donderdag 8 juli 2010

Achteruit naaien

Dit keer laat ik jullie de achterkant van de top alvast zien:

Pfff, met dit weer heb ik echt geen zin om de strijkbout aan te zetten. maar ja het moest toch maar even, want je moet dit oerwoud toch zien te temmen.
Hebben jullie 'm al door, dit is het tweede Dolly Quiltje.

Naadjes persen, border eromheen, sandwichen en quilten...

Poef gedaan, gisteravond in de pauze van de wedstrijd gequilt, tsja, met zo'n klein oppervlak ben je echt zo klaar. Nu moet ik zeggen dat alles wel al helemaal klaar stond hè, als ik eerst nog het juiste garen en voetje op de machine moet zetten (en mijn bureau moet ontgraven) dan lukt dat natuurlijk niet in 'de rust'.

Ik had moeten stoppen, maar na de wedstrijd (Du/Sp halve finale WK) had ik nog wel even zin om door te gaan. Ik heb één (lange, natuurlijk) rand gequilt, met een veerpatroon, maar het was niet mooi geworden, bovendien had ik het 'onzichtbare garen' in de kleur smoke, dat ik ook voor het centrum gebruikte, gebruikt. Het centrum heeft een overwegend zwarte achtergrond, dus daarvoor was het garen heel goed geschikt, maar de rand is veel feller en lichter van kleur, en nu zag het quiltwerk (dat sowieso al niet zo goed gelukt was) er ook nog eens gorig uit vanwege dat grijzige polyesterdraadje. Gauw uithalen dus!

Vandaar dit:

De kenners herkennen het vast, achteruit genaaid en dan alle losse draadjes die nog op en half in je quiltje steken eraf halen, nou dat gaat het makkelijkst met een stukje schilderstape (op de achterkant heb ik een verloopgaren gebruikt in de kleuren van het stofje). Op het uitgehaalde gebied plakken of er overheen schuiven en plak, alle draadjes zitten vast. Dat is het minste werk, eerst alles lostornen dat is het rottigste werk...

Nog een detail van het quiltwerk dat wel is goedgekeurd, LOLGroetjes,

Merel


www.birdblocks.com

ps. Ingekomen bericht: Anita is nu officieel verder dan ik met de mysterie. Ze heeft haar blokken af, kijk maar eens op haar blog. Nu nog aan elkaar zetten en als je wilt een randje er langs. En dan maar op de winterstapel :-) (voor het quilten, want zo'n grote wil je met dit weer niet gesandwiched op schoot hebben, neem ik aan) 

3 opmerkingen:

inge zei

ben benieuwd naar de voorkant ;-)

katrien zei

Oh,Kijk al uit naar mijn pakketje.De achterkant ziet er toch leuk uit.

Trijnie zei

Zou bijna spijt hebben dat ik op vakantie ben en niet meteen zaterdag al kan beginnen.