zondag 23 maart 2014

Over tussendoortjes zonder calorieën

Liet ik maandag al een kleine teaser zien. Vandaag wordt helemaal duidelijk wat het gaat worden, mijn nieuwe calorieloze tussendoortjes project a.k.a. leader/ender project.

En omdat ik zelf graag alvast wilde zien hoe het blok er uiteindelijk uit komt te zien heb ik er alvast één gemaakt:

Het blok is gemaakt naar aanleiding van een quilt die ik in dit boek zag:

En omdat ik al een behoorlijke zak met lapjes van 5x5cm gesneden had klaar liggen 'voor ooit' werd ooit ineens nu, LOL:

... en besloot ik om de quilt met die lapjes te gaan maken. Daardoor wordt het blok enorm groot, wel 42 cm, maar dat vind ik juist wel heel leuk eigenlijk!

Het tweede blok (ze komen om-en-om in de quilt) is net even anders van opbouw, dus ook daar wilde ik graag nog even zien hoe het wordt:


Die lapjes worden niet vanzelf 5x5cm, die snijd ik van reststukjes die ik overhoud van andere projecten enzo. Toen ik een restje opsneed in een handig stukje:

... vond ik het zonde om er een 5x5-je van te maken, dus sneed ik hem 6,5x6,5cm. Want ook daar heb ik een voorraadje van 'voor ooit'. Grappig is dat als je een hele tijd hebt gewerkt met die 5-jes, dat dat 6,5 lapje dan ineens enorm groot lijkt :-) Ik leg er op de foto maar even een 5-je naast.


Dit is de foto uit het boek, een quilt die is gemaakt door een hele groep, vanwege een uitwisselingsproject. Deze quilt werd bedacht, samengesteld, gequilt en 'aangevraagd' door Corey Yoder.... Oh het lijkt mij wel heel leuk om ook eens in zo'n uitwisselingsgroep te zitten met allemaal Modern-quilters, hmmm.....

Was dat nou eindelijk eens alles wat ik op het weekend deed? Nee, want ik werkte ook nog aan het volgende Catquiltje, maar die laat ik lekker nog niet zien! En ik heb ook nog een paar steekjes gehaakt. Ondertussen ben ik met mijn 7e golf/kleurtje bezig, dus er is telkens een pietsje vooruitgang. Als ik de volgende kleur opzet laat ik wel weer eens een plaatje zien. Het Catquiltje komt begin april in beeld :-)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Merel, nou jij bent lekker bezig, mmm mooi blok van restjes! Hee is het niet iets voor jou om zo'n groepje te starten, misschien een oproepje plaatsen wie doet mee?!
Ikke wel in ieder geval dan zijn we al met twee lol!
Vind het boek ook leuk geloof ik kun je niet een exemplaar meenemen naar Rijswijk?
Groetjes Adri.

inge zei

hé da's een leuke!