zaterdag 28 september 2013

Over broodjes bakken, maar geen zoete


Ik wilde eens testen met het maken van kruidenbroodjes. Dus ik had online allerlei lekkers gezocht en gevonden. Om het makkelijk te houden gebruikten heel veel mensen in hun recept een kant-en-klaar deeg, dus dat leek mij ook wel handig. Ook omdat dit al lekker plat ligt en ik niet hoef te kneden en wachten en rollen enz.

Op het uitgerolde pizzadeeg smeerde ik een dun laagje groene pesto, en omdat ik toch al een hele pan verse tomatensaus had gemakt ook nog een dun laagje tomatensaus daaroverheen. Ik heb 2 cm deeg vrij gelaten van saus om de rol dicht te kunnen plakken.


En toen met behulp van het bakpapier beginnen op te rollen. De saus rolt een beetje voor de rol uit, dus ik heb geprobeerd om zo nu en dan dat even minder strak te doen, maar toch was mijn lege rand (die ik met water had ingesmeerd voor het rollen om de rol dicht te plakken) niet leeg meer toe ik klaar was met rollen. Met de naad onderop...


Daar dan plakjes van snijden, ik sneed een bakers dozen (12+1 voor de 'breek') dan kan je er eentje proeven voordat je ze serveert, LOL (net of men gaat tellen of er schande van spreekt als er 'te weinig' broodjes zijn)

20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius en tussentijds even controleren natuurlijk. Ondanks dat er saus op het eindje was gekomen zijn de broodjes toch redelijk netjes dicht gebleven, dus dat viel alweer mee! Jammer voor mijn Lief, want nu hoeft hij geen mislukte (maar natuurlijk evengoed wel lekkere) broodjes op te maken ;-)


Nou ik kan zeggen: heerlijk :-)

Ik heb er 10 meegenomen, dus mijn Lief heeft toch nog 2 lekkere broodjes bij zijn maaltje!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

4 opmerkingen:

Linda Knowles zei

Ziet er erg lekker uit! Eet smakelijk!

Saskia Smit zei

Ik ben bijna jarig en weet nu wat ik ga trakteren!

Carla zei

Zondag onze familie dag, ga ik meteen maken! Ziet er zo lekker uit!

Groetjes,

Carla

Anoniem zei

ik vond ze lekker

grt marleen