een aantal bundeltjes te maken.

En dan vergeet ik steeds te vertellen over James Worthy.
Dit boek kwam ik online tegen, je kunt hier 40 pagina's lezen. Toen ik dat gedaan had, heb ik meteen even gekeken of ze het al in de bieb hadden.  Nou ze hebben het wel, maar alleen ter inzage, ja dat gaat natuurlijk niet werken bij een leesboek, want  ik wilde het wel graag meenemen op vakantie. Dus van de website van de bieb meteen door naar Bol.com en klik klik, besteld. Je moet er wel van houden, denk ik, het is een soort moderne Turks Fruit.

 Ik las het in een sneltreinvaart uit. Maar als de eerste 40 pagina's je niet bevallen, stop er dan maar mee, want het gaat maar door. Alleen het einde vond ik een beetje slap, maar laat je daardoor niet weerhouden om het te lezen, de rest is het echt waard.

Nog één plaatje dan: bogen bogen bogen:

Grappig is dat de intensiteit van de kleuren hier boven het station het hoogst is, dat veranderde vrij snel, het verschoof letterlijk langs de boog steeds meer naar links. Kijk als we op deze kleurige manier beloond worden mag het van mij best een beetje regenen :-) Hier schijnt ondertussen de zon alweer!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

woensdag 15 juni 2011


Firefly. Een niet al te moeilijk blokje, wanneer je hem in een normaal formaat maakt, bij voorkeur in een door 3 te delen maat. Door het formaat van het blokje in deze sampler wordt het wat meer opletten, daarom heb ik dit keer voor malletjes gekozen, zodat je de precieze maat kunt nakijken op je malletje! Een vierkantje meet in dit geval 2 1/3 cm, dus dat is niet makkelijk te meten of snijden!

Hier kun je de mallen van deze maand downloaden.

Als je dit blokje koud tegen elkaar aan zet, dan verdwijnen de grenzen. Soms is dat niet erg, of juist leuk, maar bij dit blokje raak je dan echt iets kwijt. Daarom heb ik voor de settings gekozen waarin het blokje los staat van de anderen. Allereerst een setting op punt, met alternerende vlakken zonder patchwork invulling. Een mooie klassieke uitstraling.


Als 2e setting koos ik voor een recht raster met sashingstroken en cornerstones. Ik heb hierin de blokken gedraaid gezet, zodat er een soort sterren ontstaan. Je zou kunnen overwegen om de 4 blokjes die samen een ster vormen wel zonder sashingstroken te verwerken. Maar dan heb je eigenlijk een ander blok gevormd met de 4 kleinere blokjes :-)

De breedte van de sashingstroken is in dit geval de helft van een vierkantje van een blok, dus afhankelijk van hoe groot je het blok maakt kan je de sashingstroken bepalen. Het is vaak mooi om daarvoor de helft of 2/3 of 1/3 van een deel van het blok te nemen.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 14 juni 2011

Earl Grey thee met scones met Earl Grey thee

Goed geraden Jenny! Het geheime ingrediënt van het suikerbrood is THEE, Earl Grey thee, wel te verstaan. En er mag wel wat meer in dan 2 gram.

Gisteren ook meteen geprobeerd met een scones mix (die koop ik als een mix in een doosje bij de Engelse winkel, er hoeft alleen water bij, dus daarvan weet ik geen recept), 2 gram thee op 200 gram mix, ook dit mag wel wat sterker, maar het is wel merkbaar, hoewel je het eerder ruikt dan proeft.

mini scones, dan heb ik er lekker veel :-)

Het recept voor het suikerbrood dan maar? (speciaal voor Adri):

350 gram wit meel
20 ml zonnebloemolie (ik gebruik de 'zonnebloemolie met groene limoen' van de Xenos, geeft een heerlijk fris accent)
5 g zout
7 g suiker
7 g droge gist (1 zakje)
200 ml water
deeg kneden (doe ik lekker met de BBM) en laten rijzen.

Daaraan voeg ik toe: 200 g suikerparels (je kan ook minisuikerklontjes nemen, de kleinste die je kan vinden). Ik heb die suikerparels in België gekocht en ze ook in Frankrijk in de supermarché gezien, maar hier in Nederland nog nooit, zelfs niet bij de groothandel. Denk erom: kandij is te hard!
Ik maak een platte rechthoek van het deeg, gooi de suiker erop en vouw het deeg dubbel, nu een beetje verdelen, maar niet te veel kneden, dan komt alle suiker er weer uit. In vorm vouwen en....

(mocht je een witbrood recept hebben voor 500gr meel, doe dan 350 gram suikerparels)

Dan vet ik tussendoor een cakeblik in met een spuitbus, en daarin strooi ik dan 10 gram (ofzo) suiker in (op alle zijkanten en de bodem een beetje) zodat de buitenkant van mijn suikerbrood lekker plakkerig wordt :-)
(vandaar die spuitbus, dan plakt de suiker goed)
... dan het deeg in het bakblik leggen, onder een schone theedoek laten rijzen. Oven voorverwarmen op 180 graden C, en 35 minuten bakken. En genieten van de geur in de keuken!

Voor een foto van dit heerlijks nog even naar het vorige blogje bladeren :-)

Met een doos vers gebakken scones (ja, na een recept voor suikerbrood, gaan we nu weer verder met de scones) onder mijn arm, ben ik vervolgens naar Marion getogen voor een 2BImp. Toch fijn zo'n Pinksterdag, zijn jullie ook eens vrij op een maandag :-) Het plan van Marion en mij was om onze Bee weer eens in het teken te zetten van de Antieke van Guute, waar we allebei aan begonnen zijn. Hij heeft bij mij een beste tijd op een laag pitje gestaan, maar nu ga ik hem weer regelmatig oppakken. Ik heb er alweer helemaal zin in. 

Ik doe natuurlijk wel diverse dingen anders dan bij het origineel, want het moet wel een beetje eigen worden. Zo was ik van plan om die nare LeMoyne star blokken (met ingezette hoeken) te vervangen door de veel gemakkelijker te maken sawtooth star, en die geven bijna hetzelfde effect, sterker nog ik vind de sawtooth star eigenlijk veel leuker, vanwege de verhoudingen.
En kijk! Het gaat als een tierelier! In één Bee, 10 blokjes gesneden en genaaid (er moeten er alleen nog 4 worden geperst). Het gaat zo vlot, en ik vind het zo leuk om te doen dat ik (Marion bedacht het hoor) er over zit te denken om deze sterren verderop in de quilt te doen. Voor de eerste rand, waar ik nu aan zou moeten heb ik 28 sterren nodig, maar als ik nu eens eerst een andere rand doe, dan mag ik lekker veel meer sterren maken :-)
Dus ik ga ook maar meteen beginnen met de rand met de verlengde zeshoeken, eens kijken hoe leuk ik die vind, misschien wordt dat dan wel mijn eerste rand! Dan moet ik wel even gaan uitrekenen hoeveel blokjes enzovoort er om passen, maar dat vind ik wel leuk. In het originele origineel (dus niet die van Guute, maar de quilt naar aanleiding waarvan Guute het patroon heeft uitgewerkt, volg je me nog?) zit in de rand met de sterren bijvoorbeeld een half blok, dat vind ik wel authentiek, dus als dat bij mij zo uitkomt doe ik dat lekker ook!


Niet vergeten morgenavond om even voor 10 uur 's avonds naar de zuidoost horizon te staren voor een maansopkomstsverduistering! Even hopen op goed (helder) weer...

Groetjes,


Merel 

maandag 13 juni 2011

OH my Jenson

What a race!
That's what I'm talking about!

Mamamia, wat was dát een fenomenale race! De saaiste start van het seizoen, de langste red flag die ik ooit heb gezien, en de heftigste overtakes :-) en een klasse inhaalactie in de laatste ronde voor de winst om het geheel in stijl af te maken!
Je zult me niet vaak kunnen betrappen op het schreeuwen tegen de tv wanneer ik (alas) in mijn eentje zit te kijken, maar vandaag... Ik kan voorlopig nog niet naar bed hoor, ik ben nog helemaal opgewonden :-)

JB you are my hero!

Waar het kijken naar een Formule 1 wedstrijd voor een multi-tasking-verslaafde meestal een licht frustrerende bezigheid is, immers je kan echt niet wegkijken (om iets anders erbij te doen), want áls er iets gebeurt en je moet opkijken dan is het al voorbij voordat je keek.... Deze namiddag was perfect.

Tijdens de safety car kan je natuurlijk wel even een draadje aanhechten, want wat zal er dan gebeuren... en als er wat gebeurt, dan gooien ze er wel een herhaling tegenaan.

