zaterdag 31 december 2011

Over quilten in één dag

Ik heb me gisteren weer lekker uitgeleefd! Deze week heb ik weinig gedaan, maar dat heb ik in één keer ingehaald!
Ik mocht weer een dagje in Hoorn bij Lieselotje aan de gang. Het moeilijkste is dan nog: welke! neem ik mee. Deze wil ik graag op mijn bed gaan gebruiken, en dat kan nu binnenkort. Hij is helemaal gequilt, in één dag, nou ja vier uurtjes. Draadjes wegwerken, gelijk snijden en afbiezen.
Een nieuwe klos, 500 yards en hij is schoon op gegaan. Kijk even naar de hele quilt, er zijn precies drie oranje driehoeken niet gequilt, nou ja die doe ik dan thuis nog wel even.

Een paar details:



Vanmiddag nog even bij Scheveningen op het strand geweest, lekker met de hond lopen. Het was druk, en ze waren druk aan het bouwen. Hij is nog niet af hoor, er lag nog een goeie stapel pallets naast....
Dat wordt een aardig fikkie!

Ik hoop dat jullie allemaal een hele fijne avond hebben en tot volgend jaar (of morgen). Een goed 2012 gewenst.

Groetjes,


Merel

woensdag 28 december 2011

Over gezellig beeën

Vandaag gezellig op Bee geweest bij Riet. En kijk ook een show and tell (ze liet nog meer leuks zien hoor, maar daarvan geen foto's):
Riet heeft mijn BLOM van dit jaar af! (sorry voor de enigszins scheve foto) Gaaf is ie geworden hè! Ik krijg helemaal zin om de mijne ook af te maken, maar ik lig nog een beetje achter, moet ik bekennen!

Zelf heb ik nog wat handquiltlijntjes toegevoegd aan de golvende lijnen quilt. Nu is het genoeg, dus ik mag hem nu officieel affo verklaren (ok, ik moet alleen nog even de tunnel vastzetten, maar dat is niet echt een 'onderdeel' van de quilt vind ik).

Hier wat details:





Wil je hem nog even in z'n geheel zien, dat kan hier(klik), maar daar is dus nog niet zo veel met de hand gequilt. Mij benieuwen of ik nog wat gedaan krijg dit jaar! (ja ik weet wel dat er nog iets gaat komen, maar nog niet wat, ha ha, zo eens even uitzoeken waar ik nog aan ga werken)

Gaan jullie nog wat leuks oppakken voor oudjaar (Het hoeft niet af! Gewoon lekker nog even ergens aan werken)?

Groetjes,


Merel

dinsdag 27 december 2011

Over een poesje onder de boom

Het kerstboom-transport was succesvol! Er zijn 3 ballen gesneuveld, allemaal nog voor het inladen in de auto en allemaal doordat ik even iets doms deed :-) Maar hij hangt vol genoeg, je mist ze niet echt, haha.
 
Roos is wel geïnteresseerd maar niet zo zeer in de ballen of andere dingen die er in hangen, meer in de boom zelf.
 
 De boom (die dus nep is) wordt uitgebreid besnuffeld.
 
 En ze zit op de takjes te kauwen :-) Malle kat. En ze blijft er gezellig de hele tijd bij in de buurt liggen.
 
Dan heb ik nog een houten trapje in elkaar geschroefd,wat veel meer werk bleek te zijn dan ik dacht, maar goed, hij is klaar. Het was weer een echt Ikea klusje met de inbussleutel.
's Avonds heb ik lekker romantisch naar de DVD van Love actually zitten kijken. Gelukkig heb ik morgen een bee, want dan wordt er ten minste weer eens gequilt :-) De bee, die we normaal eens in de twee weken op de winkel op de woensdagochtend hebben, houden we nu gewoon bij Riet thuis, leuk hè.

Groetjes,


 Merel

maandag 26 december 2011

Kerst onderweg

Maar eerst nog even dit:
Bladerdeeg en/of hartige taartdeeg uit de vriezer, uitsteken met een klein sterrenuitstekertje. Ik heb er nog geraspte kaas over gestrooid, een minuut of 15 in de voorverwarmde oven (180 graden) en dan gezellig op tafel. Bij de soep of als bijgerecht.

