zaterdag 31 augustus 2013

Over biezen, deel 2

Gisteren liet ik al zien hoe je de bies aan de quilt naait, vandaag gaan we verder met een nette manier om de uiteinden aan elkaar te zetten om vervolgens de boel aan de voorkant vast te zetten.


Leg een strook glad neer, deze is zo afgeknipt dat hij ongeveer in het midden van het gat(nog niet genaaide deel) eindigt. Het afgeknipte stukje gebruik je even om de maat te nemen. Ik heb het opengevouwen onder de strook gelegd.


Leg nu de nadere kant daar glad overheen. Laat het precies die maat (de breedte van de strook) overlappen en knip de rest eraf.


Zo dus.

Nu gaan we hannessen :-)

Die twee uiteinden ga ik weer met een diagonale naad aan elkaar zetten. Hiervoor moet je de quilt die er aan vast zit even plooien zodat hij niet te veel in de weg zit of gaat trekken aan de strookjes waar je mee bezig bent.

Vouw de beide uiteinden open, de linker komt horizontaal en de rechter verticaal, leg de hoekjes precies op elkaar en zorg dat het netjes precies haaks op elkaar ligt. Ik zet er op dit moment twee spelden in om te zorgen dat het niet meer verschuift of verdraait.


Teken een diagonale lijn van het puntje dat onderop ligt naar het puntje dat bovenop ligt, zoals op de foto. Het zou een lijn van 45 graden met de zijden moeten zijn.


En naai daar precies overheen.


Voordat je iets afknipt even testen of het goed zit!

Ik heb mijn stroken wel eens verkeerd om aan elkaar gezet, er is ooit eens een strook ingedraaid, waardoor er een wokkel in mijn strook zat :-( Je kunt ook per ongeluk de goede kant tegen een achterkant van de stof genaaid hebben. (die heb ik van horen zeggen hoor, LOL), anyway er kan best veel mis gaan, omdat dit nou eenmaal zo'n gehannes is.


De driehoekjes afknippen tot een net naadje en dit naadje even openstrijken (dit doe ik altijd even met mijn nagel)


En hij ligt netjes en strak langs de quilt. Dit stukje nog even vastnaaien...


... en vervolgens de happy cat er met zachte hand afduwen, want we zijn er nog niet!

Nu komt het persen:

Eerst pers je de bies vlak van de achterkant af.

En daarna:

Pers je de bies naar de voorkant toe, precies zoals je m wilt hebben. door dit te persen heb je geen spelden meer nodig. Het mag wel hoor, maar ik doe het lekker zonder ;-)


Pers ook de hoekjes alvast netjes in verstek. De stof valt (bijna) vanzelf zo. Maar waar ik wel altijd op let is dat de verdikking aan de achterkant aan de andere kant van de diagonaal zit als de verdikking aan de voorkant! Je voelt wel wat ik bedoel. Die spelden heb ik er alleen even ingezet voor de foto, ik had geen handen genoeg :-)

Vouw de bies met de hand steeds vlak voor het naaimachinevoetje op zijn plek. Het biesje moet aan de voorkant net over het stiksel dat er al zit vallen.
Nu is het alleen nog een kwestie van precies langs het randje (de vouw van de bies) opstikken.

Mijn bies is zo gekozen dat dit stiksel aan de achterkant langs het biesje valt, dus hij is aan de voorkant een ietsje breder dan achter, waardoor hij dus over het stiksel heen valt.


Hij is À....

.... dacht ik en toen zat er een kat op,
.....F kwam daarna pas ;-)

En dan bedoel ik het quiltje, want de tunnel moet nu nog even met de hand worden vastgezet, op dat speciale vouwtje dat ik erin perste voordat ik hem op de quilt zette. Voor mij telt de ophangconstructie niet als ik iets AF noem, maar ja het is natuurlijk wel een onderdeel van de quilt geworden.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

vrijdag 30 augustus 2013

Over biezen, deel 1

De tunnel zit netjes met spelden op z'n plek (zie het blogje van gisteren), dan kan je gaan beginnen met de afwerkbies.

