woensdag 30 juli 2014

Over stenen en snoepjes


Zeg eens eerlijk: ben ik de enige die de smarties op kleur sorteert, of zijn er meer die dat doen :-)
(om het nog erger te maken: ik eet ze ook per kleur op!)


Ons volgende stenen-werk is vilten geworden, daarom staat warm water, zeep, thee en chocolade klaar. En bubbeltjesplastic om mee te wrijven.

Je moet de vezels haaks op elkaar stapelen, dan grijpt alles mooi in elkaar.

Anita maakte deze mooie gemarmerde.

Dit is mijn eigen productie aan het eind van de avond, vandaar 2x met slecht licht. Hierboven met flits overbelicht.

En deze foto is dan eigenlijk iets te donker...

Volgende keer gaan we hier nog borduurwerk aan toevoegen. Wordt vervolgd!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

dinsdag 29 juli 2014

Over vliegende blokjes


De parachute is af :-)



Liet ik laatst al zien dat de blokken met het effen midden af zijn, nu wilde ik dan ook de andere blokken graag afmaken:

Omdat ik wel een beetje op de variatie wilde letten, ben ik nu begonnen met de buitenste (aansluitende) stroken.

En dan naar binnen toe 'opbouwen'. Bij de binnenste ronde heb ik maar niet de grijze stroken er tussen gelegd, want de stroken zijn natuurlijk allemaal nog veel te breed met al die naadtoeslagen, het paste gewoon (nog) niet...

Omdat het nog maar drie blokken zijn (ik had het vierde blok al af, dat had ik als proefje in het begin al genaaid)...

naaide ik steeds een strook aan alle drie de blokken strak in de juiste volgorde. Alle naadjes worden achter de effen stroken geperst.

Hier wordt een effen strook toegevoegd aan al die blokjes, om dat netjes te naaien leg ik de andere kant boven bij het naaien, zo kan ik alle naadjes goed in de gaten houden.

En dan ineens zijn de blokken af, en 8 naden verder de hele top!

Zo maf was het toen ik hem net af op de designwall had hangen, ik keek om, zag hem en dacht: héé, waar kom jij nou ineens vandaan. Doordat het meeste van het werk natuurlijk als tussendoortje is genaaid, ben ik eigenlijk 'helemaal niet zo bezig geweest' met deze quilt. Letterlijk, maar blijkbaar ook figuurlijk, want het 'plotselinge verschijnen' verbaasde me echt. Terwijl ik rationeel natuurlijk heus wel weet dat ik er mee bezig was. Hij was gewoon nog niet zo in mijn hoofd gekropen.

Met het licht erachter krijg je een glas-in-lood effect van de naadjes, en had je ooit gedacht dat die donkergrijs (Kona Charcoal) zo doorschijnend kon zijn? Het werkt ook zo als je met de lichtbak een patroon zou willen overtrekken, ik heb het zelf wel eens met een hele donkere blauw gedaan.

Nu nog even (hah) tijd vinden om hem te quilten :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

zaterdag 26 juli 2014

Over flanel in de zomer

Soms lijk ik wel niet goed wijs. Zoals bijvoorbeeld als ik bij 28 graden een flanelquilt ga quilten! Quilten is toch al geen zomerwerk, doe het maar lekker in de winter, warme (nog-niet-affe) quilt opschoot en lekker steekjes zetten.


Maar ja een baby opkomst, dus huppakee...

Ik besloot deze roze stof met dit garen te quilten, het is zo op de klos totaal niet dezelfde kleur, maar als enkele draad zie je dat dus echt niet!

echt niet!

Dit is glow-in-the-dark garen, daarom wilde ik dit graag gebruiken, ondanks het kleurverschil, maar ik heb al veel vaker gezien dat zo'n enkele draad heel goed de kleur lijkt aan te nemen van de achterliggende stof, dus ik maakte mij geen zorgen. En zie het resultaat, het valt echt niet op, dus wees niet bevreesd als je zelf eens niet helemaal kan matchen!


In het midden maakte ik kleine lusjes, in de hoeken een grote bloem, maar wat te doen in de randen....


Eerst een golvende lijn tekenen met mijn buigbare liniaal....


Het zijn bladerranken geworden, zo tussen de bloemen in een bladrank vond ik wel passend.



