vrijdag 22 juni 2012

Over boeken

 
Sorry voor de lichtglimmers, maar het gaat om het idee. Dit boek en deze quilter zijn voor mij zo inspirerend. Gwen neemt patronen van oude/antieke quilts en maakt daar haar eigen versie van. Maar zo heerlijk vrij! Liberated of bevrijd noemt ze de techniek of stijl. Vrij van hokjes, het hoeft niet precies en alle puntjes scherp en alle 'regeltjes'. Nee als het wordt wat je bedoeld had is het goed. Neem de vrijheid om het lapje te naaien zoals het valt. Wat overigens geen vrijbrief is voor slordig werken.

 

De technieken van Gwen spreken mij zeer aan, maar zeker ook haar kleurgebruik vind ik heerlijk om te zien.

Dit boek is echt een aanrader, zowel als bladerboek voor inspiratie, als ook om haar werkbeschrijvingen en technieken te gebruiken! Dit boek blijf je pakken...

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 21 juni 2012

Over waslabels en een rand



Zo nu en dan geef ik een quiltje weg. Meestal voor een babietje ofzo. En dan vind ik het wel fijn om een wasvoorschriftje op de quilt te vermelden. Ik schrijf dat gewoon met permanentpen op de achterkant. Kijk ik kan dan wel op zo'n verjaardag uitgebreid gaan zitten uitleggen hoe of wat, maar dat vindt de ontvanger meestal minder interessant dan ik, LOL, dus ik denk niet dat dat blijft hangen....

wat staat er?
  • Wassen op 30 graden. Ik was m,ijn quilts gewoon in de machine. Dus van mij hoeft er geen streepje onder de tobbe, of zo'n handje erin, maar je kan dat natuurlijk voor jouw quiltjes wel doen.
  • Niet strijken
  • Niet bleken (die twee moesten eigenlijk anders om, volgens de vaste volgorde, maar goed)
  • Warm drogen
Je kunt de pictogrammen terugvinden op wikipedia, wasvoorschriften, er staan er nog meer, maar ik heb echt geen idee over de chemische reinigingen, dus die zet ik er niet bij. Het is gewoon katoen, en kan dus gewoon gewassen :-)

En de rand, tsja, ik durf het bijna niet te zeggen....

Die vier stroken ... en die vier vierkanten op de hoeken ... dat is wel het enige wat ik gedaan heb dit weekend.

Nou ja, niet helemaal, want ik heb zaterdagavond een gezellig feestje bijgewoond, zondag heerlijk niets gedaan in de tuin (van iemand anders, want in mijn tuin ... uhm ... is wel het een en ander wat moet gebeuren) en lekker gegeten, en maandag (wat voor mij gewoon een weekenddag is!) heb ik mijn hobbykamer (waar nog net plek is voor mijn bedje ook) eens onder handen genomen. Ik ben aan het opruimen en reorganiseren. Helaas voor mij gaat het veel te langzaam, en kom ik er te weinig aan toe, maar alle beetjes helpen en ik ben toch weer een stukje verder!

En dan kom ik er vervolgens ook al niet aan toe om een blogje te schrijven tot dónderdag! Nou ja!
Nu zijn jullie weer bij hoor!

Groetjes,


 Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 16 juni 2012

How much is that ...

...Kitty in the window....



Een spontaan bezoekje van de kat van de buren. En weet je wat nou het grappige is? Hij of zij ging precies op de goede plek zitten:


Precies in het hoekje met de kattenstofjes, LOL
Even extra goed opletten bij het afsluiten dat ik hem/haar niet per ongeluk insluit!

Nog meer katjes zijn te vinden op deze net binnengekomen tasjes van Laurel Burch:

Het zijn make-up tasjes, je ziet dat in het kleine vakje een spiegeltje zit. Maar je kan er ook heel mooi je compact camera of je telefoon, een lipstick en een portemonneetje in doen.

Wil je de hele winkel zien? Kijk dan nog even hier :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

vrijdag 15 juni 2012

Over ons buurtje, deel 6

Om de veiligheid in ons dorpje wat op te schroeven voegen we deze maand de brandweerkazerne en een brandweerwagen toe.


