maandag 27 mei 2013

Over asperges

Frittata met asperges:


Dit vind ik nou een makkelijk en lekker recept. Snijd 2-3 vastkokende aardappelen in blokjes en snipper een ui en een teentje knoflook. bak deze in een koekenpan voor 7 minuten, rondom een beetje bruin.

Snijd ondertussen de harde stukjes van de groene asperges en snijd ze dan doormidden, snijd de onderste helften in 1 cm stukjes en bak die bij de aardappels voor nog een minuut of 3.

Klop 6 eieren met wat melk (+kruiden, zout en peper naar smaak) en giet die bij het aardappelmengsel, druk het aardappelmengsel plat in de pan en zorg dat alles goed verdeeld is.

Verdeel de aspergetopjes in het ei. De bedoeling is natuurlijk netjes in ee ncirkel, maar dat lukt mij niet :-)

Zeker niet als je er dan een paar laat vallen en je hebt geen zin om die weer uit het glibberige ei te vissen. Dus verdeel ze dan zodat er overal lekker asperges liggen :-)
 Zet het vuur meteen laag als je de eieren erin doet, als je asperges allemaal netjes zijn verdeeld zet je een deksel op de pan en bakt het voor 20 minuten.

Dan laat je het geheel netjes op een bord glijden, zet de pan bovenop het bord (bakkant naar het ei gericht) en draai bord met pan om zodat de ongebakken kant nu in de pan ligt en bak nog 5 minuten op een zacht vuur.

Presenteer het geheel met de mooie kant boven en smullen maar!


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Honger!

Anoniem zei

Jammie,dat ziet er heerlijk uit!