Zo, laat de kleine nu maar komen :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

vrijdag 25 juli 2014

Over stofjes


Zo nu en dan krijg ik een specifieke vraag over stofjes per email. Dan maak ik gauw een foto en stuur zo een plaatje met mijn antwoord mee.


Omdat ik al een tijdje de website niet meer heb geüpdatet (want we zijn achter de schermen bezig met een splinternieuwe site), dacht ik ineens die plaatjes kan ik hier ook wle even laten zien!



bij deze dus :-)




Allemaal Engelse stijl stofjes
Lezende  kinderen met bijbehorende printjes
Spelende kinderen met bijbehorende printjes
En net binnen: de prachtige nieuwe Modern basics serie van Weeks Rings en Bill Kerr van de Modern Quiltstudio.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

dinsdag 22 juli 2014

Over bubbels

Leuk rustgevend filmpje:


Als kind maakte ik grote bubbels bij het afwassen met de kaasschaaf (en lekker veel zeep in het afwaswater, ha ha. Zal mijn moeder wel niet goed hebben gevonden als ze het wist)... Maar niet zo groot ;-)

Stiekem vind ik bellenblazen nog steeds heel leuk :-) Vandaar dit kadootje voor mijn nichtje van 3jaar. 1x raden wie dit spelletje uitgebreid voor gaat doen!


Nog zo'n (niet zo heel) geheim genoegen:

Kleuren :-)
Ik weet gewoon zeker dat het bloeddrukverlagend werkt, en ontstressend, en het is zelfs goed voor de lijn (geen tijd om te snaaien, LOL). Eigenlijk is het gewoon een soort meditatie, je hoofd leeg maken en lekker bezig zijn met kleur, wie heeft er nog therapie nodig!


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

maandag 21 juli 2014

Over verschuivingen

Het calorieloos tussendoortje is op!

Alle lapjes zitten aan elkaar in stroken. Nu kan het opbouwen van de blokken gaan beginnen. Dat kan natuurlijk ook wel tussendoortjes-stijl, maar ik wil nu wel een beetje overzicht krijgen.

Een klein beetje opletten dat de kleurtjes leuk worden verdeeld.

Niet al te precies, want het is een scrapproject (het mag lekker willekeurig). Dus dit project mag vanaf nu gewoon op eigen kracht verder.

Maar ja, met al dat naaien achter elkaar door, is dit natuurlijk geen tussendoortje meer!

Het is verschoven naar een hoofdgerecht ;-)

Ook niet erg, helemaal niet. Er is maar één klein dingetje: ik heb een nieuw tussendoortje nodig, ha ha.

Zo deze vier blokken zijn af...

Samen met de twee blokken die ik bij wijze van proefje al aan het begin van dit project had genaaid. Nu hoef ik enkel nog de 3 blokken 'andere stijl' in elkaar te zetten. Ja hoor, ook die strookjes zitten al aan elkaar. Ik heb echt een nieuw tussendoortje nodig.

Gelukkig had ik nog wat schetsjes in mijn boekje staan, dus dat gaat helemaal goed komen :-) In het volgende tussendoortje houd ik de kleurtjes wat meer bij elkaar.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

zaterdag 19 juli 2014

Over paars

De MODStash set van juli is paars. Deze set is van de week bij de deelnemers aangekomen, een heerlijke selectie. De stof die als achtergrond dient is ook nieuw binnen, dit is werkelijk een stof en geen snijmat ;-)



Je kunt deze setjes van de MOD Stashclub per stuk bestellen, of lid worden voor een heel of half jaar. Lijkt het je ook zo leuk om elke maand een kleurrijk pakketje te ontvangen? Geef je gauw op per email.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

vrijdag 18 juli 2014

Over het stenen tijdperk


Ik heb stenen gezocht in het bos. Nu nog even wassen en drogen (met dit weer niet echt een probleem ;-)   )


We zijn namelijk heel leuk bezig met kiezel- en andere stenen:

Dit is mijn eerste probeersel.


Riet


Anita


Bryony

En we hebben nog veel meer andere leuke dingen met stenen gezien op het wereldwijde web.

Weet er iemand of deze pruimen, die slechts een ietsje groter zijn dan kersen, te eten/lekker zijn? Ze staan in mijn tuin, de meeste vallen stuk op de straattegels, maar ja het hangt behoorlijk vol. (en hoe weet ik wanneer te 'oogsten'?)


Oh, what a beautiful day (hoewel een beetje te warm naar mijn zin)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

zaterdag 12 juli 2014

Over een heerlijke dag


Van de week ben ik samen met Elly en Bryony (geen blog) op pad geweest. Voor mijn gevoel heel Nederland doorgescheurd, maar als je dan op de kaart kijkt valt dat reuze mee :-) Natuurlijk bedacht ik me pas bij het allerlaatste evenement van de dag om foto's te maken: het dessert! Een 'torentje van 2 soorten chocolademousse met kletskoppen' Het was heerlijk, ondanks de spuitbus-slagroom, maar de gele 'çhoco-mousse' vond ik niet zo choco en wel heel erg zoet. Maar of ik dan volgende keer de creme brulee met steranijs zou kiezen.... want Bryony vond hare wel erg lekker, maar de anijs was niet al te dicht in de buurt geweest (heeft ze niet geproefd). Ah, well, maakt niet uit, het was maar een toetje na een gezellige dag.

We begonnen in de quiltwinkel in Zwijndrecht, waar we heel gezellig werden ontvangen. Daarna reden we door naar Den Haag om even de groetjes te doen aan Evy en Petra

Ik heb zelfs nog wat gekocht !

Mandala's om in te kleuren... Ja of natuurlijk om te gebruiken als quiltinspiratie :-) in Zwijndrecht.
En een paar schatjes van lapjes bij het quilterspalet... moet kunnen toch, ha ha. Even mijn Frans ophalen très bon en de niet te vermijden rood-witjes, eens word het een quilt, rood/wit of (of en) rood/wit/blauw...

Toen ik dit wasrekje zag moest ik stiekem wel even lachen...

... WK voorbij,
wasje gedaan,
netjes op een stapeltje,
voor het volgende oranje evenement :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

woensdag 9 juli 2014

Over een mooie kleurenverzameling

Als afsluiting van de serie Catquilts, waarbij de verschillende mogelijkheden van kleurkeuzes per quiltje aan bod zijn gekomen, wilde ik afsluiten met een kleurencirkel. Maar ja een 'gewone kleurencirkel is zo voorspelbaar, dus was ik heel blij toen ik deze vorm ontdekte.

Met de hand in elkaar gezet, en met perlé gequilt, tijdens de voetbalwedstrijd tegen Mexico. Het was wel gezellig om er bij te zitten hoor, maar om nou 1,5 uur naar zo'n wedstrijd te gaan zitten kijken... (Geef mij maar een Formule 1 wedstrijd, ach ieder z'n ding hè).

Zal ik ook nog een quiltlijntje langs de buitenkant doen?

Wil je dit quiltje ook maken? Dat kan, je kunt de pakketjes voor deze en de andere Catquiltjes gewoon in de winkel kopen. Ook kan je lid worden van de club en een heel jaar lang elke maand een quiltje ontvangen! Kijk voor meer informatie op de website. Wegens grote populariteit gaan we ook komend jaar de quiltjes weer per maand opsturen, doe je ook mee?


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

dinsdag 8 juli 2014

Over moetjes

Afgelopen weekend was vol met moetjes, bleh saai.


eerst moest ik mijn fietsbroekje repareren, boring!


en toen ook nog mijn tas! Ik had de plastic schuif gebroken (veel te zwaar belast, mijn eigen schuld, een hele stapel boeken mee proberen te slepen). nu is die schuif voor mij enigszins overbodig, want als ik de maat bepaald heb, hoeft hij niet steeds te verschuiven. Dus vind ik het helemaal niet erg dat ik die schuif eruit moest halen. Ik heb de band gewoon op 'mijn' maat vastgenaaid. Het enige vervelende is dat het een klusje is, en daardoor niet leuk. Gelukkig had ik al zwart garen op de machine, dus dat viel weer mee :-)


Kijk het is echt een leuke tas hoor, voor (boven) en achter (onder)


Daarna heb ik de laatste set stroken gestreken van het tussendoortjes project:
eindelijk leuk in plaats van moetjes, maar toen was het al laat :-( dus ik had geen puf meer om de blokken te gaan opbouwen.

Die stroken gaan nu richting de designwall, jippie een leuk vooruitzicht voor de volgende avond!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows