zaterdag 29 juni 2013

Over dozen

En de vraag WAAR zijn mijn foto's? Eerst maar eens kijken of deze nieuwe foto's werken :-)

LET OP: as. dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli 2013 is de winkel gesloten!



De laatste opdracht van ons Amsterdam Noordse dozenproject was gemakkelijk! Nine-patches, 5 donker en 4 licht. De lichte stofjes werden aangeleverd, en of we zelf lekkere felle printjes wilden toevoegen. Nou dat is voor mij niet zo moeilijk. Sterker nog ik had nog een doosje met vierkantjes in de juiste maat staan van mijn 10-jaren project Red squares. Altijd makkelijk.

Nou ja dat zeg ik nu wel, maar de lichte lapjes waren geknipt met een naadje van 5 mm, en ik werk op de naaimachine graag met een naadje van 7,5 mm, omdat dat precies onder mijn voetje past....



Dat is wel op te lossen hoor! Ik heb gewoon steeds de lichte lapjes exact in het midden van de donkere gelegd. Voor de zekerheid naaide ik met de witte boven en ik kwam, met het naaimachinevoetje als geleider steeds netjes uit op de voorgetekende lijntjes van de lichte lapjes, dus mijn trucje werkt ;-) Het ziet er alleen wel een beetje rommelig uit, dat die witte lapjes terugliggen van de gekleurde printjes, maar dat is slechts naadtoeslag :-) het komt echt goed

Degene voor wie deze blokjes zijn houd van katten en zij past ook altijd op mijn katten als ik weg ben (Waarvoor Dank!), dus ik vond het wel geinig om in alle blokjes een kattenlapje te stoppen.

Ik ben toch eens benieuwd wat ik in mijn eigen doos terug vind....

En ja hoor, miracles happen, de foto's zijn terug ;-)
Zoals Catweazle al zei Elec-trick-ery...

LET OP: as. dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli 2013 is de winkel gesloten!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

vrijdag 28 juni 2013

Over ansichtkaarten, blogreaders en as. dinsdag én woensdag!

LET OP: as. dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli 2013 is de winkel gesloten!



Sommigen van jullie vroegen je misschien al een paar weken af.... wat moet ze toch met dat bijna lege kaartenrekje in de winkel....

Nou ik ben blij te kunnen melden: Ze zijn binnen! De ansichtkaarten om het rek te vullen :-)
Kijk:


Ik zal even wat inzoomen, want ze zijn allemaal zo leuk, elke keer als ik denk die vind ik het leukst, dan begint er weer een andere naar mij te glimlachen met zo'n blik van 'en ik dan...' ha ha.

Ansichtkaarten die kunnen glimlachen.... Oh, ik geloof dat ik nu echt gek word, LOL

Maar heb je de quiltfiets gezien? En de 'love machine'? En die geweldige caravan-met-waslijn! Of de regenboog... een breiwerkje met ingebreide hartjes en de tekst Yes you can.... verjaardagstaarten, kerst/wintertafereeltjes... die kíp!... Oohhhh....

Nou ja, zeg nou zelf, als je er echt maar één zou mogen kiezen, dat is toch hartstikke moeilijk? Ja! Gelukkig mag je er ook gewoon meerdere kiezen, of waarom niet allemaal!

Dan de BlogReader, oh wat zal ik die van google missen (een mens houdt nu eenmaal niet van veranderingen), maar ik heb nu toch een goed alternatief gevonden! Op de valreep een waar ik het wél mee kan, die fijne functies heeft en die al een tijd bestaat, dus geen kinderziektes.

Eerst heb ik bloglovin geprobeerd, maar daar kan ik het om de een of andere reden niet mee. Daarna had ik mijn hoop gevestigd op 'the old reader' want die zou heel erg lijken op die van google. Helaas vind ik de pagina indeling daar niet prettig en ik zocht me steeds de blubber naar de schuifbalk, die heel smal is en 3 cm vanaf de zijkant van mijn scherm, wat stom is, want daardoor is er ook 3 cm van mijn scherm niet in gebruik!

Ik vond mijn geluk bij bloglines! Die kan je op 'widgets' hebben staan wat een soort kranten indeling geeft, maar ik heb hem (linksbovenaan met het schuifje) op reader gezet. Nu lijkt de lijst heel erg op de manier van indelen die ik gewend was.

Wat ik ook prettig vind is dat hij alvast aangeeft wat vandaag en gisteren nieuw is. Ik heb mijn gegevens van de ouder reader kunnen importeren en hij heeft meteen mijn sub-mapjes indeling overgenomen, dus het was niet veel werk om over te stappen. En je kan blogjes markeren met een 'lees later'.

Sommige blogjes die ik importeerde bleven leeg, daarvan herkende bloglines de RSS-feed niet, dus die heb ik even opnieuw toegevoegd. (die herken je meteen als er 0 nieuwe berichten zijn na het importeren, want hij gooit een heleboel berichtjes op ongelezen. Zo kan je meteen controleren of het gelukt is. Als je alle blogjes nagelopen hebt kan je dan heel makkelijk alles als 'gelezen' markeren)

Hè, gelukkig, in het zicht van de finish, kan ik met een gerust hart afscheid nemen van de oude reader.

LET OP: as. dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli 2013 is de winkel gesloten!




LET OP: as. dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli 2013 is de winkel gesloten!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

woensdag 26 juni 2013

Over oude quilts en genieten


Jullie hebben vast allang bij Elsbeth, Josephine en Annelies gelezen dat ook ik afgelopen zondag de tentoonstelling in Westervoort heb bezocht. Wat een schattig gebouwtje is dat.

Ja hoor! Ik was er ook, eens kijken of ik nog wat andere quilts voor jullie gefotografeerd heb :-)

Gelukkig (natuurlijk heb ik veel, heel veel foto's gemaakt, maar Josephine heeft gewonnen, ik had er 'slechts' 83, hihi)
Ik houd van simpele ontwerpen, zoals deze hier boven, of die hieronder, ook helemaal blij kan ik daar van worden:




Simpele kleuren vind ik blijkbaar ook geweldig, want ook deze vind ik jummie.

Maar ik sta natuurlijk net als iedereen versteld van deze:

Mijn eerste twee vingerkoontjes van mijn wijsvingers meten (toevallig) precies 5 cm, deze blokjes zijn dus zo'n 7 cm, WAAAAHHHH. Gelukkig is het niet zo'n heel groot quiltje. Maar of dit nog niet genoeg is, is dit de achterkant:


blokjes van 5 cm dit keer. Een dubbelzijdige quilt dus!

Ook op de terugreis was het weer heel gezellig in de auto en het toilet van Elsbeth is echt heel leuk, en ook de hondjes van Josephine zijn leuk ;-)



Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

maandag 24 juni 2013

Over vouwen en winkelen


Een tijdje geleden las ik ergens op het wereldwijde web (en ik vergat de link op te slaan), dat als je quilts diagonaal vouwt dat je dan geen vouwen ziet als je m weer open vouwt.

Nou dat wil ik zien! Dus ik pakte deze quilt, die noggal duidelijk zijn vouwen vasthoudt en ik vouwde hem schuin op!


Na een week of 6 en (oeps ik moest hem even kwijt) ook een tijdje met een doos erop, niet superzwaar, maar zeker ook niet leeg ;-)
Vind ik dat de quilt de test glansrijk doorstaat!....


Kijk (linksonder):

Daar zit een vouw, die ik pas in tweede instantie zag! En dat was een van de binnenste stukken, die dus het strakst opgevouwen zat. En deze vouw is eruit te kloppen.


Deze vouw is oud, die zit er nog steeds in van het rechte opvouwen! (ik denk dat deze quilt nog maar eens een wasmachine en/of droger rondje moet draaien (alleen heb ik geen droger, zo jammer, je kan je quilts daar zo mooi in opfluffen) (als ook je vulling, vraag maar aan Shirley). Nou ja dat bedoelde ik dus met deze quilt wil noggal duidelijk zijn vouwen vasthouden ;-) Ik denk dat het door de typische vulling komt (er zit een brandvertragende vulling van Rayon in)

Anyway, ik heb hem opnieuw diagonaal opgevouwen, en ik ga het thuis ook eens met wat andere quilts doen, we vervolgen het 'onderzoek' LOL.

Dit wilde ik jullie ook niet onthouden:

Het is een strook met restjes die netjes aan elkaar zijn genaaid. De dame die hiermee binnenkwam zocht hier nog en lapje bij! Wat een handige manier om je stofjes mee te nemen! En je ziet zo of iets er bij past:


Voila, helemaal goed.

Ook een tip kan zijn, voor mensen die (en dat hoor ik regelmatig hier) helemaal niet van plan waren om een quiltwinkel te bezoeken, maar er zomaar een in het wild tegen komen! Hi hi, kom maar langs hier hoor op de Nieuwezijds in Amsterdam.

En als je dan van je onderhanden werk, of stofselectie (of waar je danook iets bij wilt hebben) gewoon wat foto's op je mobiele telefoon hebt staan, misschien zelfs een wensenlijstje van hoeveel van dit-of-dat je nodig hebt, dan kan je lekker je slag slaan.

Gewoon op het moment dat je het thuis bedenkt meteen even foto's/lijstjes maken op je telefoon en je hebt het onderweg altijd bij de hand ;-) Slim! Ja, dat wil zeggen als je je telefoon mee neemt, LOL.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 22 juni 2013

Over letters


Vandaag heb ik tussen de bedrijven door eens alle stoffen met tekst en letters bij elkaar gezet! Er waren ook weer een paar nieuwe binnengekomen,het is ondertussen een hele collectie.

Ze staan nu ook gezellig bij elkaar in een mandje.

Wacht ik zal een beetje inzoomen:

Wat een snoepjes hè? Te beginnen met de 'cupcakery' die wel bij zijn vriendje mocht blijven waar plaatjes van overheerlijke cupcakes op staan.

Daarnaast nog 3 die ik bij elkaar wilde houden, de stofjes van Summerville, eerst de hatch, dan de Zentangle achtige en dan natuurlijk de mooie letters.

Dan cijfers op lichtblauwe achtergrond, die mocht er ook bij van mij, waarnaast de prachtige kunstzinnige drukletters in felle kleuren.

Daarnaast een stof met prachtige zwierige letters die steeds de tekst 'make do and mend' vormen. Daarnaast de School days ABC en de connect-the-dots. Tsja die horen ook gewoon bij elkaar, dus daarom mocht die ook in deze kast.


Naast de 'connect-the-dots' (ook al zo'n leuke stof, al zeg ik het zelf) staat een lieve met knoopjes waarop oa de woorden buttons op voorkomen, waarnaast een lekkere gekke MODerne met schrijfmachines en typ-letters.
Daarnaast een nette schoolschrift, inclusief de lijntjes, waarnaast een krant staat die geheel is geweid aan kattennieuws, deze heet danook toepasselijk Kitty Chronicle. Daarnaast een stof met enkel kranten banen.

De handgeschreven stof heet 'memoirs' en die kun je echt lezen :-) Waarna je een wegstreep-puzzel kan doen.


Tsja, misschien vind je het wel allemaal heel erg BLAH worden, ga dan maar gauw door naar de volgende die weer handgeschreven is (ik kan er geen wijs uit worden, maar het ziet er erg intelligent uit, deze heeft wel heel leuk verschillende dichtheden, wat je op de bovenste foto een beetje kan zien.)
Dan worden er liefdesbrieven of ansichtkaarten geschreven, hier zit zo nu en dan ook een postzegel of een roosje bij. Dan een netjes geschreven brief in roze-rode inkt (helaas kan ik hem niet ontcijferen, maar het líjkt romantisch), en als laatste een doktershandschrifje ;-)

Deze onderste past net niet meer in de kast, dus die heb ik maar weer bij zijn eigen serie gezet 'Communique' met oa. ook ouderwetse typemachines en telefoons. Ik vind eigenlijk wel dat hij ook bij de letters hoort, en kijk eens naar die prachtige pentekeningen tussen de tekst!



Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 20 juni 2013

Wel genoeg drinken


Smile


Dat gaat wel lukken, een hele bak watermeloen, in mijn koeltas, en die heb ik niet eens vergeten mee te nemen! Jummie!


Hee wat zit daar nou op het raam? Die oranje velletjes?!

Nou kijk maar:

Inclusief een cameo en een heleboel zonlicht, dit keer eens geen flits, LOL.


De tafel boven ligt vol met snoepjes! Kom gauw kijken of er iets voor je tussen zit, ik was gisterenmiddag bezig met het op de tafel te leggen en de eerste lapjes werden al onder mijn armen weggegrist :-)
Mag hoor, ik zie ze graag gaan, ruimte maken voor leuke nieuwe dingen!
Tot gauw!

Mocht je naar aanleiding van deze foto iets willen bestellen dan ben ik bennieuwd naar je beschrijving in een email ( shop @ birdblocks . com ). Het kan ook opgestuurd.
(Ik zie het voor me, '... ik wil graag van de 3e rij de 5e print van onderen en van de 1e rij de eerste boven het oranje velletje...' . Stuur maar op, ik zoek ze uit, maak een foto ter bevestiging en het komt allemaal goed)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

maandag 17 juni 2013

Over rood



Oh heerlijk. Zoals jullie weten ben ik dol op rood, dus deze maand was het voorbereiden van de MOD Stashclub voor mij extra genieten. Nu is het eigenlijk altijd wel erg leuk om de stoffen voor deze club uit te zoeken, maar ja met rode lapjes werken heeft voor mij altijd iets extra's.


De hele snijtafel vol met lapjes en stapeltjes, het is wat werk, maar wat is mijn werk toch leuk ;-)

Wil je ook lid worden van de MOD Stashclub? Dat kan natuurlijk, lees hier alle details en mogelijkheden en geef je op! 

Een klein beetje rood zat van de week in mijn toetje:

een schandalige mix van aardbeien, bosbessen, een beetje limoensap (so far so good, maar dan nog met de toevoegingen van:) een dot mascarpone (maar kwark kan natuurlijk ook!) en verkruimelde digestive koekjes met chocolade!

Goed roeren en je hebt een soort kwarktaart in een kommetje! Jummie!


En een aankondiging van een tentoonstelling, Oosthuizen ligt even boven Purmerend, let voor je afreist even goed op de openingsdagen en tijden. Veel plezier, dat zal met het werk van Nel Berkhouwer zeker lukken!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 13 juni 2013

Over the making of Mooshka



Oh jongens (m/v) ik heb het gevoel dat ik jullie een beetje verwaarloos! Ik val gewoon een beetje stil, omdat ik helemaal in de voorbereidingen van de dollies zit en daarnaast is er gewoon weinig te vertellen.

Gelukkig mocht ik nu eindelijk een tussendoortje doen van mezelf :-)


Want kitty Mooshka is binnengekomen. Een paneeltje voor het maken van een kat met een quiltje. Een betere combinatie bestaat niet toch?

Eerst maak je de staart en vult die meteen. Nou dat viel nog niet mee. Bij mij werd het pas netjes toen ik een pijpenrager nam en daar een stukje quiltvulling netjes omheen rolde. En toen nog het erin wurmen, waarschijnlijk had ik de staart beter binnenste buiten kunnen laten en pas keren tegelijk met het erin steken van de vulling.


Dan leg je de staart op zijn plek tussen de voor en achterkant en naai je de hele vorm rond, op de bodem na. Inknippen bij de binnenbochten en keren.

Want nu kun je even de vormen strijken en de naadjes mooi uitduwen. Dan weer even terug keren en de bodem erin naaien, waar je en stukje van een cm of 8 openlaat als keer- en vulopening.


Zorg er wel voor dat je de staart die binnenin ligt niet mee naait in een van de naadjes! (ja, behalve natuurlijk daar waar je hem wel vast wilt hebben, duh)


Keren en vullen en het laatste stukje met de hand dicht naaien. Zelf maak ik nog even een zakje met wat kattegrit (logisch toch?) om hem een zwaardere onderkant te geven. Dat stop ik onderin voordat ik hem dichtnaai.


Kijk hij voelt zich al helemaal thuis hier! En ik heb nog niet eens zijn bijgeleverde quiltje af, LOL. Dat is nog eens een snelle, het hele quiltje is al geprint, dus ik hoef hem enkel maar even door te quilten! Dat quiltje is trouwens precies een goed maatje voor een Dollyquilt, misschien moet ik ze maar Kittyquilts gaan noemen, LOL


Nou ja voorlopig vermaakt Mooshka zich wel door hier op de lappenmandjes te gaan zitten.


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zondag 9 juni 2013

The sweetest thing


Vergat ik in het vorige berichtje toch de foto te plaatsen van de puzzel, nou bij deze! Het blijft natuurlijk een geweldige tekst ;-)


Helaas had ik gisteren na een drukke dag geen puf meer om een berichtje te schrijven, maar kijk eens wat ik in de post vond...

Een schattig kaartje met een lieve tekst van iemand die zo graag mijn blog leest. Er zat ook nog een klein cadeautje in, zo lief! Ik liep de hele verdere dag op wolkjes. Hanneke dank je wel, ik ga er zeker van genieten ;-)


En dan dit. Dit is de achterkant van de dollyquilt die ik (met de hand) aan het doorquilten ben. Ja flauw, ik laat hem nog niet zien, maar als ik er 3 of 4 af heb dan wel hoor, want dan ga je een beetje de indruk krijgen van wat de bedoeling wordt. Deze laat ik je alleen even zien om dat ik even wil delen dat ik zo nu en dan psychologische onderzoeken doe bij mezelf, HA HA!

