donderdag 31 oktober 2013

Over vingerhoedjes en een schommelstoel

Een tijdje geleden had ik op de Bee bij Riet mijn vingerhoed vergeten...

Oh, zei Riet, kijk hier maar even in of er een is die je bevalt, en ze komt met dit doosje aan :-)En weet je wat nog het ergste is.... er zat er geen een in die me paste! ik denk dat ik hele gekke vingers heb, want dat probleem heb ik altijd. De grootste metalen vingerhoed is voor mij nog te klein. Mijn vingers zijn namelijk ovaal, niet rond. In de hoogte kan ik een maatje 15 hebben, maar in de breedte is maat 18 nog niet wijd genoeg!

Ik heb in het verleden wel eens getracht om (heel voorzichtig) een metalen vingerhoed ovaal te maken, maar helaas na een tijdje druk uitoefenen knakt dan de rand. En een deukje inde rand van je vingerhoed is ook erg onprettig, weet ik sinds dien uit ervaring ;-)

Daarom ben ik ook zo blij met de vingerhoedjes van rubber van tegenwoordig :-) Die vormen gewoon mee met de vorm van je vingertopje.

vlnr.
Clover XL
Bohin L
en twee maten rubberen hoedjes zonder metalen kapje, de top is echter hard genoeg om de naald mee door te duwen.

Die van Bohin vind ik eigenlijk net iets lekkerder zitten dan die van Clover, maar daarvan liet het metalen kapje laatst los :-( Eens kijken of ik dat met een drupje hete lijm (lijm uit de hot-glue-gun) weer vast kan zetten... Of nog even proberen zonder dat kapje, want deze top voelt ook redelijk stevig aan, inclusief een richeltje.

Verder kan ik nog even niets laten zien, want ik leg vandaag de laatste hand aan het nieuwe Cat- or Dollyquiltje! Morgen zal ik hem showen! En van deze hebben jullie nog niet eerder een preview gezien bij de lancering van deze serie. Ik vond ineens dat ik de volgorde moest veranderen, maar dat leg ik nog wel uit.

Rosie komt ondertussen niets te kort hoor, ondanks dat het CAT-quiltje nog niet af is:

Ze vind het heerlijk om op deze princessenstapel met Affe quilts en Works in progress te klimmen :-)

En met zo'n schattig koppie kan ik haar toch niets weigeren, dan maar kattenharen op mijn quilts (die zijn toch al onmogelijk te vermijden, dus daar kan je jezelf maar het beste zo snel mogelijk bij neerleggen, LOL).

Mocht je het niet kunnen zien, ik ben de blije eigenaar van een schommelstoel, hi hi. Daar ergens diep onder die stapel quilts dus. Ja hij zit best lekker, als je een kussentje in de rug neemt, want die spijltjes (uhm, die jullie natuurlijk ook niet kunnen zien...) zijn wat hard in de rug. Ik zal hem toch weer eens in alle glorie ontdoen van de stapels, want dat is toch eigenlijk wel een ultiem plekje om een quiltje te quilten, nu alleen nog een haardvuur :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Denk dat je beter geen hete lijm op het rubber kunt doen,maar eerst op het metaal.Dan is het al wat afgekoeld als het samenvoegd-anders is de kans groot dat het rubber smelt.
Je maakt ons wel nieuwsgierig naar je stoel en quiltblok.
succes
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Hi Merel, ja die schommelstoel is ver te zoeken!Maar wat een schatje die Rosie, daar zou je de hele stapel gewoon voor laten liggen toch?
Groetjes Adri.

Marga (MarPie) zei

Leuk zo'n pot met vingerhoedjes.
Tja, of jij de schommel gebruikt of de katten, als hij maar gebruikt word.

Groetjes,
Marga♥