donderdag 12 mei 2016

Over voortgang

Druk heb ik het :-) met 5x per week fysiotherapie, 3x per week ergotherapie, 2x per week sporten, 2x per week zwemmen, 2x per week fitness, 1x per week mediteren en 1x per 2 weken maatschappelijk werk. Je zou er moe van worden. Gelukkig hoef ik niet af te wassen, eten te maken of mijn bed te verschonen. Stofzuigen, sanitaire ruimtes schoonmaken en ramenlappen hebben ze hier ook iemand voor. Dus dat valt weer mee.

Ondertussen ben ik van schuifelen achter een apparaat dat Eva Walker heet (ik denk nĂ­et de vrouw van...) onder begeleiding, via zelfstandig, en onder begeleiding achter onderstaande 'triceps-rollator', naar zelfstandig oefenen met deze rollator gepromoveerd! (die grijze flapjes hoeven bij mij niet dicht, en de horizontale steunen daar leg je je onderarmen op)

Dat wil dus zeggen: ik loop! Bijna rechtop, want ik moet mijn voeten in de gaten houden. En nog niet zo lang achter elkaar, dus de meeste tijd zit ik nog in de rolstoel, maar toch! Dit wil ook zeggen dat ik bij de fysio nu aan het oefenen ben met een 'gewone' (lage) rollator, dat is toch al bijna echt!

Dat maakt dat je je ook realiseert dat je de afgelopen tijd je lijf alleen in bed gestrekt had. Het voelt heel anders, weer rechtop, maar zo lekker :-)

Mijn rechterbeen is nog steeds heel eigenwijs, maar al veel minder dan eerst, ik kan er nu echt mijn gewicht opzetten zonder dat het per ongeluk even vergeet te werken. Er is weer meer gevoel 'terug' (elke week wel weer meer). Hoewel soms overgevoelig en soms wazig. Mijn onderbenen en een deel van mijn bovenbenen hebben constant het gevoel alsof ze verpakt zijn in zeer strakke sokken (wat niet zo erg is, maar dat continue gevoel is vermoeiend). Pijn heb ik niet, maar dat kan liggen aan de enorme hoeveelheid pillen die ik per dag verstouw. Daarmee proberen ze onder anderen een aantal organen extra te stimuleren, en verder vraag ik er niet te veel naar.

Anyway, veel te doen, veel vooruitgang en veel om nog voor te gaan.

Wil ik meteen even van de gelegenheid gebruikmaken om te melden dat de winkel voor vakantie 1,5 week dicht is. Dus:

Dinsdag 17 mei tot en met donderdag 26 mei 2016 zijn we even dicht!

Vrijdag 27 mei 2016 is de winkel weer lekker open. Bestellingen over de post nog even niet, en emails graag naar: birdblocksquilt @ gmail . com omdat dat mailadres het vaakst gelezen wordt!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

9 opmerkingen:

Annelies zei

Wat goed te horen dat er vooruitgang in zit. Het zal vaak niet makkelijk voor je zijn. Heel veel sterkte met alles !!

Anoniem zei

Je doet het geweldig. Houd moed. Groetjes Wilma

Laura Strating-Janssens zei

Geweldig nieuws Merel!!!
Spreid je vleugeltjes maar uit naar de wereld om je heen.
Alle goeds en liefs, Laura

Marina Brito de Campos zei

Hoi Merel,

Wat word ik blij van jouw verhaal! Wat een prachtige vooruitgang boek je elke keer weer. En wat heb je een doorzettingsvermogen! Complimenten! Ik heb er bewondering voor. Ik ben, sinds je opgenomen bent, een paar keer in de winkel geweest. Je wordt er goed vervangen en zij zorgen goed voor de winkel!
Veel succes me je activiteiten en ik wens je nog heel veel vooruitgang!

Anoniem zei

je bent een kanjer! veel courage!

Anoniem zei

Wanneer kan je zelf de was doen? :-)

Elske zei

Wat fijn dat je zo goed vooruit gaat Merel! Ik heb er bewondering voor dat je er zo positief in kan staan.
Liefs, Elske

miekequilt zei

Dat klinkt goed, Merel. Sterkte ermee.

Anoniem zei

Hoi Merel want fijn om te horen dat je vooruitgang boekt!!
Heb bewondering voor je moed en doorzettingsvermogen en hoop voor je , dat je
bereikt waar jij naar toe wil.
Hartelijke groetjes Adri.