woensdag 23 april 2014

Over een heel groot regenboogblok

Als je een blok maakt met de opbouw van de regenboogkleuren, hoe noem je dat dan? Een regenblok? Mmm, dat klinkt niet erg aantrekkelijk.

Regenboogblok.... hmm, dat is eigenlijk heel gek, het is geen boog, maar een blok... Nou ja, weet je ik laat hem wel gewoon zien:


Met de stoffen die ik vorige week liet zien ben ik een heel groot logcabin blok aan het maken.  Het wordt een beetje wonky, want de stroken die ik heb zijn een beetje ongelijk. Voordat wij lapjes voor jullie gaan snijden maken we eerst de stof even recht, want ze komen vaak schots en scheef binnen. Maar ik gooi niks weg hoor, ik maak er gewoon een wonky logcabin van!Met tussendoor steeds een setje lapjes uit de calorieloze tussendoortjes doos. Zo krijg ik ongemerkt een hele stapel strookjes van 4. (ik moet eens gaan opschrijven welke setjes ik eigenlijk nodig heb voor mijn blokken!)


Hoe weet je nou waar je bent? Nou als je steeds de laatst aan genaaide strook boven legt bij het naaien van de volgende, dan komt het goed :-)Ik maak de strook gewoon 'op', dus het eerste stuk kon ik aan alle 4 de zijden van het vierkant zetten. De tweede strook haalde nog maar 3 zijden, enz. Ik denk dat ik nog een lime-groene langs twee zijden kan zetten, en dan zullen ze nog maar aan één kant komen.

Dit zijn de stroken die nog moeten. Oh, wat word ik hier vrolijk van :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Merel, 'Rainbow-Cabin' is dat iets? Haha beestje hoeft maar een naam te hebben, maar die wordt heel kleurrijk!
Mooi hoor wat laat je toch iedere keer weer prachtige stoffen zien. Groetjes Adri.

Johanna Faber zei

Dat zal schitterend worden
Groetjes uit Zweden