donderdag 2 juli 2015

Over blok 7 van het BLOM 2015

We zijn alweer over de helft. Van het jaar en als je dit blokje af hebt ook van de BLOM Creating Rainbows! Pffff, volgende maand bestaat de winkel alweer 12 jaar (en ik zelf krijg er in augustus ook weer een jaartje bij)

Kleur lime (6) valt af en kleur paars (11) komt erbij, nog één kleur en we zijn compleet!

Snijd voor dit blok:
Wit: 4 stuks 9x16,5cm, 2 stuks 10x10cm en 1 stuk 12,5x12,5cm
groen(7), turquoise(8), blauw(9) en blauwpaars(10) allen 2 stuks 10x10cm op een diagonaal doorgesneden tot 4 driehoeken per kleur (je gebruikt er 3).
paars(11): 2 stuks 10x10cm op 1 diagonaal* doorgesneden tot 4 driehoeken.
Kijk hier voor het patroon

N.B. Er zijn nu ook patronen van deze blokken in inches beschikbaar, de blokken zijn dan afgewerkte maat 12 inch, dus als je je genaaide blok nameet van rafel tot rafel moet het 12,5x12,5inch zijn.
Let dus even goed op welke maateenheid je download!

* Als je een stof met een duidelijke richting hebt (en je wilt dat alle printjes dezelfde kant op liggen, zoals hierboven), dan moet je de vierkantjes niet over dezelfde diagonaal snijden.

Snijd de ene van linksboven naar rechtsonder en de andere van linksonder naar rechtsboven!

Ik koos ervoor om het midden stuk en de flying geese units met de paperpiecing methode te maken. De HST (half square triangles) naaide ik met de snelle methode zoals ik bij blok 2 al eens liet zien.

Deze foto's zijn noggal oranje uitgevallen vanwege mijn zonnescherm! Het was gisteren 32 graden in huis ondanks het zonnescherm en de dichte rolgordijnen!

Om je lapje voor het paperpiecen goed te kunnen plaatsen vind ik het handig om de naailijn even door te spelden naar de andere kant.

Als je dan een naadtoeslagje in je te naaien lapje vouwt, kan je hem precies op de juiste plek leggen.

Klap het lapje om en zorg dat het nog steeds netjes tegen de spelden aan ligt.

Nu moet je natuurlijk de naadtoeslag even terugvouwen, dan kan je hem vastnaaien.

Let goed op de plaatsing van de kleuren, ik naaide steeds een lapje en leg na elke naad de unit terug in het geheel, zodat ik zeker weet dat het klopt (en niet per ongeluk op het verkeerde hoekje terecht is gekomen. En nee, dat is me dit keer gelukkig niet overkomen!)

Nu alle units zijn genaaid hoef je ze alleen nog maar aan elkaar te zetten in rijen en dan de 3 rijtjes, alsof het een simpele ninepatch is ;-)


De layout tot nu toe:Veel plezier met blok 7!


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Merel ja de tijd vliegt vind ik ook, wat een tijd 12 jaar!
En nog steeds een hele leuke winkel met eigenaresse!
Op naar de volgende 12 jaar!
Groetjes A3