Ik had netjes twee rijtjes van deze quilt met de hand gequilt. Op één avond nogwel! Ik was al op 1/3 schreef ik heel blij. Oh wat hoopte ik op een snelle affo! Maar ja netjes opgevouwen en in de kast gelegd. En dan de avonden daarna (moe) thuiskomen, op de bank ploffen en een beetje suf op mijn tabje gamen en naar bed. Terwijl ik wéét dat als ik het quiltje pak en een paar draadjes quilt ik een véél leukere avond heb, ook als ik moe ben. En dat ik daarna veel lekkerder (voldaner) kan gaan slapen.

Daarom even deze psychologie van de koude grond: Als ik het quiltje nou in het zicht leg op een kussen van de bank, met het handwerkblikje ernaast (en de mooie kant voor natuurlijk...) zal ik hem dan wel ter hand nemen? Ik ben benieuwd!

Wil je weten wat dat geheimzinnige gedoe allemaal inhoudt? Lees dan hier over de Dollyquiltclub die in augustus van start gaat!


Dan nog een laatste mededeling/oproep:

Lees je ook altijd zo graag je blogberichten via de Google reader en zit je met de handen in het haar waar we nou eind van deze maand mee moeten gaan werken? Hier is een petitie om de Google reader te behouden:

http://www.change.org/petitions/google-keep-google-reader-running


ik heb getekend, ik hoop maar dat het helpt! Teken je ook? En blog erover, misschien bereiken we er samen genoeg mensen mee!
Als je al een alternatief gevonden hebt dat je bevalt dan hoor ik dat ook graag! Ik ben nog steeds zoekende (ik heb bloglovin geprobeerd, maar daar kan ik het nog niet mee worden)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

vrijdag 7 juni 2013

Over bezig en afleiding



Ondertussen ben ik nog altijd druk bezig met de Dollyquiltjes voor de club die in augustus gaat starten. En natuurlijk besluit ik ook nog dat het quiltje waar ik mee bezig ben gewoon het leuks wordt als ik het met de hand quilt, dus.... oh de tijd, de tijd...

Ik ben gelukkig wel lekker bezig! Het voordeel van zo'n Dollyquiltje is dat ik na één avondje al op éénderde zit, want ja 6 rijtjes blokjes, is wel veel, maar het zijn maar kleine blokjes, dus dan doe je zo twee rijtjes!

En dat terwijl ik ook nog aan het lezen ben. (en nee, die boeken liggen niet op het onderhanden Dollyquiltje hoor!)


Deze twee boeken heb ik deze week er door gejaagd. Vooral de eerste vond ik erg leuk, romantisch en met van die situaties, nou ja lees zelf maar. Het enige jammere van Chocolate mousse and two spoons, is de titels die ze aan de hoofdstukken gaf, namelijk allemaal dingen die je in een café kan bestellen (koffie met melk, gebakjes enz.) de hoofdpersoon werkt namelijk in een café. ik kreeg alleen maar lekkere trek van die titels, maar als je daar gewoon overheen leest, dan lees je een lekker romantisch boek.

Dat tweede boek is voor mij de eerste keer dat ik iets lees van de shop-aholic, er zijn een heel regiment aan boeken daarover verschenen van Sophie Kinsella. Ik vond het wel een leuke om te lezen, maar vooral om in de belevingswereld van een heel ander soort persoon te komen dan hoe ik zelf ben.

Vergeet niet om ook nog even deze leuke puzzel te doen, dan kun je daarna lekker van je weekend gaan genieten ;-)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 4 juni 2013

Over een fris bundeltje


Een schattig stofje met patchworkafbeelding, kijk dat is nou eens slim, zo maak je bijvoorbeeld een patchwork tasje zonder al die extra naadjes, LOL



Ik zocht deze heerlijke kleurtjes erbij, een lekkere frisse combinatie.



Ondertussen werk ik hard verder aan de dollyquiltjes voor komend feest jaar! Het feest gaat beginnen in augustus, dus houd het in de gaten :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 1 juni 2013

Over eenzame sokken

Omdat ik nog heel hard bezig ben met de voorbereidingen voor de Dolly quiltjes die ik vanaf augustus kan gaan laten zien*, heb ik wat minder Work-in-progres berichtjes voor jullie dan anders ;-) Dat gaat binnenkort heus wel weer veranderen hoor, maar ja ondertussen wordt hier achter de schermen keihard gewerkt (en oh zo'n lol met het ontwerpen en testen). Maar ja jullie willen toch wel zo nu en dan wat zien toch? Gelukkig maak ik ook nog wel eens iets mee...



Zo liep ik van de week in onze bibliotheek (in Amsterdam naast het Centraal Station op een paar minuten lopen in oostelijke richting dan) op de verdieping met o.a. de kookboeken (en ik heb niet eens een kookboek uitgezocht!), ik geloof dat dat de 5e is, maar het kan ook de 6e verdieping zijn. Kwam ik toch ineens dit kunstwerk tegen!


Een kunstwerk gemaakt van sokken!

En dichterbij:

Helemaal geweldig toch, ik werd er vrolijk van.

De uitleg:


En ook nog een gedichtje (we zijn wel in een bibliotheek hè):


Nou heb ik daar dus eigenlijk nooit last van. Ik heb wel eens een enkele, maar dat is dan bewust omdat de 'andere' stuk is en weggegooid. Maar omdat ik nog meer dezelfde heb houd ik dan die enkele om aan te sluiten aan de volgende van wie de partner stuk is afgevoerd.

Nou ja, dat was vroeger zo. Op een gegeven moment werd ik een beetje moe van het uitzoeken van al die sokken na elke witte was (al mijn (overigens) gekleurde sokken gaan in de witte was, maar dat is weer een ander verhaal). Dat zijn soms wel 14 paar, want de witte wasmand is niet elke week vol.

Goed de sokken waren toch al wat ouder en het werk was saai en werd uitgesteld. Met als gevolg een berg ongesorteerde sokken. Blegh. Daar ga ik iets aan doen.

Dus alle goede sokken gedoneerd aan een goed sokken-doel. En 15 paar nieuwe DEZELFDE sokken gekocht :-) Die kieper ik dus nu na het drogen gewoon allemaal in een mandje en ik vis er daar elke morgen 2 schone uit. Zo nu en dan even omschudden om de minder gebruikte van onderop boven te krijgen en hupla, ik ben klaar ;-)

Voor sokken die je wel kunt zien heb ik wel een paar nette in verschillende kleurtjes en die zitten heus netjes bijelkaar gedraaid in hun mandje, maar de gewone bulk, die zijn lekker allemaal hetzelfde en uitwisselbaar ;-)


*)


Het gaat een speciaal jaar worden, want komende zomer bestaat Birdblocks 10 jaar! Dat ga ik vieren met een nieuwe club: De Dollyquiltclub! Elke maand krijg je een pakketje met patroon en stof voor een dollyquilt. Een dollyquilt is een klein quiltje in een maat die geschikt is voor een pop of Dolly. Het is een mooie maat om een bepaalde techniek of kleurencombinatie op uit te proberen zonder dat je meteen aan een groot project of grote hoeveelheden stof vast zit. En het is ook nog eens leuk om te maken en leuk om regelmatig een 'Affo' te hebben ;-)

Ik ga hierin MODerne technieken toepassen en ik zal bepaalde 'regels' van de kleurenleer gaan toepassen en bespreken. Dus gaandeweg kom je 'als vanzelf' in aanraking met goede kleurcombinaties en zul je zien waarom iets werkt. 

Daarnaast als extraatje vanwege onze verjaardag voeg ik bij de pakketjes voor alle clubleden die zich meteen  inschrijven voor het hele jaar per keer stof en beschrijving voor één blok toe voor de Birdblocks jubileum quilt: Paradijsvogelfeestboom. Je spaart dus in de loop van het jaar een gratis quilttop bij elkaar :-)

Je kunt je opgeven voor het hele jaar, maar je kan de pakketjes ook per keer kopen (zolang de voorraad strekt, geen garantie tenzij je je van te voren opgeeft). Het project van de Paradijsvogelfeestboom kan je ook los van de Dollyquiltclub kopen, dit zal eens per maand steeds verder worden onthuld.

Heb je interesse in (een van) deze projecten dan kan je een email sturen naar: feest @ birdblocks . com  (even de spaties er tussenuit laten, bij een eventuele foutmelding kan de email ook gewoon naar info). Zodra we dan meer weten over deze projecten ontvang je een email en kan je je inschrijven! Let the party begin (in augustus)!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com