donderdag 20 maart 2014

Over donkere hoekjes

Op het quiltweekend van afgelopen week begon ik met het doorquilten van de quilt voor het stoere jochie :-)

Hij is nu 15 maanden, maar als ie een auto hoort in de straat, zit hij meteen alert, zelfs als hij die hele auto niet kan zien. En volgens zijn mama is hij al net zo verslaafd aan Formule 1 als zijn papa!

Nou dan komt het wel goed met dit quiltje toch?

Dat is te zeggen:als ik hem ooit afkrijg... Want ik besloot om hem door te quilten met een klosje garen dat er nog lag. (ik denk nu achteraf gezien dat het uit een proefpakketje kwam ofzo). Het is glow-in-the-dark garen van Sulky. Suffie die ik ben, dacht ik: Ach, ik kan dat kleine quiltje toch wel doen met zo'n klos. Maar helaas er zat 'maar' 100 meter op en daar ben je sneller doorheen dan je denkt!


Ik quiltte vrij grote loops of krullen, of letters e, hoe je het maar wilt noemen. Er is nog een stuk van iets minder dan een kwart niet gequilt en toen was het garen OP. Nu moet ik heel hard opzoek naar een extra klosje van dat glow-in-the-dark spul! Het zal toch nog wel ergens te krijgen zijn?

Nu ja, dat was dus mijn eerste project op het quiltweekend dat ik niet af kom maken...

Lees morgen verder over het volgende werkje dat ik ter hand nam...

Oh ja, dat donkere hoekje... Dat zochten wij op om het effect van het garen te zien. Dat bleek nog niet zo eenvoudig, want even op het toilet met het licht uit ging niet! Het licht ging daar namelijk automatisch aan!

Uiteindelijk vonden we in de garderobe een heel klein hoekje waar het donker genoeg was om het garen te zien glowen. En het is inderdaad een heel leuk effect! (ik zal proberen om er een foto van te maken, maar ik ben bang dat dat niet zal lukken)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Merel,
Verkopen ze die draad niet bij Bordurama te Rijen ?? Zij hebben véél Sulky-garen.
Grtjs, Marte

Tineke Rutte zei

Hoi Merel, ik ga dit weekend langs bij quiltbiten in Uppsala en zal voor je kijken.
Groetjes 10eke

Anoniem zei

Hi Merel,
Glow in the dark garen wat een idee! Had ik nooit van gehoord weer wat geleerd.
Weet zeker dat het stoere jochie er heel blij mee zal zijn!
Groetjes Adri.