Zelf maak ik mijn biezen altijd recht van draad, maar wel haaks op de zelfkant gesneden, die richting van de stof is iets rekbaarder dan langs de zelfkant, en dat vind ik prettig. Een bies die schuin van draad gesneden is (dus diagonaal op de zelfkant) vind ik persoonlijk teveel rek hebben. Een schuin gesneden bies zou ik alleen gebruiken bij ronde of golvende vormen.

Ik snijd mijn stroken meestal 6 of 6,5 cm breed, maar dat hangt af van de dikte van de quiltvulling die je gebruikt hebt. In dit geval koos ik voor 5,5 cm. Er zit in dit quiltje een dunne vulling, en ik wil ook nog eens specifiek een smal biesje om deze quilt heen hebben!


Eerst de stroken aan de korte kanten aan elkaar zetten tot een lange strook, deze moet iets langer zijn dan de gehele omtrek van je quilt, ik neem meestal zo'n 25 tot 30 cm meer (ik reken uit hoeveel lengtes ik minimaal nodig heb van 1,1m en dat rond ik tot in hele stroken naar boven af, maar houd er rekening mee dat het schuin aan elkaar zetten zo'n 12 cm per strook kan kosten!).

Ik naai de stroken met een diagonale naad aan elkaar. Dit zorgt ervoor dat als je de strook opvouwt (en je gaat deze strook in totaal 6-dubbel vouwen), dat de naad niet zo dik wordt.


Even controleren of het goed zit... het moet wel een rechte baan worden ;-)
(de stof ligt nu nog een beetje in een kromming)


De twee driehoekjes eraf snijden en de naad open persen.

Ik heb wel eens gelezen dat iemand die driehoekjes allemaal bewaart en daar speciaal een quiltje van heeft gemaakt. Zelf gooi ik de driehoekjes ook niet weg, maar ze gaan (op kleur) in een restendoos. (ooit.... ik zie zo vaak leuke scrappt quilts op internet, en dan gaan mijn handen jeuken, .... als ik naar mijn restenbakjes kijk, die gezellig op kleur staan ingedeeld, oh ja, ik ga binnenkort beginnen...)


De gehele lengte van de strook dubbelvouwen en persen.

Je ziet hier dat de diagonale naad functioneel is. De naadjes vallen niet steeds op dezelfde plek, maar gaan naast elkaar liggen, wat de verdikking van de naad verdeelt, niet zo'n hele dikke prop op één plek.


Ik naai de bies eerst op de achterkant vast! Voetjebreed, net als 'normaal'.

Ik start bij het opnaaien met een stukje los en dit is een van de weinige plekken in een quilt waar ik mijn draad even aanhecht, omdat er straks bij het aan elkaar naaien van begin en eind een beetje gehannest wordt met de stroken is het fijn als de eerste en laatste steekjes niet (een beetje) los gaan.


Als ik in de buurt van een hoekje kom, zoek ik een speld op (nog zo'n rariteit voor mij, LOL), ik speld precies langs de rand van de quilt, want als die bies erop ligt, kan ik niet goed zien waar de rand precies is. Dus die rand geef ik even aan.


Op een naadtoeslagje afstand vóór de speld stop ik met naaien, naad in de stof. Als je goed kijkt zie je dat op mijn naaimachinevoetje (boventransporteur in dit geval) een streepje staat op die maat. Het streepje valt precies gelijk met de speld.

Heeft jou machine dat streepje niet, dan kan je, als je wilt, die natuurlijk zelf aanbrengen. Mijn ervaring is dat die CD of DVD-markers hier heel handig voor zijn.(die gebruik ik overigens ook op malletjesplastic, snel droog en vlekt niet)


Met de naald in je werk draai je nu de quilt zodat je op een diagonaal lijntje naar het hoekje van je quilt kunt naaien. (ja, dat klopt, dit zijn inderdaad maar zo'n 4 of 5 steekjes...)


Dit is om je draad af te hechten, maar het helpt je ook voor de volgende stap...

Ik heb op de volgende twee foto's de quilt nog niet gedraaid, zodat je precies kan zien wat er veranderd. Zelf vind ik het prettig om deze handelingen te doen met de nieuw te naaien kant verticaal....


De strook wordt nu zo gevouwen dat hij gelijk ligt met de nieuw te naaien kant, eerst met een diagonale vouw weg van de quilt...


... en dan met een vouw die precies gelijk ligt aan de rand van de quilt (op de foto lijkt hij uit te steken, maar dat komt doordat hij een beetje opstaat), de rafelkanten van de biesstrook en de quilt liggen gelijk. Begin helemaal bovenaan de strook te naaien en doe zo alle vier de hoeken en kanten.


Stop en hecht af op ongeveer 25-30 cm vanaf het begin. Ik zet bij grote quilts, waar ik het overzicht kwijt kan raken, een speld ter herinnering dat ik moet stoppen. Hoe kleiner je de opening laat hoe mee gehannes je straks hebt met het begin en het eind van de strook netjes aan elkaar zetten...

Maar dat laat ik morgen zien, want 27 foto's in één blogpost vind zelfs ik wat veel ;-)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 29 augustus 2013

Over afwerken, de hangmouw aka tunnel

Heel regelmatig krijg ik de vraag hoe ik mijn quilts afwerk of hoe dat nou werkt zo'n bies erop zetten.

Nou dat afwerken is niet altijd hetzelfde, het Cat or Dollyquiltje van augustus 2013 werkte ik af met een onzichtbare bies. Dit is in het patroon uitgebreid beschreven met foto's. Maar meestal werk ik mijn quilts af met een volledig machinaal opgenaaide bies. Er zijn nog meer methodes, maar die gebruik ik zelf zelden tot nooit.

Wil je al mijn blogjes over biezen zien? Kijk hier:
voor de bies met nep-piping,
bies die niet eerst dubbel is geperst,
helemaal aan het eind van dit lange blogje voor de bies die extra gevuld diende te worden,
een meer traditionele bies maar wel geheel machinaal genaaid,
en als laatste de achterkant naar voren slaan als afwerking.
(en morgen geheel machinaal)

OK, omdat ik graag het vastnaaien van de hangmouw integreer in het proces van het opnaaien van de bies, laat ik dat eerst even zien:


Ik neem een reep stof van 20 cm breed (bij Catquiltjes is de strook 15cm, daar hoeft niet zo'n breed latje in). De strook is net zo lang als de bovenkant van de quilt, die netjes op maat is gesneden en klaar ligt voor de bies. Om dit af te meten leg ik de strook op de quilt en snijd hem precies gelijk (dus ik heb meestal geen idee hoeveel centimeters die strook is, LOL).

Aan beide korte kanten naai ik daar een naadje in, door ongeveer 1 cm weg te vouwen, en dan nogmaals dubbel (je ziet hierboven de 2 vouwen met roze lijntjes aangegeven) even stikken (dat hecht ik niet eens af, die uiteinden komen toch onder de bies!) vlak langs het ingevouwen randje.



Door deze naadjes wordt de hangmouw (ook wel tunnel genoemd) net 2 cm korter aan beide zijden dan de quilt. Dat is wat ik wil, want zo kan ik de quilt geheel onzichtbaar ophangen:

Door de tunnel schuif je een lat die 1 cm korter is dan de maat van de quilt. Deze lat steekt dus aan beide zijden van de tunnel 1,5 cm uit, maar net niet voorbij de quilt. In die 1,5 cm boor je een gaatje en daardoorheen schroef je de quilt tegen de muur! Voila, de quilt hangt, zonder dat je de ophangconstructie kan zien!



Pers nu een vouw in de tunnel over de lengte, goede kant buiten. Laat de twee onafgewerkte kanten één centimeter verspringen!


Leg nu de twee onafgewerkte kanten gelijk en laat de langste kant boven liggen. Zoek het midden van je quilt en het midden van de tunnel en speld die op elkaar. Alle onafgewerkte randen liggen gelijk.

De tunnel heeft met die ongelijke kanten wat ruimte om de lat er straks in te schuiven zonder dat de quilt aan de voorkant opbolt! Maar neem niet te veel ruimte, want anders komt de tunnel boven je quilt uit! De ruimte die je moet nemen hangt dus ook af van de maat (dikte) van je lat. De dikte van je lat zou ik weer aanpassen aan de afmetingen (en gewicht) van je quilt. De meeste van de quilts die ik hang, kunnen op een latje van 5 mm dik en 5 cm hoog, maar als de lengte van de lat erg groot wordt dan kies ik voor een latje dat 1 cm dik is en 7 cm hoog.

Speld vanuit het midden de tunnel vast, en zet de spelden haaks op de onafgewerkte kant.

Wanneer je de bies gaat vastnaaien naai je tegelijkertijd de tunnel mee vast. Pas op dat je niet over je spelden heen naait, maar trek ze vlak voor je naaimachinevoetje eruit.

Ik heb één keer meegemaakt dat een speld haaks verboog en in mijn spoelhuis terecht kwam, toen ik eroverheen naaide! Uiteraard was dit tijdens een workshop. Ik ben een hele tijd bezig geweest om de halve machine uit elkaar te halen om de boel netjes te verwijderen. Tevens zat er niets anders op dan een gat te knippen in het stuk wat ik aan het naaien was, omdat de boel werkelijk muurvast zat. 

Het is zo'n 12 jaar geleden gebeurd, maar ik weet het nog precies. Ik vind het een kleine moeite om die speld er op tijd uit te trekken, hij moet er toch een keer uit, LOL


Wow, dit is al een heel verhaal en dat slechts over de tunnel (en de speld) en wat een sááie foto's! Morgen laat ik zien hoe ik de bies geheel machinaal vast zet. Mijn magic tool is daarbij mijn grote vriend: het strijkijzer! Bereid je dus maar vast voor op nog een (grote) serie saaie foto's :-)
Oh ja, de foto's hiervoor zijn allemaal gemaakt tijdens het afbiezen van.... het Cat or Dollyquiltje van september 2013!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zondag 25 augustus 2013

Over oranje



Omdat ik het tijdens de blogtour van vorige week vergeten was, laat ik hierbij alsnog even het oranje setje zien van de MOD Stashclub van deze maand. Wat is het toch elke maand weer een feestje om leuke MODerne stofjes uit te zoeken hiervoor :-)

Je kunt de set stoffen ook 'los' bestellen, dus als je alleen een keer oranje (of een andere kleur natuurlijk!) aan je Stash wilt toevoegen, dan bestel je gewoon alleen het oranje setje!

Op de Birdblocks website kan je zien welke kleur in welke maand aan de beurt is.


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 24 augustus 2013

Over hello Kitty

Van de week kwam Margot in de winkel met het quiltje dat ze maakte voor haar toekomstig kleinkind.

Dus ik rende gauw naar boven voor mijn fototoestel :-)



Zodat ik jullie (met toestemming) kan laten meegenieten!

Kijk eens wat een grappig detail ze eraan toevoegde:


Margot, hij is geweldig, ik hoop dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 22 augustus 2013

Over gezelligheid uit Vlaanderen


Vandaag had ik in de winkel hoog bezoek uit Vlaanderen! Een supergezellig groepje van vier dames had vanochtend al heel vroeg de trein gepakt (ik hoorde allerlei verontrustend vroege uren van opstaan en de reis aanvangen langs komen. Vanwege het schokkend effect zal ik ze hier alleen fluisteren: 4.15u opstaan en 5.00u op t station, ofzo! Mamamia!) Om 11.30u stapten ze hier in Amsterdam de winkel binnen.


Ik kreeg ook nog allemaal lekkers! tsjonge jonge, en dan zomaar hoor! (ik hoop alleen niet dat iedereen dit gaat doen, want dan pas ik binnenkort niet meer door de deur!) En dan heb ik de Belgische kaas, die ik ook nog kreeg, niet eens op de foto, die ligt netjes in de koelkast. Diekaas  had Marleen helemaal met een speciaal koeltasje meegenomen, de schat! Ladies bedankt voor deze snoeperij!

Na een kopje (tasje) koffie gingen ze even de winkel door, en daarna gingen de tassen open en gingen ze gezellig steekjes zetten! Oh wat leuk, een Belgische Bee bij mij aan tafel ;-)


De klosjes van Marleen! Voor meer foto's van de onderhanden werkjes had ik geen tijd, en ik vergat het stomweg. Maar het was wel heel gezellig!

