dinsdag 1 juli 2014

Over regenbogen


Voor het laatste Catquiltje mocht ik met deze lapjes spelen! Jippie, jullie weten dat ik dol ben op regenbogen!


Met die lijm-methode kan ik de Engelse- of kartonnetjesmethode iets beter waarderen, zeker ook omdat ik daarbij lekker in de tuin kan zitten :-)

MMM, heerlijk zonnetje erbij.

Oh ja, ik laat hem nog even niet zien, want de pakketjes zijn nog onderweg naar de deelnemers die een heel jaar lang met dit feestje hebben meegedaan! Zij mogen hem natuurlijk wel als eerste zien :-)

Heb je nou enorme spijt dat je je vorig jaar niet hebt ingeschreven, niet getreurd, ik ga komend jaar opnieuw (dezelfde serie) een jaar lang Catquiltjes. De inschrijving voor komend seizoen is vanaf nu geopend, dus gauw inschrijven!

Dit quiltje is zeshoekig geworden. En dat is helemaal niet lastig ombiezen. In feite gaat het precies hetzelfde als bij een rechte hoek, kijk maar:

Stop op 7mm vanaf de rand van de sandwich met naaien, naald naar beneden, geheel draaien en naar het hoekje weg stikken.

Vouw de strook nu evenwijdig met de volgende te naaien rand.

Vouw haaks terug en naai vanaf de bovenrand vast, herhaal bij alle hoeken...

Hoe weet je nou waar je moet stoppen:

Ik zet een speld in de bies, precies langs de rand van de sandwich.

Op mijn naaimachinevoet zit een streepje op 7mm voor de naald (als dat bij jou machine niet zo is kan je die toevoegen met een watervaste stift, is echt heel handig), als de speld het (denkbeeldige) lijntje kruist stoppen met de naald naar beneden. (N.B. je kunt ook afhechten, in plaats van naar het hoekje weg naaien, dat geeft hetzelfde effect. Het stiksel dat naar het hoekje loopt helpt je alleen wel om de biesstrook onder de juiste hoek te vouwen, dat geldt zowel bij deze 60graden hoek, als ook bij de standaard rechte hoek)

Nog eventjes geduld, ik laat het resultaat van de week wel zien :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

1 opmerking:

inge zei

ben benieuwd naar het quiltje!