vrijdag 10 februari 2017

Ugly fabric challenge op de BBBee

We hebben afgelopen zaterdag heel veel lol gehad om de lelijke stofjes challenge die ik had bedacht :-)

Dit zijn de Uglies die we met z'n allen uitzochten! Toen iedereen een lapje had uitgezocht moesten ze eerst nog even hun best doen, want ik wilde twee dingen weten:

1) Waarom vind je dit lapje nou zo heel erg fout?

en

2) Maar kan je ook nog iets positiefs ontdekken... Verkoop dit lapje nou eens, prijs het aan, noem de goede eigenschappen?

En de verhalen die toen kwamen waren hilarisch en leuk en zelfs leerzaam. Het grappige is natuurlijk dat alle verhalen heel persoonlijk zijn

- one man's trash is another man's treasure -

En daarom had ik nog een laatste trucje: Het lapje moest twee plaatsen naar rechts worden doorgegeven.

Nu zit iedereen dus met de keuze van een ander. Met de bijbehorende verhalen in het hoofd. Je hebt kans dat je nog steeds met een heel fout lapje zit opgescheept, maar het zomaar zo zijn dat je iets best aardigs of zelfs wel naar smaak hebt ontvangen :-)

De opdracht is om daar nu iets van te maken (net iets groter dan een speldenkussen) waarin het lapje duidelijk verwerkt zit. Dat wil zeggen er moet meer in zitten dan een vierkante centimeter zeg maar. Maar.... alles mag: achterste voren verwerken, verven bedenk het maar... (echter als het lapje onherkenbaar is geworden, dan willen we wel graag procesfoto's als bewijs ;-)   )

Over twee maanden op e BBBee laten we aan elkaar zien wat we ervan gebrouwen hebben, en misschien is er zelfs wel een prijs!

Om maar meteen mijn eigen Ugly te laten zien (ik had natuurlijk beter op moeten letten hoeveel plaatsen ik de lapjes liet opschuiven, maar blijkbaar ben ik niet zo gehaaid...), ik werd opgescheept met een bruin lapje (en het moge duidelijk zijn, bruin is zeg maar niet mijn kleur)

Het middelste lapje is natuurlijk een van de Uglies die je herkent van de eerste foto. Ik zocht er deze selectie lapjes bij. Zo kan het toch nog iets 'smaakvols' worden, ook  al is het dan niet precies míjn smaak :-) Nu nog een patroon verzinnen en het ook nog echt uitvoeren...

word vervolgd...

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een ontzettend leuk idee van jou en ik kan me voorstellen dat er veel gelachen werd. Ik ben benieuwd wat het geworden is. Groetjes Wilma