Laten we hopen dat ze vooral moeten uitrukken om katjes uit een boomtop te halen....
Borduur brandweer boven de rolluiken of maak er een echt bord van :-) En een paar mooie metalen knopen geven de wagen mooie velgen.

Het dorpje begint al steeds meer vorm te krijgen vind je niet?
 

Helaas zijn onze blokjes van deze maand plotseling erg actueel. Ik weet niet of je het gelezen of gezien hebt, maar afgelopen weekend is er een pandje tegenover de winkel uitgebrand, er zijn bij deze brand 2 mensen omgekomen. Annelies wou er vanwege vermeend ramptoerisme zelfs geen foto van plaatsen.

Dit is het uitzicht vanuit de winkel. En weetje wat nou het suffe is... ik kan me niet eens goed herinneren hoe het topgeveltje, wat nu gedeeltelijk is ingestort, er nou eigenlijk uit zag.Toch maar eens een foto van opzoeken....

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 14 juni 2012

Over achterkantjes

Nu ik een paar tops af heb en tijdelijk een goede grote vloer kon gebruiken, werd het ook tijd om wat achterkanten te produceren.


Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik kan kiezen tussen 1 grote lap van hetzelfde of een heerlijke combinatie van kleuren kies ik toch meestal voor het laatste :-)
Dit zijn geweven stoffen van Kaffe Fasset, en ze zijn ook nog eens heerlijk zacht, dus helemaal top voor een achterkant! En dat ik 1x in de ruim 50 cm een naadje tegenkom bij het quilten, dat heb ik er voor over. (als je in het vorige bericht de winkel bekijkt, dan kan je deze stoffen zien staan in het onderste vak van de Kaffe fasset kast! Een klein stukje naar rechts schuiven, en een béétje naar onderen)

Deze achterkant komt achter de snelle rechthoeken. Het wordt tijd dat ik geïnspireerd word voor een leukere naam voor dit quiltje...

De strepen lopen bijna allemaal in dezelfde richting (er is één dwarsligger, omdat die in de andere richting geweven is ;-)  ), dat kon ook niet anders, want de blokken zijn net niet vierkant, ik gebruik voor dit soort blokken als uitgangspunt de ruwe maat van 55cm omdat ik dan met een FQ of stukken van halve stofbreedte kan werken, de maat van andere richting hangt dan af van de maat van het quiltje. De 55cm maat leg ik ook de ene keer dwars en de andere keer in de lengte, net hoe het het gunstigst uitkomt.

Nog een achterkant:

Hier zie je weer dat ik de maat van ruwweg 55cm heb gebruikt, maar omdat 5x ongeveer 50cm ongelukkig uitkwam heb ik hier 50cm stukken die ik nog had liggen afgewisseld met 65cm stukken.
En later dacht ik: ik had die middenblokken (de felroze en de grote vlinders-met-bloemen) even om willen wisselen, maar ik ben het vergeten :-) en dan is het ineens toch niet zo belangrijk, want 'slechts' een achterkantje LOL. Het is me ook veel te veel uithalen, die lange naden...

Zoals je ziet is het heel moeilijk om de plaatjes een beetje goed in beeld te krijgen als je balancerend op een krukje met de camera ook nog eens boven je hoofd om de boel in beeld te krijgen :-)

Dit is de achterkant van 'de quilt die steeds groter werd', die ik al de naam Indian summer had gegeven :-)

Nou ze zijn gesandwicht. Eén met een zijden vulling en één met een katoen-met-zijde menging. Nu liggen ze in de wachtrij voor de blauwe kattenquilt, die mag eerst even af. Ik beloof niks, maar ik wil die toch wel snel klaar hebben nu :-)

Groetjes,


Merel

 www.birdblocks.com

woensdag 13 juni 2012

Over een coole foto

De winkel staat nu met een toffe foto online:

Bron: www.amsterdamtoer.nl

Zo kun je eens een kijkje nemen bij ons, in je eigen huiskamer :-)
(de foto werd alweer een tijdje geleden genomen, dus het zóu kunnen dat sommige stofjes die je ziet alweer zijn uitverkocht!)

Even doen wat er staat dus op de foto klikken, ingedrukt houden en schuiven met de muis. Niet te snel, want dan wordt je een beetje zeeziek, en dat kunnen we natuurlijk niet hebben hè, in de winkel, LOL

En oh ja, niet schrikken.... ik sta er zelf ook op ;-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 9 juni 2012

Over elfjes in de winkel


Dat was het motto van mijn vakantie, maar ik was die foto vergeten!

Achteraf gezien was het vooral het *sleep* gedeelte wat de hoofdtoon was van mijn vakantie, maar ach, het was nodig blijkbaar :-) En ik heb natuurlijk wel wat gequilt, maar dat heb ik al laten zien.


In de winkel is deze serie aangekomen, ik vind hem zo leuk dat ik hem maar even op het quiltrek heb gelegd.


Elfjesachtige figuurtjes, paddestoelhuisjes met guirlandes, grotere elfjes, paddestoelhuisjes met lieve bloemetjes en grote witte stippen met paddestoelen met rood met witte stippen.

En wie zegt dat elfjes alleen voor kinderen zijn :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 7 juni 2012

Over zoete regenboogblokjes

Op de kalender kwam ik een leuk simpel quiltje tegen met een regenboog aan kleuren. En tsja, ik ben nu eenmaal dol op regenbogen, dus de lapjes waren zo uitgezocht, gesneden en ingepakt. Ik koos dit keer eens voor lapjes met kleur en wit. En meest stippen of stipachtige grafische patronen.




Dat geeft een veel lichter effect dan ik gewend ben! Leuk! Het was nog even een gepuzzel om te zorgen dat elke kleur in elk blok voorkomt. En toen de blokjes af waren was het een heel geschuif om alle kleuren een beetje te verdelen, wat niet helemaal gelukt is, maar dat geeft niet (anders was ik nu nog aan het schuiven geweest, LOL)
 


En dan de zwartwitte streepjes er tussen :-)
Achteraf zie ik dan dat die twee lange groene naast elkaar zitten, en ook die roden, maar ja. Het maakt niet uit, zo is ie ook leuk.

Nu nog een wat bredere rand erom met hoekblokken en dan kan ie op de 'te quilten' stapel.


Ondertussen had ik ook allang het biesje om het quiltje van Thorgal gemaakt. Kijk die zwarte katjes gluren op het biesje soms net om de hoek. (en op de achterkant zit die hele gave wilde kattenstof die ik ook gebruikte in de gekke-katten-quilt (die felgroene stof tussen de blokjes)

Groetjes,


Merel

 www.birdblocks.com

maandag 4 juni 2012

Over de quilt die steeds groter werd

Nou ja, quilt, quilttop nog hoor...

Even gauw een klein quiltje maken met die leuke oranje en roze serie, dat was het plan. Maar helaas toen ik de 6 blokjes af had vond ik hem te klein, en zo leuk, dus ik dacht, OK, ik maak hem gewoon 2x zo groot, dan is het een leuk maatje en ik ben al op de helft, dus dat is zo gedaan :-)

Maar ja, toen ik dat gedaan had .... vond ik hem eigenlijk nog te klein, net onhandig van formaat, want niet groot genoeg om lekker op de bank onder te kunnen kruipen. Bovendien had ik in mijn enthousiasme wat blokken 'verkeerd om' eraan genaaid. Ja dat was waarschijnlijk niemand opgevallen, maar ik wist dat ik me er toch aan zou gaan storen. Dus...

Het project eindigde in de kast, extra stroken waren wel al gesneden, om meteen weer mee door te gaan, maar ja de top moest weer voor een groot deel uit elkaar, en dat is niet het leukste klusje.

Het uithalen deed ik op een bee niet zo lang geleden, dan is het leed wat minder, want er is afleiding en gezelligheid :-)
De resterende blokken naaide ik afgelopen tijd en met voldoende vloerruimte om mij heen kon ik ze ook netjes uitleggen voor het totaalplaatje.

Toen hoefden ze alleen nog maar 'even' aan elkaar, en voila. Daar istie, weer een top af, een leuke
1-persoonsbed maat, dus dat gaat een fijne gebruiksquilt worden!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com