dinsdag 30 juli 2013

Over een katje dat ging verhuizen

Zaterdagavond (vandaar de wat donkere foto's) zat ik nog zo:

Snel-wandelen voor quilters! En met de hand (!) dus, het leek me in dit geval gewoon mooier! Ik quiltte langs alle applicaties en langs de rand.


Om het vlindertje heen gequilt en nog twee extra lijntjes er naast, zodat het net lijkt alsof hij fladdert :-)


De rand (had ik die al laten zien?, die moest natuurlijk roze!) heb ik ongequilt gelaten.


Ik wilde er een kussenhoes van maken. Maar dan wel the easy way, met een overlap en zonder ingewikkelde sluiting. Neem daarvoor twee stukken stof die beide de hoogte van de voorkant hebben en 15-20 cm langer zijn dan de voorkant.

Vouw deze dubbel (goede kant buiten) en zet de vouw er scherp in met de strijkbout. Leg dan de stukken op de voorkant (zie foto's) je hebt nu in het midden een overlapping van 7-10 cm.



En naai rondom vast, ik heb het geheel daarna ook nog afgezigzagd. (hi hi , is dat een woord?)


Kiekeboe

Daar is Dik-dik weer :-)


De achterkant netjes...


En de voorkant ook, gauw inpakken op zondagochtend, nog warm van de naaimachine (LOL, het afwerken deed ik zondagochtend)

En toen mocht mijn nichtje hem een half uurtje later weer openscheuren!


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 27 juli 2013

Over emmeren en uitstellen


Herinner je je deze nog? Nee? goh, wat gek. Ik denk dat ie ruim 2 jaar buiten beeld is gebleven! Erg hè!
Niet uit mijn hoofd trouwens, ik dacht regelmatig aan hem. Maar ja, er was iets mee, dus moeilijk, moeilijk, en tsja, dan pak ik gemakkelijker een ander werkje op. Maar niet langer!

Je kan op de eerste foto helaas niet zien wat er aan mankeert, maar kijk:

De laatste twee stroken waren fout gesneden, te smal op het eind, en dan krijg je het niet netjes (lees: plat) aan elkaar. Hier heb ik het er al af geknipt, want dan kon ik ten minste snel zien waar het probleem zat!

En als dat nou het enige probleem was... maar nee, ook de vulling die ik had gebruikt om hem te sandwichen was aan een kant te ruim, en aan de andere kant te krap. Dus wat links over was, komt nu onder erbij...


En die achterkantstof, ja, ook die moest nog een strookje extra :-)

Maar dit alles is nu opgelost! Ik vond het tijd worden dat mijn nichtje, die zondag 2 jaar wordt, en dol is op Hello Kitty, de quilt die al voor haar geboorte ontstond (!), nu ook eindelijk eens krijgt!

Helaas heb ik in het donker geen foto meer gemaakt van de oplossing, en ben ik het vanochtend vergeten... nou ja, die houd je tegoed :-)
(op de laatste foto kan je de oplossing een klein beetje zien!)

Op alle 4 de hoeken naaide ik een grote driehoek met een nieuw Hello Kitty stofje! Kijk, daarom kon ik hem eerder natuurlijk niet afmaken, het juiste stofje was er nog niet (ja ja, houd jezelf in de maling)....

Oorspronkelijk was de oplossing om een grote applicatie op die ene hoek te maken van een Hello Kitty koppie. maar ja, daar zag ik tegenop :-)

De strook tussenvulling die op de foto ligt is alweer met een brede zigzag aan de rest vastgezet, en ook aan de achterkant stof is een strook extra stof genaaid.

Nu kan hij gequilt worden! Helaas red ik dat niet meer voor zondag, maar ja, hij is nu wel weer een stukje verder, en alle problemen zij opgelost, dus er is nu geen excuus meer! Binnenkort is ie af!

In de winkel waren we ineens leuk bezig! Ik heb de inimini-albumquiltjes eens anders opgehangen!

Kijk eens hoe leuk het staat! En mazzel, want de kerstkaarten-knijpertjes waren ergens in een restantenbak nog net te vinden en voor een prikkie te koop ;-)



Het bevalt me wel zo. Dus de bloemenserie, die nu nog boven de snijtafel hangt, gaat volgende week ook verhuizen!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

maandag 22 juli 2013

Over plakken en appliceren

Let op: Met dit tropische weer is de winkel geopend van 10uur tot 16uur!

Vandaag heb ik samen met Anette bij Evy en Petra van het Quilterspalet een workshopje appliquick gedaan. Wat natuurlijk heel gezellig was.


Hier zie je de handen van Anette die heel mooi een piepklein rondje aan het voorbereiden is. En het mooie is dus dat dat bij deze techniek echt rond kan worden!

Daar gebruik je die handige staafjes voor.
De meeste dames maakten een gezellige paddestoel, maar ja Paddo's in Amsterdam, ik weet het niet... dus ik besloot om stiekum zelf een patroontje mee te nemen, zagen jullie hem al om het hoekje van de heuvel gluren? (gelukkig vond Evy het niet erg, ze kent me een beetje, ze weet dat ik altijd een beetje dwars ben, LOL)


Om al die kleine ronde vormen en hoekjes te proberen maakte ik een vlindertje (maar aan zo'n minibolletje waag ik mij niet hoor!)

Je ziet dat ik (zélfs ik) de vormen goed rond heb gekregen, zonder hakkeltjes!


En dan is het appliceren van zo'n vormpje een peuleschil.


Nu hoef ik alleen nog maar Dikkiedik vast te zetten... en misschien zet ik er nog wel een vlindertje bij, wie weet :-)

De appliquick artikelen zijn vanaf nu ook bij Birdblocks te verkrijgen, en na de zomer wil Anette bij ons workshopjes erin gaan geven! Dus als je het ook wilt leren, meldt je aan, dan kunnen we gaan plannen!

Let op: Met dit tropische weer is de winkel geopend van 10uur tot 16uur!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

vrijdag 19 juli 2013

Over paars

 De pakketjes van de MOD Stashclub zijn weer verstuurd!

 Toen ik deze foto op mijn camera zag, leek als het paars wel blauw, dus daarom heb ik ook maar een plaatje buiten geschoten :-)

 Op de monitor van de pc bleek het allemaal reuze mee te vallen, maar goed, het levert evengoed wel leuke plaatjes op, niet waar.

Thuis een begin gemaakt met het naaien van de cheaterscloth. Dat gaat niet zo heel hard, want ik wil wel nog even een uurtje (of wat) in de tuin zitten als ik 's avonds thuis kom, en met die warmte komt er ook niet zo veel uit mijn handen.

Ik zet vier banen rond het midden van de crazy-cheaterscloth. Twee zijn voor alle blokken al gedaan, dus ik ben op de helft :-)
Deze blokken ga ik dan om en om plaatsen met de cheaterscloth die in stroken is geprint. Dit projectje voelt lekker hoor als afwisseling voor die Dollyquiltjes waar ik ook mee bezig ben. Het is lekker snel groot :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 18 juli 2013

Over pinguïns

Vlak bij onze winkel zit dit winkeltje, ik was er al een paar keer langs gelopen. Oh wat vind ik die grafische beelden leuk!

Nu wil het geval dat mijn nichtje binnenkort 2 jaar wordt, en dat ik heb gehoord dat, nu ze begint met praten, een van de eerste woorden die ze steeds zegt: pinguïn is! Zou ze nu al weten dat haar tante dol op pinguïns is, hi hi.



Tsja, nu had ik helemaal geen weerstand meer om iets te kopen!


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 16 juli 2013

Over gezellig

Als Adri komt is het altijd meteen gezellig :-) Hoe vroeg ze er ook is, de onderwerpen die ter sprake komen, nou nou nou. Rode oortjes zou je er van krijgen, haha.


Zouden ze dat zo gewend zijn in het Brabantse denk ik dan, maar nee hoor, thuis zijn ze zo helemaal niet, zegt ze. Ja ja, het zal de treinreis wel zijn waar ze zo vrij van wordt.

Maar alle gekheid op een stokje. Het is een feestje als ze in de winkel komt hoor, die Adri. En dan neemt ze ook nog zo'n leuke top mee. Gebaseerd op een patroon van Bonnie Hunter, lekker los gaan met stofjes, alles uit je voorraad kan erin, kijk maar...

Zo komen alle herinneringen van de stofjes weer terug, en heb je een prachtig overzicht, bij elke ster een eigen verhaal.