In het begin nog een kleine spraakverwarring: ze mompelden iets over tassen, dus ik zei dat hun tassen wel in de keuken konden als ze dat wilde, maar ze bedoelde kopjes! HA HA. Maar daarna ging het soepel, en snapte ik zelfs meteen wat platte kaas is (=kwark) :-)

Op het eind van de middag gingen ze weer richting station om ergens eind van de avond, maar nog net binnen dezen dag gebleven, weer hopen thuis  aan te komen! A day well spend.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 20 augustus 2013

Trekking van de give away van de blogtour!

Ah, helaas aan alle goede dingen komt een eind!


Zo ook aan mijn leuke rode rokje! Een dikke winkelhaak omdat ik een pietluttig uitstekend schroefje tegenkwam! Misschien ben ik gewoon niet geschikt voor broderie rokjes ;-(  eens kijken of ik deze ravage nog kan redden, en anders toch maar een applicatie erop, LOL!

Maar ik bedoelde natuurlijk eigenlijk de blogtour! Wat een leuke reacties, en gaaf dat zoveel mensen leuke nieuwe blogjes hebben ontdekt om te lezen. Dat geldt zeker ook voor mij, want ik heb heel wat reacties gezien, die doorgelinkt zijn naar blogs die ik nog niet kende!

Bla bla bla, maar kom nou maar op met die winnaars, de rest lezen we later wel...


Nou pak je kop je thee er dan maar bij...


even water erop gieten... (dit thee-ei kreeg ik van mijn broer en schoonzus, het is gescoord bij het woonwarenhuis met de 4 grote gele letters)



of heb je liever een fruithapje?

Nee, winnaars willen we zien! Oh ja, nou ok, hier komt de lijst!

Edith -> Shirley:  Zipje en Zopje

Inge -> Lida

Hilde -> Elly:  Creatieveling Elly

Trijnie ->; Katrien:  Scrappatch

Quilt Kwebbel Maria -> Josephine:  Lappies en larie

Birgitte aka Bietje ->; Miranda:  Miramoza Avonturen met quilten

Ellen -> Marina:  Mijn quilt avontuur

(grt) Marleen -> Inge:  Chevremont

Nanda -> Marga:  MarPie's sewing projects

Miet -> Jacqueline

Carla uit Purmerend -> Ingrid:  Supergoof quilts


en de winnaar van alle reacties op dit blog is Saskia Smit!


Allemaal gefeliciteerd! En zorg je dat je adresgegevens binnen een week bij mij bekend zijn! ( info @ birdblocks . com )

Voor al diegenen die zich nog op willen geven voor de Cat or Dollyquiltclub, alleen als je je deze maand nog opgeeft krijg je daar gratis de patronen en stof van de Paradijsvogelfeestboomquilt bij!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zondag 18 augustus 2013

De laatste dag van de blogtour is vandaag bij Ingrid

Een keer in de week ga ik meestal naar Riet, we hebben daar een gezellig onderonsje met een paar meiden, en we doen dan ook nog wat handwerkerigs, hoewel het soms bij dromen over het volgend project blijft, LOL.
Als je bij Riet bent, is er altijd wel ergens een (handwerk-)schat te vinden. Dit keer kwam dit op tafel:


Een kussenhoesje dat van voor 1937 moet zijn. Deze vond Riet verstopt onder dit kussenhoesje:



En dat zat ook weer verstopt onder weer een ander kussenhoesje (geen foto, dat was een jute-achtig bruin jaren 70 stofje) !


Die prachtige batik was dus uit het zicht verdwenen, net als het borduurwerk! Kijk als je nu die laatste foto ziet, dan snap ik het wel. De kleuren zijn totaal verschoten! Hoewel het als je dit niet weet een heel mooi lapje is! Het is netjes gelijkmatig verkleurd :-)

Archeologie in de huiskamer :-) Wie weet zit er onder de kussenhoesjes bij jou thuis (of bij je moeder/oma) ook wel een schat aan geschiedenis!


Gaan jullie vandaag op de laatste dag van de blogtour mee naar Ingrid/Supergoof (en reageren), want bij elk blog mag je een reactie plaatsen, en wie weet win je dan wel een cadeautje, want er zit ook een give away aanvast. Haar blogje staat er al, dus ga maar gauw een kijkje nemen.

Aanstaande dinsdag trek ik uit de reacties van elk bezocht blog een winnaar. Ik heb 12 leuke prijzen uitgezocht, die ik onder de winnaars zal verloten. Maar let op je mag per blog/dag maar 1x reageren, anders vervalt je deelname!

Ik zal het wel gaan missen hoor, de dagelijkse blogtour, maar ja aan alle dingen komt een eind, gelukkig mag ik nog een heel jaar genieten van de Cat or Dollyquiltclub! Wil je ook meedoen, geef je gauw op!Als je je in augustus nog opgeeft dan krijg je er gratis het patroon en de stofjes bij voor de Paradijsvogelfeestboom! Als einde van de blogtour de prijzentrekking nog even op 20 augustus :-) maar ik kan nu al zeggen: ik heb genoten!

Lees op de volgende data de gezellige blogs van:

8 augustus 2013 -> Shirley:  Zipje en Zopje

9 augustus 2013 -> Lida

10 augustus 2013 -> Elly:  Creatieveling Elly

11augustus 2013 -> Katrien:  Scrappatch

12 augustus 2013 -> Josephine:  Lappies en larie

13 augustus 2013 -> Miranda:  Miramoza Avonturen met quilten

14 augustus 2013 -> Marina:  Mijn quilt avontuur

15 augustus 2013 -> Inge:  Chevremont

16 augustus 2013 -> Marga:  MarPie's sewing projects

17 augustus 2013 -> Jacqueline

18 augustus 2013 -> Ingrid:  Supergoof quilts


Trekking van de prijzen: 20 augustus 2013 -> Mrs. Scissors and the s(e)wing of things (dus dat is hier terug!).

De winnaars zullen op de blogs waar ze hebben gewonnen worden genoemd, en ook hier op dit blog komt een lijst, een winnaar dient binnen een week na bekendmaking te zorgen dat zijn naam en adresgegevens bij mij bekend zijn.

Gaan jullie mee op tour?

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 17 augustus 2013

Blogtour vandaag bij Jacqueline

Riet heeft haar eerste Cat or Dollyquiltje al af! En ook zij heeft er een kussen van gemaakt :-) Zal ik de serie dan maar Pillow, Cat of Dollyquiltjes gaan noemen? LOL. Ach, de 12 quiltjes hebben niet allemaal het zelfde formaat, en ook al kan het wel, een rechthoekig kussen, het is wat moeilijker om er een goede maat vulling voor te vinden.


Naast het hele feestje van de Cat or Dollyquiltclub en de blogtour gebeurt er natuurlijk nog veel meer! Zo heb ik donderdag de enveloppen met de MODStash van deze maand alweer verstuurd.

En ook ben ik begonnen met de organisatie van de busreis naar de quilttentoonstelling in Veldhoven. Daarvoor kan je je vanaf nu weer inschrijven! Stuur daarvoor een email aan info @ birdblocks . com.

Het gaat dit jaar iets anders, omdat je korting op je entree krijgt als je lid bent van het quiltersgilde. Daarvoor moet je wel je lidmaatschapskaartje van het quiltersgilde bij het kopen van een entreekaartje laten zien.

Daarom heb ik dit jaar besloten om alleen de kosten van de busreis te rekenen, je moet dan zelf een entreekaart kopen.

De dag waarop de busreis valt is zondag 20 oktober 2013. De bus heeft een opstapplaats in Krommenie, Zaandam, Amsterdam-Noord en bij Amsterdam CS. Kosten zijn dit jaar € 28,70 per persoon. (binnenkort ook op de website)

En dan nu de blogtour: vandaag gaan we naar Jacqueline (en reageren), zij is ook met iets leuks in 'blogland' bezig, want zij organiseert een Bloggersquilt! Als je een (quilt)blog hebt, kan je bij haar je lievelings-quiltblokje melden en dan zet zij jouw blokje in de quilt. Ze werkt hem zelf uit, dus je hoeft alleen maar te vertellen waarom je dat een leuk blokje vindt. Het is natuurlijk wel leuk om zelf ook de bloggersquilt te gaan maken! (Nee, hoe leuk ik het ook vind, ik doe niet mee, want ik heb al te veel leuke quilts die ik graag wil maken, of waar ik al mee bezig ben ;-)   )

Niet vergeten: bij elk blog mag je een reactie plaatsen, en wie weet win je dan wel een cadeautje, want er zit ook een give away aanvast. Haar blogje staat er al, dus ga maar gauw een kijkje nemen.

Aan het eind van de blogtour trek ik uit de reacties van elk bezocht blog een winnaar. Ik heb 12 leuke prijzen uitgezocht, die ik onder de winnaars zal verloten. Maar let op je mag per blog/dag maar 1x reageren, anders vervalt je deelname!

Lees op de volgende data de gezellige blogs van:

8 augustus 2013 -> Shirley:  Zipje en Zopje

9 augustus 2013 -> Lida

10 augustus 2013 -> Elly:  Creatieveling Elly

11augustus 2013 -> Katrien:  Scrappatch

12 augustus 2013 -> Josephine:  Lappies en larie

13 augustus 2013 -> Miranda:  Miramoza Avonturen met quilten

14 augustus 2013 -> Marina:  Mijn quilt avontuur

15 augustus 2013 -> Inge:  Chevremont

16 augustus 2013 -> Marga:  MarPie's sewing projects

17 augustus 2013 -> Jacqueline

18 augustus 2013 -> Ingrid:  Supergoof quilts


Trekking van de prijzen: 20 augustus 2013 -> Mrs. Scissors and the s(e)wing of things (dus dat is hier terug!).

De winnaars zullen op de blogs waar ze hebben gewonnen worden genoemd, en ook hier op dit blog komt een lijst, een winnaar dient binnen een week na bekendmaking te zorgen dat zijn naam en adresgegevens bij mij bekend zijn.

Gaan jullie mee op tour?

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

vrijdag 16 augustus 2013

Blogtour vandaag bij Marga

Vandaag een speciaal blogje bij Marga, want zij belde mij afgelopen zaterdag op met de vraag of ze haar favoriete quiltje alvast wat eerder kon ontvangen. Ze wilde namelijk graag een ander quiltje uit de reeks laten zien dan de anderen ;-)



Nou ja, dat is natuurlijk een erg leuk initiatief, dus ik heb zondagavond het pakketje op de bus gedaan (ik doe op zaterdag nooit post in de bus, want dan ligt het daar toch maar tot zondagavond, en je weet maar nooit... er is helaas al een paar keer post verdwenen die ik op zaterdag op de bus deed). Dinsdagochtend belde ze op, nou de top is af hoor! Ik ben benieuwd hoever ze nu is!


Gebroederlijk naast elkaar, oh nog een jaartje en dan staat er een hele rij :-)

Ik ben mijne nog aan het quilten, en ik heb een heel stuk uitgehaald, omdat ik het niet mooi vond. Ze zal me toch niet ingehaald hebben?!

Gauw even kijken bij Marga (en reageren), want bij elk blog mag je een reactie plaatsen, en wie weet win je dan wel een cadeautje, want er zit ook een give away aanvast. Haar blogje staat er al, dus ga maar een kijkje nemen.

Aan het eind van de blogtour trek ik uit de reacties van elk bezocht blog een winnaar. Ik heb 12 leuke prijzen uitgezocht, die ik onder de winnaars zal verloten. Maar let op je mag per blog/dag maar 1x reageren, anders vervalt je deelname!

Lees op de volgende data de gezellige blogs van:

8 augustus 2013 -> Shirley:  Zipje en Zopje

9 augustus 2013 -> Lida

10 augustus 2013 -> Elly:  Creatieveling Elly

11augustus 2013 -> Katrien:  Scrappatch

12 augustus 2013 -> Josephine:  Lappies en larie

13 augustus 2013 -> Miranda:  Miramoza Avonturen met quilten

14 augustus 2013 -> Marina:  Mijn quilt avontuur

15 augustus 2013 -> Inge:  Chevremont

16 augustus 2013 -> Marga:  MarPie's sewing projects

17 augustus 2013 -> Jacqueline

18 augustus 2013 -> Ingrid:  Supergoof quilts


Trekking van de prijzen: 20 augustus 2013 -> Mrs. Scissors and the s(e)wing of things (dus dat is hier terug!).

De winnaars zullen op de blogs waar ze hebben gewonnen worden genoemd, en ook hier op dit blog komt een lijst, een winnaar dient binnen een week na bekendmaking te zorgen dat zijn naam en adresgegevens bij mij bekend zijn.

Gaan jullie mee op tour?

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 15 augustus 2013

Blogtour vandaag bij Inge



Een Catquilt om op te liggen?




Eronder mag dat ook?



mwah, t is toch minder lekker dan erop....


Gaan jullie vandaag mee naar Inge (en reageren), want bij elk blog mag je een reactie plaatsen, en wie weet win je dan wel een cadeautje, want er zit ook een give away aanvast. Haar blogje staat er al, dus ga maar gauw een kijkje nemen.

Aan het eind van de blogtour trek ik uit de reacties van elk bezocht blog een winnaar. Ik heb 12 leuke prijzen uitgezocht, die ik onder de winnaars zal verloten. Maar let op je mag per blog/dag maar 1x reageren, anders vervalt je deelname!

Lees op de volgende data de gezellige blogs van:

8 augustus 2013 -> Shirley:  Zipje en Zopje

9 augustus 2013 -> Lida

10 augustus 2013 -> Elly:  Creatieveling Elly

11augustus 2013 -> Katrien:  Scrappatch

12 augustus 2013 -> Josephine:  Lappies en larie

13 augustus 2013 -> Miranda:  Miramoza Avonturen met quilten

14 augustus 2013 -> Marina:  Mijn quilt avontuur

15 augustus 2013 -> Inge:  Chevremont

16 augustus 2013 -> Marga:  MarPie's sewing projects

17 augustus 2013 -> Jacqueline

18 augustus 2013 -> Ingrid:  Supergoof quilts


Trekking van de prijzen: 20 augustus 2013 -> Mrs. Scissors and the s(e)wing of things (dus dat is hier terug!).

De winnaars zullen op de blogs waar ze hebben gewonnen worden genoemd, en ook hier op dit blog komt een lijst, een winnaar dient binnen een week na bekendmaking te zorgen dat zijn naam en adresgegevens bij mij bekend zijn.

Gaan jullie mee op tour?

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

woensdag 14 augustus 2013

Blogtour vandaag bij Marina

Liet ik een tijdje geleden al de nieuwe plek van de Albumquiltjes zien, nu heb ik ook de bloemenserie eraan toegevoegd.

Ik zal een beetje inzoomen:


Een jaar lang maakte ik...

elke maand een Albumquiltje met...

een bloem van die maand, in 3D. In november had ik het een beetje moeilijk, en daar bedacht ik toen het lampionplantje. In het voorjaar werd het een beetje proppen met alle bloemen die dan tegelijk, of bijna tegelijk komen, LOL


Gaan jullie vandaag mee naar Marina (en reageren), want bij elk blog mag je een reactie plaatsen, en wie weet win je dan wel een cadeautje, want er zit ook een give away aanvast. Haar blogje kan je hier lezen, dus ga maar gauw een kijkje nemen.

Aan het eind van de blogtour trek ik uit de reacties van elk bezocht blog een winnaar. Ik heb 12 leuke prijzen uitgezocht, die ik onder de winnaars zal verloten. Maar let op je mag per blog/dag maar 1x reageren, anders vervalt je deelname!

Lees op de volgende data de gezellige blogs van:

8 augustus 2013 -> Shirley:  Zipje en Zopje

9 augustus 2013 -> Lida

10 augustus 2013 -> Elly:  Creatieveling Elly

11augustus 2013 -> Katrien:  Scrappatch

12 augustus 2013 -> Josephine:  Lappies en larie

13 augustus 2013 -> Miranda:  Miramoza Avonturen met quilten

14 augustus 2013 -> Marina:  Mijn quilt avontuur

15 augustus 2013 -> Inge:  Chevremont

16 augustus 2013 -> Marga:  MarPie's sewing projects

17 augustus 2013 -> Jacqueline

18 augustus 2013 -> Ingrid:  Supergoof quilts


Trekking van de prijzen: 20 augustus 2013 -> Mrs. Scissors and the s(e)wing of things (dus dat is hier terug!).

De winnaars zullen op de blogs waar ze hebben gewonnen worden genoemd, en ook hier op dit blog komt een lijst, een winnaar dient binnen een week na bekendmaking te zorgen dat zijn naam en adresgegevens bij mij bekend zijn.

Gaan jullie mee op tour?

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com