Dan de boom, die in de winkel stond, die wilde ik mee naar huis nemen. Maar om hem nou helemaal af te tuigen en dan thuis weer op te bouwen....
Dus, wat te doen? Nou gewoon zo in de auto :-)
Hier heb ik net de top uit de onderkant gehaald, daar natuurlijk wel even de lampjes uitgevlochten.

Ach, kijk nou toch eens wat een maf kaal gezicht:
De andere helft ligt al in de auto:


Zo, alles is ingepakt, nu nog even voorzichtig op de drempels.


Hup naar huis, daar nog even voorzichtig door de gang en dan staat ie thuis, gezellig :-)

Groetjes,


Merel

zaterdag 24 december 2011

Fijne feestdagen

Voor iedereen die de puzzel van het vorige blogje echt te moeilijk vond, LOL:

Voor een beetje sfeer en mooie muziek kijk hier maar eens naar de heren Smith and Burrows van hun album Funny looking angels,nou ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zou zeggen als alle engeltjes er zo uit zien, dan wist ik het wel ;-)



Ook bij 'The quilt show' zijn ze helemaal in de stemming: Kerstmuziek door Ricky Tims, muziek in combinatie met quilts wat wil een quilter nog meer :-) Vooral zijn uitvoering van Sugar plum fairy vind ik geweldig!

En dan kerst bij mij thuis:

Oh jeah, de versiering wordt erg gewaardeerd :-) Het had eigenlijk een filmpje moeten zijn om te zien hoe wild hij tekeer ging met die ster.

Bang voor glazen kerstballen die sneuvelen? Dat moet ik nog gaan proberen, maar 'veilige' rieten sterren zijn in ieder geval heerlijk om op te knagen!

Roos heeft nog nooit een kerstboom gezien (die stond andere jaren altijd alleen maar in de winkel, ik ga dit jaar voor het eerst een poging doen om hem mee naar huis te nemen, het zal mij benieuwen). Thorgal zou het zich van lang geleden kunnen herinneren, maar toen waren mijn katten (toen nog Odin en Thorgal) niet echt heel geïnteresseerd in de boom. Het zal een verrassing zijn hoe ze morgen op de boom gaan reageren!

Hierbij wil ik iedereen heel fijne feestdagen wensen! Geniet ervan.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 22 december 2011

Wat ligt er onder de boom?

En wat ligt er allemaal onder de kerstboom bij Birdblocks?
Probeer deze puzzel en kom er achter :-)

Maar ik weet nog veel meer leuks hoor, wat vind je bijvoorbeeld van een leuk tasje van Laurel Burch?
 

En als je liever zelf een tas maakt: de handvatten(klik) liet ik een tijdje geleden al eens zien, maar sinds kort heb ik ook ritsen in allerlei leuke kleurtjes:

Je kunt volgens de patronen (van kleine tasjes, I-padtasjes en toilettasjes enz.) deze ritsen (37cm) op de maat knippen die je nodig hebt. Dus je hoeft enkel het juiste kleurtje maar uit te zoeken :-)

Zijn bij jullie de voorbereidingen voor kerst ook al in volle gang? Ik heb een hele planning liggen voor de komende paar dagen, die avond dit bakken voor dan, en dan dat bakken voor die... OH, heerlijk die voorpret, ik kom alleen niet zo aan quilten toe (en ja, ik heb dus ontwenningsverschijnselen, maar dat mag de pret niet drukken, volgende week mag ik weer!)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

maandag 19 december 2011

Koekebakker

Neehee, dat is niet persoonlijk bedoeld. Ik was gewoon zelf lekker bezig geweest :-)

Kijk maar:


Ik heb zelfs de recepten even voor jullie uitgetikt, het staat op een nieuwe pagina (kijk maar bovenaan, er is een nieuw tabje bij gekomen). Ik dacht: misschien willen jullie deze geinige koekjes ook voor kerst nog maken, dus laat ik meteen het recept er maar bij geven ;-)

De reviews zijn goed (want mijn Lief is erover te spreken) maar pas op je tanden! Het midden kan hard zijn, ik accepteer geen schadeclaims :-)

Groetjes,


Merel
(die vandaag hoopt nog een half uurtje te vinden om wat te quilten...)

zaterdag 17 december 2011

Over bomen


Jaha, hij staat! Ik had er in eens helemaal zin in :-)

Kerst is altijd een beetje dubbel, want ik ben er al zolang van te voren mee bezig, stofjes bestellen in januari/februari (ik heb zelfs nu al de eerste ontwerpen voor volgend jaar gezien), ze komen binnen vanaf juli (omdat ik ze niet in april al wil hebben) en iets maken kan dan ook al starten. Dus ik was nog niet écht in kerststemming. Je weet wel 'het gevoel'. Maar toen mijn Lief zijn kerstboom had neergezet:

(ja inderdaad, formaatje bloempot!)
... en ik een leuke uitnodiging kreeg voor de kerstdagen, toen begon het toch te kriebelen. Dus bij dezen, Lief: dank je wel voor mij in de kerststemming te brengen :-) Ik heb er helemaal zin in dit jaar!


Uhoh, helemaal in elkaar. (de lampjes gingen wonderwel gemakkelijk)
Maar gelukkig...:

Het is weer netjes uit elkaar. Nu is het vinden van de kerststofjes helemaal makkelijk, gewoon onder de guirlande kijken!

En wat leggen we als cadeautjes onder de kerstboom?

Nou zoiets bijvoorbeeld! Wel even inpakken in een vrolijk kerstpapiertje (of een leuk kerststofje, twee vliegen in één klap: een extra cadeautje en geen verspilling van bomen)


Een mooi quiltboek is ook altijd goed onder de kerstboom, heerlijk bladeren voor de nodige inspiratie. Zoals je kunt zien zijn er weer een aantal exemplaren van 501 quilting-motifs binnengekomen. Die vliegen de winkel uit, dus als je er ook een wilt, gauw bestellen (even een email sturen)!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 15 december 2011

BLOM december

Square in a square
Dit keer heb ik gekozen voor een paperpiecing patroon, maar als je dat prettiger vindt kan je van deze vormen ook malletjes maken.

Hier kun je het patroon van deze maand downloaden.
Je kunt de blokjes goed verwerken met een 'leeg' tussenblok. Als je de blokjes koud tegen elkaar aanzet, dan kan je ze het beste positief/negatief uitwerken (dus om en om, per blok, donker en licht vervangen). Maar in combinatie met een ander blok, zoals in dit geval het blokje van de derde maand geeft ook een heel gaaf effect.

Dat was  alweer het laatste blokje van deze serie, het ontwerpen en uitwerken van de blokjes voor volgend jaar is al begonnen. En het wordt weer héél anders :-)

Ik ontwerp natuurlijk al een paar jaar een 'op te sparen quilt' er kwam enkele jaren een BOF (block of the Fortnight) uit en daarvan krijg ik nog steeds zo nu en dan foto's toegestuurd! Dat vind ik erg leuk, om te zien hoe de patronen zij uitgewerkt, en dat jullie er daadwerkelijk mee aan de slag gaan! Kijk je even mee?

Deze is gemaakt door Gerda de R


en Itteke de L is nog even aan het denken over welke kleur de achtergrond wordt...


Dames, dank je wel voor het sturen van de foto's!

Houd voor het BLOM-project voor 2012 ook weer op de 15e van de maand het blog in de gaten! Ik beloof dat het weer een hele leuke quilt zal worden!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

woensdag 14 december 2011

Over een vogel, een tasje en een bloem

Afgelopen weekend heb ik heel weinig quilterigs gedaan. Ik heb namelijk mijn hele woonkamer omgegooid. Het kleine beetje dat ik wel deed was on the road, dus ik had wat kleine werkje bij me gestoken.

Om te beginnen wilde ik nog wat quiltwerk toevoegen aan de vogel van een van de dollyquiltjes van de serie van Sarah Fielke. Ik had de applicaties van de kopveren weggelaten, en heb daar nu wat krullen gequilt. Nu nog de achtergrond rasteren (het trekt nog een beetje te veel naar mijn zin), dan vind ik hem wel af.


