donderdag 7 juli 2011

Speciaal bezoek

Vandaag een speciale aflevering van andermans veren. Afgelopen vrijdag had ik Noord-Bee bij Riet. Het was erg gezellig, ik had mijn laptoptasje maar weer eens ter hand genomen. Maar het leukste was toch wel dat er twee kleindochters van Riet te logeren waren. Anne (8 jaar) en Lara (9 jaar). Nou is Anne altijd heen geïnteresseerd wat wij dames daar allemaal doen in de hobbykamer, op een eerdere ontmoeting hebben we al samen zitten origamiën. En ook vrijdag hebben we wat papiertjes omgetoverd tot vliegende kraanvogels en vissen. Oh ja, en ook nog een mooie pauw.

Maar ja ik kwam eigeniljk op de bee, dus ik wilde ook nog wat steekjes doen. Nou met al die stikkende dames om haar heen zag Anne daar ook wel wat in, dus hopla, een mandje met vierkantjes gepakt en Anne ging ook aan de slag met lapjes! Bij ons op de avond heeft ze met de hand lapjes aan elkaar genaaid, maar zo zei ze, dat doet wel zeer, want ze stak zich steeds met de naald!

De volgende dag wilde Lara er toch ook wel wat meer van weten, die had op onze Bee-avond lekker in een andere kamer tv zitten kijken. En toen heeft Riet de naaimachine maar eens op tafel gezet.
Anne heeft haar werk, waar ze met de hand aan begonnen was, met de naaimachine afgemaakt en kijk eens naar het resultaat:

Eerst een vierkant met blauwe lapjes, daaromheen een rand met paarse en daaromheen van alles wat, zei ze. En dat alles met een aantal leuke sierranden doorgestikt!
Anne, ik vind hem erg mooi geworden, je mag er trots op zijn!

Lara is meteen op de machine aan de gang gegaan, ze wilde eerst een vierkant maken, maar koos later toch voor een andere vorm:
Lara begon ook met de vierkantjes uit het mandje, maar ging ook nog wat speciale stofjes uitknippen, zo is er een kattekoppie dat om de hoek kijkt een slak, een ster en bloemen geknipt. Ook dit quiltje is met mooie siersteekjes doorgequilt en afgewerkt met de werkelijk geweldige groene bies.
Oh, Lara, ik ben dol op dat limegroen! een superkeuze. Ik zou 'm zo boven mijn bed willen hangen!

Heb ik dan zelf nog wat te laten zien? Nou och, ik heb nu één kant van het laptoptasje af...:
(foto zonder flits)
Hier kun je de steekjes goed zien.

(foto met flits)
Dit zijn meer de werkelijke kleuren.

(foto met kat, LOL)
Tsja, wat kan ik daar nog aan toevoegen...

Groetjes, 


Merel  

5 opmerkingen:

katrien zei

Leuke laptoptas.

Shirley zei

Die meisjes hebben sneller een affo dan de meeste grote dames, ze zien nog geen beren op het pad. Ja dat limegroen biesje heeft wel wat, net als jouw laptoptasje, enig! En die foto met de poes erbij is top.

Johanna Zweden zei

Gezellig zo een dagje samen.
Groetjes Joke

josee zei

ben helemaal trots op mijn meiden!! Weet alleen zeker dat ze dit niet van mij hebben hahaha! sterke genen heeft oma gelukkig!! O ja jouw laptoptassie ziet er ook gezellig uit!!!

Hilde zei

Jouw laptoptasje is heel speels en flashy en ook helemaal in jouw kleuren!