maandag 6 juni 2011

Een boel affo's

Zaterdag ging ik op bezoek bij de aanstaande ouders (heel grappig om dat te zeggen over je jongere broertje), dus ik moest de luierbroekjes maar eens af maken. Geen idee hoelang je zo'n stukje elastiek moet knippen. Want wat weet ik nou van babymaten? Is er geen boekje getiteld: Help ik word tante? Waarin dan van die essentiële informatie staat over bijvoorbeeld de buikomvang van een pasgeborene? Nou ja, ik heb maar wat gedaan en het kan altijd nog wat ingenomen worden, niet waar.


Verder had ik zaterdag nog een affo te melden, die ik meteen op de BB-Bee kon showen:

 En voor alle quiltkletsers die ook mijn blog lezen: deze foto is anders dan die ik op de lijst liet zien, kan je het verschil zien? (en dan bedoel ik niet dat hij een pietsje meer naar links of rechts op de vloer ligt :-)  )
(voor de niet kletsers: de quiltkletsers is een online yahoo groep)

En als kers op de taart nog een Baffo, of bijna-affo. Deze heb ik gisteren op de 2BImp met Marion (alweer een 2BImp? ja alweer, lekker hè) weer even onder handen genomen, het quiltwerk is nu af en ik heb de randjes netjes bijgesneden.

Want zo blijft ie, deze wordt eens een keer niet vierkant of rechthoekig. Hij moet alleen nog een afwerkbies, gisteren dacht ik nog dat ik daar een Kaffe-stofje voor zou gaan gebruiken, maar ondertussen ben ik gaan twijfelen. Zal ik hem niet liever met datzelfde linnenachtige katoen afwerken? Ik zal hem morgen eens op de Kaffe-stof leggen en dan een beslissing nemen. Wat denken jullie?

Na me nog even te hebben beziggehouden met wat noodzakelijke HH werkzaamheden mocht ik van mezelf de Flying geese verder gaan quilten. Het wordt eens tijd dat die af komt, want ik begin het al een beetje warm te krijgen onder mijn zomerdekbed, dus tijd voor dekbed eraf en quiltje erop, maar dan moet er nu wel eens een keer een bedafmeting afkomen. Tijd dus om er even tegenaan te gaan. Maar ja....


... toen ik hem uitlegde op de bank om te kijken waar ik nu verder wilde gaan en daarvoor het juiste garen in de machine aan het doen was, kwam Thorgal meteen  proefliggen....

(je ziet onder zijn oor waar ik gebleven was...)


.... en ja, dat huiselijk geluk kan je niet zomaar verstoren, wel? Ach, het was ondertussen ook al best wel laat geworden en ach alles staat nu klaar, dus wellicht dat ik vandaag nog wat steekjes doe :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

1 opmerking:

Gea zei

Wat een ontzettend mooie site! Ik word helemaal vrolijk van al die kleurtjes. Ik zal hier regelmatig komen kijken.