Dan ontstaat er een blijkbaar dusdanig gevaarlijke situatie dat de race ge-red-flagged wordt, stilgelegd dus voor onbepaalde tijd, totdat de raceleiding vindt dat het weer veilig genoeg is. Deze red flag periode duurde en duurde. Vond ik dat erg? Nee, ik zat heerlijk met het commentaar van Martin Brundle en (mmm) David Coulthard op de achtergrond het biesje rond mijn quiltje te naaien (ik kan rustig 2 uur naar dat gebabbel luisteren, F1 gebabbel van DC verveelt nooit, LOL). En voila, hij is klaar, de bies zit vast, precies op het moment dat de rest van de race weer wordt aangevangen ben ik rond! En vervolgens worden we getrakteerd op een monsterlijk spannende race :-)
Een meer perfecte namiddag/avond kan ik me bijna niet voorstellen, LOL. Zowel Marc Webber als Jenson Button, mijn favorieten, hebben een superrace :-) Button was vanmiddag een klasse apart.
Het was nog even spannend of ze elkaar niet in de weg zouden liggen, maar dat was gelukkig niet het geval. In eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld dat Jens Marc had ingehaald, maar goed hij had een supersterke race, dus hij had het verdiend. Marc wist toch nog de 3e plek te grijpen, dus ook voor hem nog een redelijk resultaat. Seb Vettel kan best aardig vooraan rijden (daarvan bewijs genoeg dit seizoen), maar als hij onder druk gezet wordt, maakt hij fouten, tada! Niets menselijks is hem vreemd.

 What a day!

Voorafgaand aan dit spektakel had ik een heerlijke luie lome dag, ik was een beetje in de keuken aan het rommelen:

Ik had weer wat bedacht, dus een experiment werd opgezet om te kijken of het ook echt lekker zou zijn....

Bovenstaand een nieuwe toevoeging aan mijn (al zeg ik het zelf ) supersuikerbrood. Eerst me een ongeluk gezocht naar de vijzel, oh wat een heerlijk ouderwets attribuut is dat toch. En natuurlijk afmeten wat ik doe, want hoe kan ik de hoeveelheid achteraf finetunen als ik niet weet hoeveel ik er in eerste instantie 'op gevoel' in doe. Dit leek me een aardige hoeveelheid, en het bleek 2 gram te zijn. Wat is het? Misschien kan je het zien.
De BBM het zware werk laten doen, het witbrooddeeg uit de BBM halen en de suikerparels met de hand erin werken, maar in de BBM heb ik het speciale ingrediënt al mee laten draaien.


En? hoe is het geworden? Nou het ziet er goed uit, ruikt goed, en smaakt .... oh ja, heerlijk. Misschien is het net te weinig, volgende keer probeer ik het met iets meer, misschien 3 gram. Subtiel is goed, maar dit mag best iets sterker. En morgen ga ik het ook eens toevoegen aan de scones-mix die ik nog heb staan, daarin lijkt het me ook heerlijk.

Oh ja, zitten jullie al op het puntje van je stoel? Want ik moet natuurlijk nog even mijn AFFO laten zien! Nou hier is tie dan (het zal eens niet: een nieuwsgierige Thorgal loopt bijna in beeld):

Deze wordt vanwege vandaag toch omgenaamd. Waar ik eerst van plan was om hem: 'ik krijg Kaffe wel klein' te noemen, doe ik dat toch niet. Voor mij is dit vanaf vandaag: 'F1 Canada 2011: Jenson for Champion'. Die speciale vorm buitenrand is net een racecircuit, niet waar :-)

Nou, dan ga ik nu maar eens naar bed! Met een boek hoor, ik val toch nog niet meteen in slaap!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 11 juni 2011

Pirates, Oh Johnny...


Vanochtend stond ik een leuk stofje te snijden, dat wilde ik jullie even niet onthouden. Mocht je het je afvragen, dit is de enige stof die ik heb met 'skullies' (de meest vreemde vragen krijg ik af en toe, ...voordat ik snapte dat deze Nederlandse klant skulls oftewel schedels bedoelde...)

En toen kwam Johnny (Depp) ook ineens voorbij in mijn hoofd (ja, hij stond op de krant hoor, dat je niet denkt...). Oh, toch maar eens aan George (de baas van Makower, de producent van deze stof) vragen of ie ook niet eens een piratenserie voor volwassenen (ahum, hoe bedoel je volwassen) kan ontwerpen! Want wie wil er nou niet onder Johnny slapen, LOL

Ik zal toch weer eens naar de bios moeten, LOL.
Is het een eng verhaal?
Maakt het uit? Ik let toch maar op 1 ding, ha ha.
Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik wel achter loop op de Pirates of the Caribbean films, er ligt geloof ik nog wel een ongezien DVDtje, maar ik neem er gewoonweg geen tijd voor om DVDs te kijken, erg hè. Ik zit gewoon liever achter de naaimachine dan achter de TV, en ik denk voortdurend, ach dat kan ik altijd nog doen, een DVDtje kijken, als ik ziek ben ofzo. Heb jij dat nou ook?

En, hoe ver ben ben ik gekomen met het quiltje, vraag je je af? Nou ik heb wel wát gedaan, maar tsja, dit...


