zondag 17 april 2016

Over wielen

Lieve lezers,

Helaas heb ik jullie een tijdje laten wachten. Maar de reden is dit keer helaas wat ernstiger.

Ik neem aan dat de meesten onder jullie het al ergens via via een en ander hebben vernomen, maar hier toch nog maar even een korte samenvatting:

Midden maart ben ik opgenomen in het AMC en een nacht later lag ik om 12uur 's nachts op de operatiekamer omdat de situatie ineens heel acuut werd. Er zat een bloeding in mijn ruggenmerg en die knelde steeds meer af, waardoor ik mijn onderlichaam niet meer voelde.

Na de operatie was de uitval van mijn onderlichaam minder groot, maar nog steeds zijn er gevoelloze gedeeltes. Met dat gevolg dat ik na 8 dagen ziekenhuis, naar een revalidatiecentrum ben verhuisd. Alwaar ik nu alweer een paar weken verblijf. En dat zal nog een paar maanden duren, waarin ik zal moeten leren omgaan met de beperkingen die ik heb. Er is nog heel veel ontwikkeling in deze periode te verwachten! Ik zie de toekomst zeker positief.

De ontwikkelingen werken aan twee kanten tegelijk. Allereerst zal de zwelling in mijn ruggenmerg afnemen, waardoor de druk op de zenuwen verminderd en er functie terug zal komen. Ten tweede leer ik, gedurende diverse therapieën, om met de verminderde werking van mijn benen om te gaan. Ik leer opnieuw lopen! (en het gaat al een beetje, weliswaar in een apparaat en korte stukjes, maar toch!)

Ik ben erg positief gestemd en heb heel veel inzet op alle (sportieve, Merel? echt? ja echt!) oefeningen!
De voorspellingen (hoewel elk geval natuurlijk uniek is, dus er zijn geen garanties) zijn dat ik weer ga lopen, wellicht met rollator voor de balans en misschien met een rolstoel als backup.

Hierbij wil ik alvast iedereen bedanken die leuke projecten voor mij zijn gestart, de troostblokjes van een (besloten) online groep, de vrolijke vlaggetjes waar Marga van marpies-blog mee is gestart, de internationale (!) projecten via Instagram #flymerelfly georganiseerd door Hillary van @entropyalwayswins ( blog: www.entropyalwayswinsblog.com )en #merelsjoy gemaakt door @trudi_wood ( blog: trudi-quiltingprolifically.blogspot.co.uk)

De beste manier om te helpen is: zorgen dat de winkel blijft bestaan! Blijf alstjeblieft je leuke vrolijke, moderne regenboog kleurige lapjes bij ons kopen, niet bestellen via email, want dat is heel moeilijk te organiseren vanuit het revalidatiecentrum.

We werken er hard aan om zo veel mogelijk open te blijven, controleer de website voor openingstijden, vakantiesluiting word op de website en ook hier op het blog vermeld!

email via: birdblocksquilt @ gmail .com

Post mag naar de winkel worden gestuurd.


I'll be back! Ik ga heel hard trainen en keihard oefenen met lopen en spieren onder controle krijgen, zodat ik gauw weer terug kan komen in mijn huis en winkel!

Binnenkort komt er weer een blog over het BLOM, Marga van quilting Marpie blog heeft aangeboden om de blokken te naaien en onderwijl foto's te maken, waar ik dan een blogje van kan schrijven. Lief hè! Ga maar eens gauw kijken wat voor kunststukjes zij maakt met haar Bernina Longarm, ze heeft al heel wat prachtige ontwerpen in de vingers, ik ga als ik eenmaal thuis ben mijn stapel tops eens door om bij haar in opdracht te geven!


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows