woensdag 30 april 2014

Over oranje op 30 april

Vandaag op Prinsessendag (vinden jullie Koningsdag ook nog zo gek klinken?) laat ik maar weer eens zien dat ik zo nu en dan ook nog een steekje haak. Toevallig ben ik net met een oranje golfje begonnen ;-)


Het verschil tussen flitslicht (hieronder)

en ochtendlicht, wat ook niet echt een geweldig goede kleurweergave geeft:

Zo zie je maar 'echt' licht is ook niet altijd 'goed', want deze quilt is in werkelijkheid wel een stuk roder. Wat een klassiek ding hè, voor mijn doen. Hij is al een tijdje oud, maar ik vind hem gelukkig nog steeds mooi. Ik denk echter niet dat ik deze stoffen nu nog zou uitkiezen... Maar als ik in een romantische bui ben, dan past hij daar mooi bij.

En in die romantische bui was ik wel toen mijn lief mij gisteren belde, met de vraag zullen we sushi gaan eten bij die tent daar bij jou in de buurt?
Helaas is die tent bij mij in de buurt er niet meer, maar niet getreurd, we hebben een andere gevonden in de binnenstad, daar een mooie selectie uitgezocht en dat meegenomen om thuis lekker op te peuzelen.

Ik heb zowaar twee stukjes met de stokjes weten op te pakken! Maar ik gebruik die stokjes toch veel liever als keerstokje of puntjes uitduwer. Deze exemplaren maar niet meer met de sojasaus vlekjes, deze gaan in de open haard als aanmaakhoutjes ;-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 29 april 2014

Over een bijna perfecte dag

Afgelopen weekend mocht ik bij een quiltvriendin haar hele grote design wall 'lenen' (LOL). Oh wat is dat toch heerlijk als je dat ter beschikking hebt! Ik heb helaas thuis geen muur meer vrij daarvoor, maar ooit....

Kijk, dan kan je dus dit doen (ik heb zelfs een krukje nodig voor de bovenste puntjes!)

Deze quilt/stof heeft héééél lang in een zakje liggen wachten (op een design wall). Het middenvierkant had ik al in elkaar, maar om de punten uit te leggen, en de stofjes goed te verdelen.... Tsja dan is zo'n desingwall eigenlijk wel een must.

Deze quilt wordt 2x2 meter, dus dan heb je wel een beste ruimte nodig! Maar ja je kan alles netjes uitleggen op een designwall, maar daarmee ben je er nog niet. Dus had ik ook mijn featherweightje mee, om de lapjes aan elkaar te naaien!


Ik naai steeds twee rijtjes tegelijk, zo weet ik een beetje waar ik blijf en gaat het toch vlot.

daar bovenaan zijn de twee rijtjes waar ik aan het naaien ben...


Dan zitten alle lapjes in de punten aan elkaar, dus ik kon ook nog beginnen met de grote tussenstukken. Wat fijn dat ik alles al gesneden in het zakje had zitten!

Wow wat een effect met die rode stukken er tussen!

In de tussentijd word ik ook nog verwend met zelfgemaakt chocolade ijs! (geen vlekjes!) Had ik al gezegd dat het een superdag was ;-)
Ik las ook meteen even een aantal recepten voor ijs, oh, verrukkelijke combinaties staan erin!


Helaas heb ik het net niet af kunnen maken, want dat is het enige nadeel aan zo'n dag. Op een gegeven moment is ie gewoon op!

De volgende dag thuis moest ik weer aan de Catquilt voor komende maand, want dat is nog maar een paar dagen weg! (En dat vond ik helemaal niet erg, maar ja daardoor blijft deze dan weer liggen)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

woensdag 23 april 2014

Over een heel groot regenboogblok

Als je een blok maakt met de opbouw van de regenboogkleuren, hoe noem je dat dan? Een regenblok? Mmm, dat klinkt niet erg aantrekkelijk.

Regenboogblok.... hmm, dat is eigenlijk heel gek, het is geen boog, maar een blok... Nou ja, weet je ik laat hem wel gewoon zien:


Met de stoffen die ik vorige week liet zien ben ik een heel groot logcabin blok aan het maken.  Het wordt een beetje wonky, want de stroken die ik heb zijn een beetje ongelijk. Voordat wij lapjes voor jullie gaan snijden maken we eerst de stof even recht, want ze komen vaak schots en scheef binnen. Maar ik gooi niks weg hoor, ik maak er gewoon een wonky logcabin van!



Met tussendoor steeds een setje lapjes uit de calorieloze tussendoortjes doos. Zo krijg ik ongemerkt een hele stapel strookjes van 4. (ik moet eens gaan opschrijven welke setjes ik eigenlijk nodig heb voor mijn blokken!)


Hoe weet je nou waar je bent? Nou als je steeds de laatst aan genaaide strook boven legt bij het naaien van de volgende, dan komt het goed :-)



Ik maak de strook gewoon 'op', dus het eerste stuk kon ik aan alle 4 de zijden van het vierkant zetten. De tweede strook haalde nog maar 3 zijden, enz. Ik denk dat ik nog een lime-groene langs twee zijden kan zetten, en dan zullen ze nog maar aan één kant komen.

Dit zijn de stroken die nog moeten. Oh, wat word ik hier vrolijk van :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 22 april 2014

Over zonnig, geel en zwart wit

Wat was er een heerlijk zonnetje met Pasen, Rosie zoekt het echt op, Thorgal niet, die vind het zo ook warm genoeg. Je lacht je gek met die rooie, want elke keer als ik langs kom lopen dan geeft ze een kort mauwtje. En dat betekent: aai mij! Masseer jij even de zon erin! Daar gaat ze dan even goed voor liggen :-)


De eiermutsjes op deze foto zijn helaas niet van mij, deze zijn van Anita. Mijne is niet afgekomen, omdat ik niet te veel met mijn handen kon doen. Nou ja, volgend jaar is het weer Pasen hoor! Anita versierde haar mutsjes nog extra met een gehaakt bloemetje en een viltballetje.

Ik heb dit weekend voorzichtig aan weer wat genaaid, en genoten. Het Catquiltje schiet al op, gelukkig maar, want hij moet natuurlijk wel op tijd af zijn!


Dan vergeet ik veel te vaak om de setjes van de MOD Stashclub te laten zien! Dus hierbij de set van april (zwart wit) en de set van maart (geel)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zondag 20 april 2014

Over stapels en een tulpje


Roos ligt graag in deze mand, nou ja ín... hier op deze foto ligt ze erin, maar dat komt dan ook, omdat de  stapel quilts die normaal allemaal erin liggen, nu op mijn bed in gebruik zijn, daardoor is de mand veel leger dan anders :-)


Dat ligt natuurlijk nog veel lekkerder, maar goed, ook zo ligt ze er graag. Ze kan hiervandaan heel mooi de tuin overzien. En ze ligt gezellig naast mijn werkplek (jaa, dit weekend weer in gebruik! Ik ga gauw het Catquiltje van komende maand afmaken)

Grijs-zwart-geel is een mooie combinatie die op het moment heel populair is.


En met deze basisstofjes ben ik heel blij, ruitjes! Er zijn bijna geen ruitjes te vinden, en dan ook nog lekker fris en licht. Een welkome aanvulling in de winkel, en ook nog eens lekker voorjaarsvrolijk.


Nog meer voorjaar kom ik 's ochtends tegen als ik langs deze licht verwaarloosde plantenbak loop. Een eenzame tulp doet zijn best. Ik kan daar wel vrolijk van worden.




Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

vrijdag 18 april 2014

Over knopen en zigzag

In Japan worden veel dingen in een mooie lap stof verpakt als cadeauverpakking. Dat is heel leuk, want die lap kan je vervolgens ook op veel verschillende manieren gebruiken. Eigenlijk krijg je dus 2 cadeautjes, en het is vaak zo dat het cadeautje dat in de lap is gevouwen minder belangrijk wordt gevonden dan de verpakking.

Op deze website vond ik een paar voorbeelden van hoe je zo'n lap kunt vouwen en knopen, leuk! En je leert meteen hoe je twee touwtjes aan elkaar kunt binden :-)   (met diezelfde mamusubi knoop)


Deze set met zigzag strepen is net binnengekomen. De breedte van de streep is 1/2 inch of ongeveer 1,25 cm.

Ook de sketch stoffen zijn aangevuld, er zijn een aantal donkere groenen en paarsen aan de lijn toegevoegd. Uiterst rechts ligt de kleur 'linnen' en links de kleur 'citron' (geel met een heel klein vleugje groen, die komt op mijn scherm niet zo goed over, de foto is een beetje overbelicht)

Elke doos die ik open is weer genieten! Gelukkig komt er regelmatig iets nieuws binnen :-)

Het gaat al iets beter met mijn handen, ik had van de week een aanval van opruimen, en die heb ik goed doorstaan. Er kwam op een gegeven moment zelfs een handzaag aan te pas, want ik wilde een latje op maat maken om een plankje ietsje te verhogen. En ook dat ging helemaal goed. Toch houd ik me (verder) nog even rustig, want ik wil natuurlijk niet meteen wéér.... Ik houd nog even braaf mijn handschoentjes aan.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

woensdag 16 april 2014

Over groot en een zeshoekje

Oh wat vind ik het toch saai om zo weinig te bloggen, maar ja ik heb niet veel te melden, omdat ik het nog even rustig aan doe (hoewel het al een stuk beter gaat)

Komt nog bij dat de kleine beetjes die ik doe zijn voor de Catquilt van komende maand, dus dat laat ik nog niet zien :-)


Dan maar het werk van een ander showen, Sija op ons woensdagavond clubje is het golfjespatroon nu in het groot, ik mag wel zeggen mega-groot, aan het breien. Het wordt een hele luchtige sjaal!


En om jullie niet helemaal zonder patchwork plaatjes te laten zitten:

Laat ik even zien hoe je een zeshoek snijd met de liniaal. Maak eerst een strook(-je) van in dit geval 3,5 inch (omdat ik een 3,5 inch zeshoek wil snijden).

Dit strookje leg je gelijk met de horizontale lijnen op de liniaal. Snijd rechts de hoekjes eraf, en draai dan het lapje onder het liniaal om:

Zodat je de lijnen aan de linkerkant ook gelijk kunt leggen met het lapje. Nu snijd je de laatste twee kanten rechts.


voila!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

vrijdag 11 april 2014

Over regenbogen

Achter de schermen zijn wij heel hard bezig met het maken van een nieuwe website. Heel leuk, maar het is even niet handig om nu op de website nieuwe stofjes toe te voegen....

Dat vind ik eigenlijk wel jammer, dus heb ik besloten dat ik dan hier zo nu en dan maar een plaatje moet laten zien, in afwachting van de splinternieuwe website:

Zoals bijvoorbeeld deze nieuwe serie.

 
Wat een heerlijkheid hè?

Er komen weer volop leuke nieuwe stoffen, boeken en spulletjes binnen. Ook ben ik alweer heel hard aan het nadenken en plannen voor een nieuwe activiteit die ik komend najaar wil gaan organiseren. En de nieuwe ideeën blijven bruisen. Oh, een idee bedenken is zo gedaan, maar dat dan uitwerken hè. Gelukkig is het heel leuk om zo bezig te zijn en inspirerende plannen te maken voor het najaar en verder. (ik moet natuurlijk wel een beetje vooruit werken).

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 10 april 2014

Over kiezen

Mijn bonnie is weer eens over the ocean. Een vriend bezoeken in Canada. Gelukkig weet hij tegenwoordig heel goed hoe hij zijn afwezigheid bij mij goed kan maken:



Maar ja hoe moet je hier als niet quiltende man nu uit kiezen?

Dus ik kreeg deze foto in een mail, en ik mag er 2 kiezen. Waah, hoe moet ík daar nu uit kiezen! Ik kan er niet eens in kijken! Ik zie maar een paar vierkante centimeter!

Dus ik kies er 2, met een reserveoptie. En nog een mailtje er achteraan, met nog een paar reserve opties, want stel hij staat op het vliegveld, en heeft nog wat Canadees geld over, dan kan hij toch altijd nog een tijdschriftje extra kopen niet waar :-)

Ik wacht met smart zijn terugkomst af (en heus niet alleen vanwege de tijdschriften!)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

dinsdag 8 april 2014

Over aardappels over en auw

Als ik aardappels kook dan snijd ik ze altijd in (ongeveer) even dikke plakken. Dan garen ze sneller dan als je ze in chuncks snijdt. Een bijkomend voordeel...

...is dat je de plakken alleen nog maar in dobbelsteentjes hoeft te snijden als je aardappelsalade wilt maken. Hiervoor gebruik ik geen restje aardappels dat over is hoor, ik kook er van te voren al extra voor :-)

Daarbij gaat crème fraîche, een blikje tonijn, gehakte peterselie en een paar stukjes mozzarella. Oh ja en een lepel mosterd. Normale mensen zouden er ook iets van ui of augurk in doen, maar gelukkig is mijn Grote Liefde nu even niet hier en kan ik het dus lekker alleen voor mezelf lekker maken :-)

Lekker mengen en voila, het eten is klaar !


En omdat ik niet in een restaurant werk, en ook geen foodie-blog schrijf heb ik niet de kom schoongeveegd met een keukenpapiertje ;-) Zo is het lekker net zo lekker!

Dan een wat minder fijne mededeling: mijn arm doet pijn! Stomweg overbelast door die beurs, al het snijden en sjouwen. Nou ja, ik probeer rustig aan te doen, zodat het snel weer over gaat! Dus misschien zal ik net even wat minder bloggen/quilten dan jullie gewend zijn :-(

Ik ben weer even een tijdje veroordeeld tot deze:

Mensen vragen mij regelmatig: Helpt dat nou echt?
En ja, ik vind van wel. Het geeft wat steun. Maar wat voor mij nog belangrijker is: ik word er steeds aan herinnerd dat ik rustig aan moet doen! En dat maakt bij mij echt heel veel uit! Heel belangrijk is dat je ze vooral NIET 's nachts draagt. Helaas word ik dan 's ochtends weer wakker met van die raar doof aanvoelende armen.

Ik zal niet helemaal stil vallen hoor, maar misschien komt er wel wat vaker inspiratie langs van andermans werk, ook wel eens leuk voor de verandering.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

zaterdag 5 april 2014

Over de beurs

Gisteren was een leuke dag op de beurs in Rijswijk. Zo leuk dat ik helemaal vergat om wat foto's te maken. Dat heb ik vanochtend gauw goed gemaakt.


't winkeltje is nog dicht :-) Je ziet tussen de afdekdoeken door dat ik donderdagavond toch nog even de Splash quilttop heb afgemaakt, alleen het anker moet er nog op...
En hij hangt ondersteboven in de stand, want anders verdwijnt de zigzag rand achter de tafels :-)


Sneeuwt het?! Nee hoor, er zit een vlekje op de lens. Even poetsen!


Ik heb gezellig alle Catquiltjes meegenomen, die hangen zo langs de bovenkant.


Een mooie SALE hoek, en zien jullie die tasjes opzij? Dat zijn surprisetasjes :-)
Nee, je mag er niet inkijken voor je het hebt gekocht!


En hier een vooraanzicht van ons snoepwinkeltje, een feestje.

Kom je ook? Zeg je me dan even gedag, ik vind het leuk om je eens in het echt te zien ;-)
Ik ben op de Patchwork en quiltdagen in Rijswijk. Nog op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

donderdag 3 april 2014

Over pauze

Wat doe je als je een boek kan schrijven van je to-do list?Je hele hoofd vol zit met 'moetjes'. Er een beurs (Patchwork en quiltdagen in Rijswijk 4-5-6 april 2014) aan komt waar je natuurlijk heel veel voor moet voorbereiden...

Nou als je net als ik ben, dan begín je met een item of twee van je list, en dan 'mag' je van jezelf pauze. En in die pauze mag je iets leuks doen :-) Ik kies dan bij voorkeur voor iets waar ik niet zo bij hoef na te denken ...
(soms wil juist wel nadenken, dan kies ik voor een spelletje op mijn tabje, mijn nieuwste verslaving is Flow, hoewel ik daar alweer vrij snel de paden vind. Flow bridges is iets uitdagender. Zoek maar in de play store op Flow. OK, ik dwaal af)

Dit keer koos ik voor mijn calorieloos tussendoortje:

jaha, ik weet dat ik dit eigenlijk had bedoeld als leader/ender project, maar ik had gewoon even zin in mindless naaien. Ik ben niet zo streng voor mezelf hoor, als het op hobbyen aan komt. Er moet al zoveel in het leven...


en toen had ik ineens (na een paar kleine 'pauzes' ) 136 nieuwe two-sies genaaid :-) Het gaat zo snel!


Nog wat pauzes later: Ik heb aan het eind van de dag ook nog een paar starts gemaakt met de blokjes, nu kan ik een beetje uitzoeken, als ik meer two-sies maak dan past het niet meer op de design wall, dus dan zoek je zo blind in een zakje of bakje.

Even inzoomen voor de grappige details en de wilde mix van stofjes:


En ondertussen snijd ik vrolijk door van restjes naar 5-jes (lapjes van5x5cm), van 'afval' (hoezo afval, hebben wij quilters afval dan?) naar een hele echte quilt!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com