... moest ook weer eens gebeuren, het is immers weer zomerschoenenweer ;-)


Dus je ziet: hij is nog niet af, maar wel gestikt, opengeperst (foto) en omgeslagen. Ik heb de andere kant zelfs al geplakt met de sewline uitwasbare lijmstift, ideaal, nu kan ik hem zonder problemen (en spelden) tegenzomen! Hij ziet er al helemaal af uit (maar ik laat hem lekker nog niet zien, want anders heb ik straks niets nieuws meer te laten zien als ie wel echt af is!) Binnenkort meer :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

vrijdag 10 juni 2011

Volgzaam tiep

De keuze is gemaakt. Het wordt optie 3.

Met de gele liniaal de juiste hoek bepalen, kijk goed naar de 45 graden lijn, die ligt gelijk aan de verticale zijkant. De andere liniaal is lang genoeg om de lijn in een keer te snijden. Dus die gebruik ik voor het snijden van de lijn, en ik ben links, dus ik snijd langs de linkerkant, nadat ik de gele liniaal heb weggeschoven. De middelste schuine strook van een Fat Quarter is ongeveer 68 cm lang (dit is de langste strook die je uit een FQ kan snijden), de omtrek van mijn quiltje is ruwweg gemeten ongeveer 175 cm lang dus ik heb 4 stroken gesneden vanuit het midden.

En denk nu niet dat ik een volgzaam type ben (HA Ha), maar ik vind optie 3 nu eenmaal ook de meest sprekende, ik twijfelde nog even over optie 4, want die kan ook heel mooi zijn, maar als ik die kies dan valt de bies een beetje weg tegen mijn behangkleur (dat is de lichtste kleur groen die ze konden mengen).

Kan je je deze quilt nog herinneren?:

oh, I am still in luuuv with this quilt. Maar hangt ie? Nope, ik heb hem heel kort op mijn muur gehad, maar helaas, hij valt helemaal weg tegen de achtergrond. Jammer, maar helaas. Ik zou een anderkleurig vlak achter de quilt moeten schilderen om hem goed te laten uitkomen.

En daarom kies ik dit keer niet voor de limegroene optie, maar voor de paarse :-)

Vanavond strijken, en naaien. Ik ga het helemaal traditioneel doen, met op de voorkant vastnaaien en met de hand tegenstikken! Ik moet nog op gaan passen dat ik niet helemaal machineloos word :-) Hi hi, het is lang geleden dat ik op die manier een bies naaide, meestal zet ik ze geheel machinaal op.

Wat heb ik de afgelopen tijd eigenlijk allemaal gelezen? Nou op vakantie had ik lekkere simpele chick-lit mee:

... maar dan wel in het Engels hè, dan heb ik het idee dat ik er nog iets van opsteek. Het schijnt te werken, want ik had laatst een Engelse in de winkel, die dacht dat ik een native American was. (oftewel ik heb een Amerikaans accent, altijd grappig, zal wel door de tv komen, misschien heb ik iets te vaak The Gilmore Girls gezien en scenes door de telefoon herhaald met Irene, LOL). Vervolgens zei ze (die Engelse klant), dan heb je er toch zeker een aantal jaar gewoond, in de VS? Nou nee, sterker nog ik ben er nog nooit geweest :-) Nou dat was toch niet te geloven, vond ze.
Anyway, ik dwaal, dwaal, dwaal ..... af.
De boeken: Jill Mansell komt toch op een goede 2e plaats na Ms. Katie Ffordes in mijn favorieten lijstje. Herkenbaar, maar wel enigszins absurdistisch. Een heerlijk boek voor bij het zwembad :-) (oh, nee toen was het al uit, dit zijn van die boeken die in een sneltreinvaart worden 'verorberd'). Toen kwam How to lose a... ach, dat vond ik wat minder, erg voorspelbaar allemaal, maar nou ook weer niet zo erg dat ik het niet uit wilde lezen.

Het derde boek is een beetje jammer, want dat heb ik dus niet gelezen. Ik had het graag gedaan, het schijnt heel goed te zijn. Zo goed dat het werd gereserveerd bij mijn bieb en ik het dus niet kon verlengen, ARCH. Dus ik heb het ongelezen terug moeten brengen. Het komt nog wel eens langs. Ze hadden het niet in de originele taal (dan heet het: The Help), en ik wil het toch eigenlijk liever in het Engels lezen, dus dat komt nog wel. Misschien Kindle ik het wel. Ik download tegenwoordig heel veel boeken van Amazon, en als je dan de gratis Kindle-voor-de-PC-dinges er ook bij download dan kan je de boeken gewoon op je PC lezen. Ik zit dan heerlijk met mijn kleine laptoppie op de bank, ideaal. En het scheelt ruimte in de kast en/of gesleep van en naar de bieb :-)

Morgen een quiltje af? Hm, ik denk het niet, ik moet wel dat hele stuk met de hand tegennaaien, LOL

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com