donderdag 9 augustus 2012

Over letters


Ik zoem nog even in op een aantal stofjes van gisteren. Bij de tekst met Cupcakery hoort ook een stof met afbeeldingen van cupcakes en dergelijke, een soort labelachtige print. De ouderwetse schrijfmachines zijn natuurlijk geweldig! Die zullen we aan jongere generaties uit moeten leggen :-)
De grote gekleurde letters spreken natuurlijk voor zich. Wat ik het leuke van deze kinderstof vind is dat het 'gewone' letters zijn wen geen hoofdletters, kinderen leren immers eerst de gewone letters.


Dan een stof met krantenberichten. Erg leuk: oa. een bericht over de Titanic en andere grote nieuwsberichten. De school-schrift-stof met vrolijke kleurtjes hoort bij de stof hieronder....
Dan de kunstzinnige drukletters die in alle kleuren door elkaar staan, ik word er helemaal vrolijk van. En de Engelse stof van gisteren.

En wat vind je dan van deze...

verbindt-de-cijfers stof. Zo veel mogelijkheden! Laat je het kind zelf de lijntjes invullen? En zo ja, met uitwasbare stift, permanente stift, of zelfs borduurgaren? Of ga je zelf de lijntjes verbinden? Het kan in een quiltje, maar wat te denken van een (school-)tas of een door je kindje geborduurde tas voor mama...De laatste serie die ik vandaag wil laten zien is deze:

Ook hier weer een stof met letters! Maar die andere printjes met lijntekeningen zijn ook zo geweldig. Mijn handen jeuken om hier iets mee te doen, maar ik houd me nog even rustig. En bovendien wil ik gewoon eerst graag de quilt afmaken die ik aan het quilten ben, dat duurt nog even, dus deze stofjes moeten nog even wachten.... (ach, zo kan ik nog even broeden over wat ik er mee wil...)


Groetjes,


 Merel

www.birdblocks.com

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke letters zijn per definitie leuk..
Heb je ook New York themes? :-)

Anoniem zei

Wel of geen hype maakt me niet uit. Ook ik ben al jaren gek op letterstofjes en op huisjes.... dus we hebben die hype gewoon op gang gebracht :)Dat er dan nog maar heel veel stofjes vol letters en cijfers enz enz mogen volgen....

groetjes
Jenny

Hilde zei

En of dat leuke stofjes zijn!!! Ben al aan het denken wat ik er mee zou kunnen maken???

anita de Rooij zei

O wat jammer die heb ik helemaal niet zien liggen de volgende keer maar

Suzanne Janssen zei

Ik ben op zoek naar de letterstof van de bovenste foto. Verkoop jij deze?
Ik hoor graag van je. Ik ben op zoek naar 1 meter van deze stof.
Tevens woon ik in Amsterdam.

Alvast bedankt!

Suzanne Janssen
Suzannejanssen@live.nl