Ook mijn laptoptasje is nu bijna af (ik moet nog een klein stukje groen in het rode vlakje, maar ik kon het juiste bolletje niet vinden (het is ondertussen terecht, LOL))


Een werkje dat heel erg langzaam gaat (maar er is vooruitgang, dus het geeft niet) is deze:

Nog een paar naaldjes en de eerste bloem is af, nog 15 te gaan, en nog iets voor de rand bedenken ;-)

Iemand vroeg vorige keer dat ik een stukje liet zien of ik de hele quilt even wilde showen, nou dit is een groter stuk:

Als ik wat verder ben laat ik hem wel helemaal zien (niet dat ie nou zo groot is, maar goed)

Dan kwam ik nog een geweldige quilt tegen bij Thelma, ze is geïnspireerd door de rood/wit tentoonstelling die eerder dit jaar in de VS is geweest (oh, wat had ik die tentoonstelling graag willen zien). Het is een lang verhaal, maar ik vind het erg leuk om te lezen, een aanrader!

Morgen het laatste blokje van de BLOM van dit jaar, de blom voor volgend jaar is in ontwerpfase, en ik vind hem leuk worden! Het wordt weer iets héééél anders...

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 10 december 2011

Boekenbabbeltje

 
van onder naar boven:

Pretty little Cozies

Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt een jasje om gemaakt :-) Een ijsbeker, diverse tasjes voor mobieltjes, laptops etc, theemuts en eierwarmer mogen niet ontbreken, maar ook een hoes voor je naaimachine en nog veel meer! Leuk om voor jezelf te maken of als unieke cadeautjes (maar dat geldt eigenlijk voor alle projectjes uit al deze boeken!)

Pretty little Presents

Kussentjes, onderzetters, hartjes, kofferlabels, tasjes, allemaal lieve projectjes ontworpen als cadeautje. Maar soms heb je gewoon zelf een cadeautje verdiend hoor!

Pretty little mini Quilts

Leuke, lieve quiltjes, soms in een uitdagende (nieuwe) techniek. In een klein quiltje kan je zo'n techniek mooi even uitproberen, bevalt het niet, dan is je werkstuk evengoed (bijna) af en als je het een leuke techniek vind, kan je lekker grotere werkstukken gaan zoeken om mee aan de gang te gaan!

Pretty little Potholders
 
Ik had niet kunnen bedenken dat er zoveel manieren zijn om je pannen veilig mee vast te houden :-) Er staan heel veel (soms verrassende) ontwerpen in voor pannenlappen, grappige, handige, kunstzinnige en chique. leuke ideeën voor in de keuken en op tafel!

Pretty little Patchwork

Allerlei projectjes die gemaakt zijn van lapjes. Tasjes, een zonnehoed, een mobile, een jogamatje, en nog veel meer verrassende werkstukken. En tijdens het doorbladeren van dit boekje bedenk je er vast zelf nog een aantal bij!

Pretty little Pillows

 Deze schatjes zou je toch vanmiddag nog willen maken?

Leuke vrolijke kussens voor elke gelegenheid, stijlvol, voor de kinderen, maf, ze staan er allemaal in.

Pretty little Pincushions

Speldenkussens hebben we nooit genoeg. Gelukkig staan er in dit boekje een heleboel ontwerpjes. En oh, je zou ze allemaal wel willen maken! En waarom ook niet, het zijn handige dingen om op verschillende plekken te hebben staan, en ze zijn ook zo leuk om te sparen of cadeau te doen.

Pretty little Projects

Dit boek verzamelt uit alle bovenstaande boekjes een aantal projectjes, dus al het leuks van hierboven samen in een boek! 100 werkstukken, wow, dat wordt nog moeilijk kiezen! Ach, je kan gewoon vooraan beginnen en dan stuk voor stuk aan de gang. Maar als je niet kan kiezen kan je ook eerst alle 1e werkjes van een hoofdstuk doen, en dan alle 2e projectjes, en ... ah, gewoon lekker mee aan de gang gaan....

Ik hoop dat je even wat inspiratie hebt opgedaan. Wil je een boekje bestellen, graag middels een email, wie het eerst mailt,die het eerst maalt (uhm....of zoiets, LOL)!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com