Deze randen zocht ze erbij uit. Heerlijk hè.

Oh, lag er maar vaker zo'n affe top op mijn snijtafel, LOL

Maar ik kan ook erg genieten van de affo's (of affo-tops) van anderen hoor.

Adri, succes met je randen en tot de volgende!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

maandag 15 juli 2013

Over kleur (nouja, en nog het een en ander)


Mijn lievelingskleur is: AARDBEI!

Een kleur die er met flitslicht (boven) alweer heel anders uitzien, dan zonder flits. Maar beide even smakelijk.
 
OH jummie!
Zou het mijn lievelingskleur zijn omdat het ook zo heerlijk smaakt? Ik ben ook zo dol op de kleur van frambozenjam (die veel intenser is dan de kleur van verse frambozen)
Oh, het werkt niet altijd bedenk ik mij nu, ik ben dol op thee, chocolade en noten, maar de diverse kleuren bruin kunnen mij toch minder bekoren :-)

Wat is jouw lievelingssmaak.... uh kleur bedoel ik ;-)

Schrijf er een blogje over en zet de link in de reacties onder dit blog. Heb je geen blog (begin er één, het is zo leuk!), vertel het dan rechtstreeks in de reacties ;-)

Deze cheaterscloth zagen jullie al eerder, het werd al heel gauw dit. Maar de kleurstelling hieronder kwam pas maanden later binnen (soms zijn die groothandels best vermoeiend, nou ja dit zijn ook meer zomerkleuren zullen we maar zeggen...)
Ik kon het niet laten om ook hier iets mee te doen, dus dit ligt nu klaar bij de machine:

Nou hij gaat natuurlijk niet zo snel af zijn als de vorige top die ik maakte van die geprinte crazystof, want het moet wel even tussendoor de Dollyquiltjes voor de club. Het gaat lekker moet ik zeggen, gelukkig maar want in augustus is de grote onthulling! Houd het blog en/of de website in de gaten, of kom ook gewoon onze verjaardag vieren op de BBBee (de eerste zaterdag van de maand, komende bee valt op 3 augustus 2013, de dag waarop we de verjaardag van de winkel en ondergetekende gaan vieren)

(ik mocht van de week een enquête invullen, oh joy, en dan willen ze ook van alles over jouw persoontje weten, nu vond ik het wel leuk dat ik (hoogstwaarschijnlijk voor het laatst) voor mijn leeftijd het vakje 30-39 mocht aankruisen, LOL)

Als laatste dan nog even deze foto:

Hij hangt al een tijdje in mijn binnenkort bloggen mapje, maar hij past er maar steeds niet bij ;-) Toch wil ik je deze stof graag laten zien, dus bijdezen.

Vind je hem niet prachtig, een stof met print van oude franse zeepverpakkingen. Wat een prachtige ontwerpen werden er toen toch gemaakt! Tijd voor een soap-quiltje ;-)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 11 juli 2013

Over vliegen

Ugh, time flies when you're having fun! Maar ook als je in de rats zit, helaas. Ondertussen ging het even mis met Thorgal, mijn kat. De dierenarts heeft gisteren het tij gekeerd, maar ja hij blijft 18jaar, dus t kan zomaar gebeurd zijn. Helaas lag dit blogje dus nog in mijn gedachten te borrelen en wachten om voor jullie uit getikt te worden. Maar hier komt ie dan, gezeten in een licht avondbriesje in de tuin met mijn beide katjes die om mijn heen ravotten, zal ik jullie vertellen over de terugreis uit NYC van vorige week:

Om de terugreis per vliegtuig te aanvaarden moet je eerst zien terug te geraken op het vliegveld (en let wel op dat je het juiste vliegveld kiest, hi hi)
Wij namen, net als op de heenreis trouwens, een busdienst genaamd Airporter (als ik het goed heb), maar er is ook nog een andere aanbieder. Dat is ongeveer 1/3 van de prijs van een taxi, dus dat vonden wij wel een strak plan.

