maandag 13 juni 2011

OH my Jenson

What a race!
That's what I'm talking about!

Mamamia, wat was dát een fenomenale race! De saaiste start van het seizoen, de langste red flag die ik ooit heb gezien, en de heftigste overtakes :-) en een klasse inhaalactie in de laatste ronde voor de winst om het geheel in stijl af te maken!
Je zult me niet vaak kunnen betrappen op het schreeuwen tegen de tv wanneer ik (alas) in mijn eentje zit te kijken, maar vandaag... Ik kan voorlopig nog niet naar bed hoor, ik ben nog helemaal opgewonden :-)

JB you are my hero!

Waar het kijken naar een Formule 1 wedstrijd voor een multi-tasking-verslaafde meestal een licht frustrerende bezigheid is, immers je kan echt niet wegkijken (om iets anders erbij te doen), want áls er iets gebeurt en je moet opkijken dan is het al voorbij voordat je keek.... Deze namiddag was perfect.

Tijdens de safety car kan je natuurlijk wel even een draadje aanhechten, want wat zal er dan gebeuren... en als er wat gebeurt, dan gooien ze er wel een herhaling tegenaan.

Dan ontstaat er een blijkbaar dusdanig gevaarlijke situatie dat de race ge-red-flagged wordt, stilgelegd dus voor onbepaalde tijd, totdat de raceleiding vindt dat het weer veilig genoeg is. Deze red flag periode duurde en duurde. Vond ik dat erg? Nee, ik zat heerlijk met het commentaar van Martin Brundle en (mmm) David Coulthard op de achtergrond het biesje rond mijn quiltje te naaien (ik kan rustig 2 uur naar dat gebabbel luisteren, F1 gebabbel van DC verveelt nooit, LOL). En voila, hij is klaar, de bies zit vast, precies op het moment dat de rest van de race weer wordt aangevangen ben ik rond! En vervolgens worden we getrakteerd op een monsterlijk spannende race :-)
Een meer perfecte namiddag/avond kan ik me bijna niet voorstellen, LOL. Zowel Marc Webber als Jenson Button, mijn favorieten, hebben een superrace :-) Button was vanmiddag een klasse apart.
Het was nog even spannend of ze elkaar niet in de weg zouden liggen, maar dat was gelukkig niet het geval. In eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld dat Jens Marc had ingehaald, maar goed hij had een supersterke race, dus hij had het verdiend. Marc wist toch nog de 3e plek te grijpen, dus ook voor hem nog een redelijk resultaat. Seb Vettel kan best aardig vooraan rijden (daarvan bewijs genoeg dit seizoen), maar als hij onder druk gezet wordt, maakt hij fouten, tada! Niets menselijks is hem vreemd.

 What a day!

Voorafgaand aan dit spektakel had ik een heerlijke luie lome dag, ik was een beetje in de keuken aan het rommelen:

Ik had weer wat bedacht, dus een experiment werd opgezet om te kijken of het ook echt lekker zou zijn....

Bovenstaand een nieuwe toevoeging aan mijn (al zeg ik het zelf ) supersuikerbrood. Eerst me een ongeluk gezocht naar de vijzel, oh wat een heerlijk ouderwets attribuut is dat toch. En natuurlijk afmeten wat ik doe, want hoe kan ik de hoeveelheid achteraf finetunen als ik niet weet hoeveel ik er in eerste instantie 'op gevoel' in doe. Dit leek me een aardige hoeveelheid, en het bleek 2 gram te zijn. Wat is het? Misschien kan je het zien.
De BBM het zware werk laten doen, het witbrooddeeg uit de BBM halen en de suikerparels met de hand erin werken, maar in de BBM heb ik het speciale ingrediënt al mee laten draaien.


En? hoe is het geworden? Nou het ziet er goed uit, ruikt goed, en smaakt .... oh ja, heerlijk. Misschien is het net te weinig, volgende keer probeer ik het met iets meer, misschien 3 gram. Subtiel is goed, maar dit mag best iets sterker. En morgen ga ik het ook eens toevoegen aan de scones-mix die ik nog heb staan, daarin lijkt het me ook heerlijk.

Oh ja, zitten jullie al op het puntje van je stoel? Want ik moet natuurlijk nog even mijn AFFO laten zien! Nou hier is tie dan (het zal eens niet: een nieuwsgierige Thorgal loopt bijna in beeld):

Deze wordt vanwege vandaag toch omgenaamd. Waar ik eerst van plan was om hem: 'ik krijg Kaffe wel klein' te noemen, doe ik dat toch niet. Voor mij is dit vanaf vandaag: 'F1 Canada 2011: Jenson for Champion'. Die speciale vorm buitenrand is net een racecircuit, niet waar :-)

Nou, dan ga ik nu maar eens naar bed! Met een boek hoor, ik val toch nog niet meteen in slaap!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

6 opmerkingen:

Birgit zei

Ik heb het wel gewaagd om onmiddellijk te gaan slapen, ik ben dan ook 5 of 6 maal wakker geworden... Dat er zo nog veel races mogen volgen

Anoniem zei

Tja wat is het ??? Het lijkt wel thee!!! :) maanzaad dan?? maar dat hoeft niet in de vijzel. . .
ik geef het op !
gr. Jenny

Anoniem zei

Ja wat een race he,mijn DH heeft de hele dag gekeken en ik ook af en toe...
Maar wat is het quiltje mooi geworden zeg en een zeer toepasselijke naam!!Complimenten!
En ja in het broodje ik doe een gok:honing of rozijnen, verraad je het ons nog?
En misschien ook het recept of moeten we met z'n allen komen proeven in je winkel?Geen slecht idee he ik kom wel hahaha.Groetjes Adri.

Yvonne aka sommeke zei

Als we die 2 gram nu eens konden proeven .... ;-)
Ik dacht ook aan maanzaad.
Mooooi is je F1 Canada 2011 : Jenson for Champion, wel een erg lange moeilijke naam hoor!

Aart zei

Ik zou het quiltje Jenson's race noemen en zou hem beslist het bed niet uittrappen als ik naast hem wakker wordt! Ik zou niet eens slapen!
http://quiltaart.blogspot.com

Birdblocks zei

@ Aart:
My sentiments exactly :-)