maandag 4 juni 2012

Over de quilt die steeds groter werd

Nou ja, quilt, quilttop nog hoor...

Even gauw een klein quiltje maken met die leuke oranje en roze serie, dat was het plan. Maar helaas toen ik de 6 blokjes af had vond ik hem te klein, en zo leuk, dus ik dacht, OK, ik maak hem gewoon 2x zo groot, dan is het een leuk maatje en ik ben al op de helft, dus dat is zo gedaan :-)

Maar ja, toen ik dat gedaan had .... vond ik hem eigenlijk nog te klein, net onhandig van formaat, want niet groot genoeg om lekker op de bank onder te kunnen kruipen. Bovendien had ik in mijn enthousiasme wat blokken 'verkeerd om' eraan genaaid. Ja dat was waarschijnlijk niemand opgevallen, maar ik wist dat ik me er toch aan zou gaan storen. Dus...

Het project eindigde in de kast, extra stroken waren wel al gesneden, om meteen weer mee door te gaan, maar ja de top moest weer voor een groot deel uit elkaar, en dat is niet het leukste klusje.

Het uithalen deed ik op een bee niet zo lang geleden, dan is het leed wat minder, want er is afleiding en gezelligheid :-)
De resterende blokken naaide ik afgelopen tijd en met voldoende vloerruimte om mij heen kon ik ze ook netjes uitleggen voor het totaalplaatje.

Toen hoefden ze alleen nog maar 'even' aan elkaar, en voila. Daar istie, weer een top af, een leuke
1-persoonsbed maat, dus dat gaat een fijne gebruiksquilt worden!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

5 opmerkingen:

Quibi zei

Heel erg leuk en supervrolijk!!

Anoniem zei

Omtzettend gezellige quilt door die vrolijke kleuren!

Groetjes,

Carla

inge zei

da's een hele mooie Merel! is ook te maken van een jellyroll denk ik?

Birdblocks zei

@ Inge, Ja dat zou kunnen, maar deze stroken zijn wat breder, gesneden 7,5x25,5 cm. De afgewerkte maat van een strook is dan 6x24 cm. De blokmaat is 36x36 cm.
Groetjes, Merel

Yvonne aka sommeke zei

Weer zo'n mooie!