Nu is het wel zo dat er niet echt duidelijke bushaltes ofzo zijn in NYC. Als je heel goed oplet dan vind je een klein (zeg 15x20cm) bordje op een lantarenpaal (sorry geen foto) (ik zag het bordje pas toen we de dame die de kaartjes verkocht al hadden gespot. Die lopen, als je mazzel hebt met een petje of jasje, een beetje rond op de opstappunten om hun klanten te vinden). Eerst zal je met een minibusje opgepikt worden op een van hun oppikplaatsen in de stad, waarna er bij Grand Central Station wordt overgestapt in een grote bus.


(Grand Central Station met het PanAm (voorheen PanAm, nu blijkbaar MetLife) gebouw daarop)
Dat betekent zo rond 5uur 's middags in de spits: Wachten wachten wachten. Maar goed, dan heb je ook wat. Dat wat, dat blijkt een rammelbakkerige bus met iets wat ooit vering is geweest, die je binnen no time door een tunnel richting Brooklyn sjeest, en dan nog een ritje van een half uur ofzo naar (voor ons) JFK. De oefs en zuchten gaan in koor door de bus als we weer eens een heftige drempel met maximum gas om onze oren kregen, maar dat voegt toe aan de saamhorigheid :-) Alle rugwervels vallen vanzelf weer op volgorde op hun plek.

Gelukkig komt op deze enerverende reis (die overigens door een begraafplaats gaat met een afmeting waarvan je denkt: houd het nooit op? Snelweg dwars over een begraafplaats inderdaad) het vliegveld toch een keer in zicht. De bus gaat dan de verschillende terminals langs, maar de chauffeur vraagt wel welke terminals er nodig zijn, dus hij sloeg er bij ons een over, dat scheelt weer!


Als je dan naar buiten kijkt zie je dit kekke treintje ook tussen de terminals gaan. Ik vond het logo van deze 'skytrain' (een setje rails met aan beide uiteinden een vliegtuig) erg leuk bedacht.

In de hal de incheckbalie gevonden, ingecheckt (waarvoor we niet echt in de rij hoefden!, gelukkig kan je tegenwoordig heel vaak online inchecken, alleen met ons speciale ticket (zie een vorig blogje) lukt dat niet altijd), en toen konden we door naar de douane. (schreef zij vrolijk).

Dát was nog wel even wat zeg... Wat een rij! Het gedeelte zonder hekjes en paaltjesgeleiding was bijna langer dan het gedeelte mét de hekjes. En als je daar dan doorwas dan stond daar een dame die je verwees naar welke ..... RIJ (ja lach maar!) je mocht gaan om daadwerkelijk de douanebeambte in de ogen te kijken. En ik kreeg niet eens een stempel! (in Dubai krijg je bij binnenkomst en bij verlaten een stempel)
Dan nog door de scanner enzo en dan eindelijk ben je vrij om bij de gate te gaan.... wachten! Ha ha.

Nou dit wachten was wel ingecalculeerd, we wilden natuurlijk wel goed op tijd zijn, we zouden daar wel wat eten. Maar met al dat gedoe onderweg hebben we hier niet eens zo heel lang hoeven zitten. Ik haalde nog even wat snacks (ik kon niet zo veel vinden dus we deden het met een bagel met gebakken ei, lekker hoor!)

Dan begint het, een voor ons onverwachte langdurige procedure waarin iedere reguliere passagier bij de balie een stoel aangewezen kreeg, dat is voor ons dus wachten en wachten, wij zijn sowieso als laatsten aan de beurt. En het is natuurlijk nooit zeker of er een plaatsje voor ons over is. De laatste passagiers werden omgeroepen, de laatste laatkomers door de grote hal gegalmd. En het duurde en het duurde.

Op een gegeven moment (wij wisten nog steeds niets) was het een kwartier voor vertrek! De baliemederwerkers hadden ons toch wel gezien? Jahoor er was oogcontact. Heel wat gebel. Oh, wat er toch allemaal geregeld moet worden op het laatste moment. We hoorden zo nu en dan het woord jumpseat vallen. Oh, dat zou wat zijn, 7 uur vliegen op een jumpseat.
(Een jumpseat is een soort klapstoel, waar ook de stewardessen op zitten bij start en landing,die ook wel eens worden ingezet voor IPB-ers. Er zijn er meer aanwezig dan nodig voor de stewardessen. Het is natuurlijk top als je mee kan, zelfs al is het maar op jumpseat, maar je zit dan wel een beetje ongelukkig, soms moet je een paar keer verplaatsen, omdat dat dan net even handiger is, en je hebt natuurlijk geen onboard-entertainment, of ligstand :-) Let op we vertrokken locale tijd 23.00u dus een klein tukje was wel wenselijk)

En toen werden wij bij de balie geroepen. De papieren erbij, ook onze paspoorten, weer wat heen en weer gebel.....

En toen het verlossende woord! We konden mee!
Bijna vergaten ze nog onze paspoorten terug te geven, maar 10 minuten voor vertrek renden wij als laatsten heel blij door de slurf naar het vliegtuig!
Een blik op onze boardingpass bracht een bigsmile op mijn Lief zijn gezicht, want wat bleek....


80K, en naast elkaar. Dit is in het vliegtuig (Boeing 747) een trappetje omhoog! (voel je m al?)
En wat zit er daar op de bovenverdieping?
Nou?

De businessclass!
Dat betekent dus dat we niet op jumpseat hoefden, maar in plaats daarvan in de heerlijke luxe van de businessclass plaats nemen! Wat een mazzel! De economyclass was dus helemaal vol! En na een vluchtige blik bleek ook de rest van de stoelen allemaal bezet! Er waren dus PRECIES 2 plekjes over in het hele vliegtuig, voor ons! HA!




En daar krijg je dan ook een chic bord, met echt bestek en een echt glas :-)
(oeps bijna vergeten een foto te maken! mijn kip is bijna op!)

Gevolgd door een heerlijk citroenkwarktaartje als dessert.

En de volgende morgen keuze uit een hartig (mijne):
 
... of een zoet ontbijt (dat van mijn Lief):

En als cherrie-on-the-pie een KLM-huisje :-) Deze huisjes met een drupje jenever erin worden in de businessclass aan alle reizigers uitgedeeld.

En een geweldig veel betere nachtrust natuurlijk, want in deze stoelen kan je een heel stuk verder onderuit!

Even voor 12uur (wederom locale tijd) landen we op Schiphol. En natuurlijk voel je het wel hoor, ondanks het slaapje (wat wel wat kort was), dus thuis bijna meteen in mijn bedje omgevallen, want de volgende dag stond ik natuurlijk wel weer voor jullie klaar in de winkel.

Even weggaan is heerlijk, maar thuiskomen is zeker zo leuk! Zou dat de reden zijn dat we er regelmatig tussenuit gaan....


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

maandag 8 juli 2013

Over een bezoekje...

...aan eens een andere quiltwinkel :-)

Het bewijs, en wel het enige bewijs met beeld, dat ik in New York City was:

Verder stond ik steeds achter de camera ;-)

Ansichtkaartjes met de techniek van Karen Eckmeijer:


Een bordje waarheid:

LOL

Twee quilts met de New York stofjes:




Mijn lief vond het nog redelijk meevallen, hoelang ik binnen was, ha ha. Maar ik heb toch even de hele winkel bekeken hoor, alle hoeken en gaten, ook de wc, waar een hele leuke quilt hing met katjesstof en spinnenwebben (Halloween) die Glow-in-the-dark waren. Oh, daarvan heb ik geen foto....

Echter toen hij mijn stapeltje zag vroeg hij zich wel af of ik dat wel in mijn handbagagekoffertje ging krijgen! (maar natuurlijk, die was op de heenweg half leeg!)

Ten eerste twee tijdschriften waar ik erg benieuwd naar was en Harry Potter snoepjes (Berty Botts every flavour beans, die had ik ergens anders gekocht hoor), en er ligt ook een foldertje van ons hotel bij.

Ja ik kocht ook lapjes,

... dit zijn allemaal NYC lapjes, sommige daarvan worden zelfs door de City quilter zelf uitgegeven.


Verder kocht ik nog wat speciale M&m's die lekkere met peanutbutter erin, een mengselzak en dark chocolate met raspberry. Uhoh, mijn lijn blijft nog even rond, och rond is ook een lijn.

Dit is een leuke winkel om te bezoeken als je in de buurt bent, en de speciaal uitgegeven stofjes maken je souvenirs extra speciaal. Ik zal toch maar eens (ooit) wat quilts van mijn tripjes maken.... je weet wel als ik tijd heb, ha ha.

Het volgende blogje zal berichten over de terugreis, gingen we wel mee of ging het niet....

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com