dinsdag 7 augustus 2012

Over een kruimelige toestand

Afgelopen zondag vierde ik het jaarlijks terugkerende festijn van het ouder worden. Daarvoor doe ik dan even net alsof ik een keukenprinses ben en maak een taart of 2 uit een doos :-)

Echter dit keer had ik een taartmix uit Frankrijk meegenomen waaraan je zelf een bodem moest toevoegen, en de andere doos,  tsja... daar had ik de bodemmix al een keer uit gevist om er iets anders op te bakken....
Dus ik moest 2 taartbodems helemaal zelf maken!

Hiervoor heb ik 2 pakken volkorenkoekjes door mijn Lief laten verkruimelen (in een plastic zak en met de deegrol erop slaan en/of eroverheen rollen), 200 gram koekjes per bodem. Vervolgens smelt je als je braaf het recept volgt 50 gram boter, mengt de kruimels erdoor en verdeel je dit over de met bakpapier beklede bodem van een springvorm van 24 cm. Jeah right, 50gr boter is dus veel te weinig, dus ik deed er nog eens 25gr bij. En dan maar hopen dat het goed gaat:

(dit keer 2)
Ziet er goed uit, toch?

Dan de vulling gemaakt:
 
Verse roomkaas mengen met water en het zakje uit het pakje :-)
Slagroom kloppen en er doorheen roeren
en eventueel vlaaivulling, maar daarvoor in de plaats deed ik:

Verse aardbeien in stukjes erbij (deze heb ik allemaal met een lepel ondergeduwd, waarna...


... ik m versierde met halve, MMmmmm

De andere taart was niet heel fotogeniek, maar gelukkig wel hééél lekker:

Hiervoor moest ik in het Frans halfvolle melk met slagroom koken (ik moest wel een beetje lachen om dat halfvolle...), waarna ik er de inhoud van het zakje doorheen roerde en het nog even doorkookte. Een heerlijke donkere Chocoladetaart!

(Je weet dat je jezelf een klein probleem op de hals haalt als je (in Frankrijk) een Franse verpakking voor taartmix koopt, maar gelukkig is er google-translate, LOL. En deze taartmix zag er zo lekker uit, ik had er wel wat zoekwerk voor over, en het was het waard!)

Oh ja, wil je ook een kruimelBODEM maken (in plaats van een laag kruimels onder je taartvulling) dan adviseer ik je om meer boter te gebruiken dan ik hierboven heb beschreven, volgende keer begin ik eens met 100gr! (ik heb er stomweg geen foto van gemaakt, maar toen ik de aardbeientaart uit de springvorm losmaakte, viel er een prachtige losse ring aan kruimels om de taart heen, een beetje jammer van de zijkant van de taart, maar hij was gelukkig evengoed lekker! Elke punt kreeg er bij het op een bordje doen gewoon nog even 2 eetlepels kruimels los bij geleverd, haha)

Het was een leuke dag in het zonnetje, babbelen, snoepen en lekker met mijn nichtje van 1jaar op een plaid in het gras spelen (superhandig is dat ze gras vindt kriebelen aan haar voetjes, dus ze gaat de plaid niet af, LOL), met een stortbui toen we toch al naar binnen waren gegaan voor het diner. Ik ben leuk verwend, en nu ben ik er weer voor een jaartje vanaf :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd!!! Zo te lezen een fijne dag gehad!! Ik wens je een heel mooi en gezond jaar toe!

Lieve groetjes,

Carla

Yvonne aka sommeke zei

Kus, kus, kus Merel!
Hmmm, lekker taart vooral die met de extra bijgeleverde kruimels! ;-)

Elske de Bruin zei

Nog gefeliciteerd!

inge zei

fijne verjaardag Merel (al is het dan een paar dagen te laat)

Miet zei

ziet er geweldig lekker uit !!!

Anoniem zei

Hi die Merel,
Proficiat alsnog met je verjaardag,en dat ziet er erg lekker uit hoor!
Ik heb ook een recept van Mon-choe taart waar ze ook gebruik maken van verkruimelde koekjes de verhouding is hier een rol theebiscuits van inderdaad ong. 200gram, daar doen ze 200 gram gesmolten boter bij.De ervaring is dat dit een prima bodem is.Dus misschien een tip voor de volgende taart!Heel veel groetjes Adri.

Annelies zei

Nog van harte gefeliciteerd Merel !