dinsdag 2 juni 2015

Over blok 6 van het BLOM 2015

Vandaag blok 6 van het BLOM Creating rainbows. Mocht je nu na het zien van blok 6 ineens denken, goh, hij wordt toch wel heel leuk, ik wil toch nog meedoen met deze stofjes, dat kan. Je kunt nog steeds de stofpakketjes bestellen, kijk hiervoor even op de website en stuur een email.

Kleur geel (5) valt af en kleur blauwpaars (10) komt erbij!

Snijd voor dit blok:
Wit: 4 stuks 7,5x7,5cm en
2 stuk 8,5x8,5cm
limegroen(6): 4 stuks 7,5x7,5cm
groen(7) en turquoise(8) beide 3 stuks 8,5x8,5cm op een diagonaal doorgesneden tot 6 driehoeken per kleur.
blauw (9): 2 stuks 13,5x13,5cm op 1 diagonaal doorgesneden tot 4 driehoeken.
blauwpaars (10) 1 stuk 7,5x7,5cm
Kijk hier voor het patroon

N.B. Er zijn nu ook patronen van deze blokken in inches beschikbaar, de blokken zijn dan afgewerkte maat 12 inch, dus als je je genaaide blok nameet van rafel tot rafel moet het 12,5x12,5inch zijn.
Let dus even goed op welke maateenheid je download!


Leg 2 driehoeken groen op een vierkant wit van 8,5x8,5cm en naai langs beide zijden van de diagonaal. Snijd daarna ook de witte stof op de diagonaal door. Knip de uitstekende driehoekjes in de naadtoeslag eraf.

Naai de witte vierkanten 7,5x7,5cm aan de limegroene vierkanten. Je kunt de layout alvast neerleggen, zoals op de foto.

Naai nu een driehoek groen aan de zijde van het witte driehoekje,de korte kant van de driehoek ligt gelijk met het samengestelde vierkant, de punt steekt een stukje uit. Knip de uitstekende puntjes in de naadtoeslag eraf.

Naai de andere groene driehoek op dezelfde wijze  aan de andere witte kant van het genaaide deel. Herhaal dit voor de overige 3 samengestelde vierkanten. (houd de kleuren bijelkaar)

Naai nu aan deze vier samengestelde driehoeken de grote blauwe driehoeken. Let op de schuine zijden zijn schuin van draad, dus voorzichtig naaien zonder op te rekken. Je kunt als je wilt het midden van de grote driehoek zoeken door hem dubbel te vouwen en dit punt spelden op het midden van de samengestelde driehoek.

Naai de delen in rijen aan elkaar en vervolgens de rijen aaneen tot een blok:

Op de foto zie je twee zogenaamde hastags (een # met tekst erachter), dat zijn codes of zoekwoorden in Instagram.
Sinds februari zit ik ook op Instagram, ik zou het leuk vinden als je me wilt volgen, zoek mij onder de naam @merel_birdblocks. Je hoeft zelf geen foto's te plaatsen, maar kan mij (en anderen) evengoed volgen als je een account aanmaakt.
Die hastags zijn zeg maar extra zoekwoorden die Instagrammers aan hun foto's kunnen toevoegen (het hoeft niet bij elke foto), elke foto die dezelfde hastag krijgt komt in die verzameling terecht, door op een hastag te klikken of zoeken kom je bij de verzameling foto's terecht die die specifieke tag meekreeg! (het werkt het zelfde als de labels die ik hier onderaan deze blog toevoeg, klik erop en je selecteert specifiek de blogjes met dat label)

Hier nog even het overzicht van de blokken in de layout tot nu toe!Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

Geen opmerkingen: