maandag 29 juni 2015

Over zelf maken

... maar dit keer in hout.

Na tijden te hebben gewacht op een timmerman die maar niet met offertes wilde komen, dacht ik op een gegeven moment: "In de tussentijd had ik het zelf al af kunnen hebben..."

...Maar wacht eens, dan moet ik dat maar eens (zelf) gaan doen!

Dus planken laten zagen bij Karwei, schuren, lakken, schuren, lakken, schuren, lakken....
Boren, zweten, tillen, schroeven en ook nog wat timmeren...



En ik heb weer twee kasten erbij :-)



Maar die saaie lege dingen vinden jullie natuurlijk helemaal niet interessant, dus...
 voila:

Deze kast heeft stoffen van Cotton & Steel oa. Homebody, cookie book, playful, mochi, bespoke en black and white (Tinsel is onderweg), Heather Ross Far, far away en nog een paar Briar rose, Tula Pink (niet op de foto, maar nu wel in de winkel in deze kast) Foxfield, Moon Shine, nog een snipper Birds and Bees en Elizabeth.

et voila:

De opbouw op de vorige kast die ik in februari al bouwde.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

zaterdag 27 juni 2015

Over nieuwe stofjes en een werkplek

Omdat het met de nieuwe website maar niet opschiet, laat ik hier nu wat vaker stoffen zien. En ik vind het nu eenmaal leuk om mooie setjes bij elkaar te zoeken:

Dashwood Studio heeft echt hele mooie stofjes, hier gecombineerd met Andover, RJR en Moda, dat is maar weer het bewijs dat je heus niet altijd binnen de zelfde serie hoeft te combineren ;-)


Vrolijke (megagrote) bloemen gecombineerd met rustige boomschors en basics


een paar gave Low Volume stoffen van Dashwood en Riley Blake


Een serie bij elkaar is natuurlijk niets mis mee, deze pauwen stof wordt mooi aangevuld met achtergrondstoffen en losse veren. Je kunt hier zelf natuurlijk nog wat basics aan toevoegen in lime of zelfs dat zachtroze.


En de zomer is natuurlijk niet compleet zonder een leuke strand en zee serie met vissen, mosselen en kreeften. Golven en visnet (ofzoiets) vullen dat mooi aan.


Op het thuisfront is het nog een beetje wennen, maar ik heb mijn naaihoekje nu voor elkaar! Jippie :-) Ooohh, maandag ga ik lekker naaien! De ontwenningsverschijnselen kunnen weer onderdrukt gaan worden :-)


Moet ik mij dus niet omdraaien... :

Ja lach maar, maar ik vind het verhuizen van stofjes nou eenmaal makkelijker in tassen dan dozen!

Mijn mooie nieuwe vakkenkast is nog niet helemaal (understatement) ingedeeld zoals ik wil, maar we komen er wel!


Zolang Rosie maar een paar fijne plekjes heeft is het voorlopig goed, het komt allemaal wel...

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

donderdag 11 juni 2015

over een CAL, haakt u mee?

Oh wat is het toch fijn dat er zoveel leuke handwerkdingen bestaan. Want ook al gaat het heel langzaam met mijn rippledeken, ik geniet erg van haken. Zo komt het dan ook dat ik een tijdje geleden, bij de presentatie van de CAL van Scheepjes 'Flight of Fancy' direct viel voor de kleuren en heerlijke zachte bolletjes katoen/linnen blend.

Vandaar dat ik eenmalig een aanbieding kan doen van een paar pakketten voor deze CAL 2015 (crochet along)

In het pakket 8 kleuren plus een aantal bollen in een bijpassende neutrale kleur, een haaknaald, een label en een houten sluiting, allemaal in de mooie tas. Het patroon vind je op internet, waar ook meteen een community is van deelnemers.

Deze kleurstelling heet Peacock (pauw)


Je hoef natuurlijk niet mee te doen in die community, maar het kan wel, en je kunt er ook vragen stellen als je vast loopt. Er zijn ook video's te bekijken!

Deze kleurstelling heet Hummingbird (kolibri)

Ik kan maar niet kiezen welke set ik het mooist vind :-)

Ben je nou benieuwd wat dit pakket moet gaan worden? Dit enigszins mysterieuze plaatje is het enige wat we te zien krijgen :-) Laat je verrassen en doe mee.


Als je een pakket wilt bestellen graag een email naar shop @ birdblocks . com of een reactie, wie het eerst komt die het eerst maalt.

Ondertussen aan het thuisfront:

Dozen uitpakken! Jeah, het gaat de goede kant op! Ik ga gauw weer door. Hoe sneller ik klaar ben hoe eerder ik weer 'echt' terug ben op mijn blog en achter de naaimachine!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

vrijdag 5 juni 2015

Over katjes knuffelen

Het is vandaag hug your cat day:




Ha ha, nou ik ben heel graag een single woman, en ik zal de dag eren. Ah well misschien wel de hele maand....

De kleine helper :-)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

dinsdag 2 juni 2015

Over blok 6 van het BLOM 2015

Vandaag blok 6 van het BLOM Creating rainbows. Mocht je nu na het zien van blok 6 ineens denken, goh, hij wordt toch wel heel leuk, ik wil toch nog meedoen met deze stofjes, dat kan. Je kunt nog steeds de stofpakketjes bestellen, kijk hiervoor even op de website en stuur een email.

Kleur geel (5) valt af en kleur blauwpaars (10) komt erbij!

Snijd voor dit blok:
Wit: 4 stuks 7,5x7,5cm en
2 stuk 8,5x8,5cm
limegroen(6): 4 stuks 7,5x7,5cm
groen(7) en turquoise(8) beide 3 stuks 8,5x8,5cm op een diagonaal doorgesneden tot 6 driehoeken per kleur.
blauw (9): 2 stuks 13,5x13,5cm op 1 diagonaal doorgesneden tot 4 driehoeken.
blauwpaars (10) 1 stuk 7,5x7,5cm
Kijk hier voor het patroon

N.B. Er zijn nu ook patronen van deze blokken in inches beschikbaar, de blokken zijn dan afgewerkte maat 12 inch, dus als je je genaaide blok nameet van rafel tot rafel moet het 12,5x12,5inch zijn.
Let dus even goed op welke maateenheid je download!


Leg 2 driehoeken groen op een vierkant wit van 8,5x8,5cm en naai langs beide zijden van de diagonaal. Snijd daarna ook de witte stof op de diagonaal door. Knip de uitstekende driehoekjes in de naadtoeslag eraf.

Naai de witte vierkanten 7,5x7,5cm aan de limegroene vierkanten. Je kunt de layout alvast neerleggen, zoals op de foto.

Naai nu een driehoek groen aan de zijde van het witte driehoekje,de korte kant van de driehoek ligt gelijk met het samengestelde vierkant, de punt steekt een stukje uit. Knip de uitstekende puntjes in de naadtoeslag eraf.

Naai de andere groene driehoek op dezelfde wijze  aan de andere witte kant van het genaaide deel. Herhaal dit voor de overige 3 samengestelde vierkanten. (houd de kleuren bijelkaar)

Naai nu aan deze vier samengestelde driehoeken de grote blauwe driehoeken. Let op de schuine zijden zijn schuin van draad, dus voorzichtig naaien zonder op te rekken. Je kunt als je wilt het midden van de grote driehoek zoeken door hem dubbel te vouwen en dit punt spelden op het midden van de samengestelde driehoek.

Naai de delen in rijen aan elkaar en vervolgens de rijen aaneen tot een blok:

Op de foto zie je twee zogenaamde hastags (een # met tekst erachter), dat zijn codes of zoekwoorden in Instagram.
Sinds februari zit ik ook op Instagram, ik zou het leuk vinden als je me wilt volgen, zoek mij onder de naam @merel_birdblocks. Je hoeft zelf geen foto's te plaatsen, maar kan mij (en anderen) evengoed volgen als je een account aanmaakt.
Die hastags zijn zeg maar extra zoekwoorden die Instagrammers aan hun foto's kunnen toevoegen (het hoeft niet bij elke foto), elke foto die dezelfde hastag krijgt komt in die verzameling terecht, door op een hastag te klikken of zoeken kom je bij de verzameling foto's terecht die die specifieke tag meekreeg! (het werkt het zelfde als de labels die ik hier onderaan deze blog toevoeg, klik erop en je selecteert specifiek de blogjes met dat label)

Hier nog even het overzicht van de blokken in de layout tot nu toe!



Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows