zondag 28 augustus 2011

Het gaat lekker

Dit keer ging ik aan de gang met de smalle stroken. Deze stroken zijn 6,5 x 25 cm.

Ik gebruik de techniek van stack and slash om hier een mooie mix van te maken, met de nodige schuine naden.
Stapelen en snijden, en dan de volgorde van de stapeltjes veranderen. Omdat ik veel verschillende stukjes wilde maakte ik twee stapeltjes, en voor de afwisseling ligt de helft van de strook boven en de andere helft van de strook onder.

Onder alleen gesneden, en boven gesneden en gewisseld. Nu hoef je alleen nog maar (ahum) de laagjes aan elkaar te naaien.

Als je schuine naden naait, moet je de stofjes een beetje verschoven aan elkaar naaien. Ik heb even stipjes gezet op de plek waar het naadje komt, dit is de plek waar de schuine zijkanten moeten kruizen om te zorgen dat de strookjes netjes in een lijn komen. (je hoeft die stipjes niet te zetten, als je de naadtoeslag precies weet, ik zette ze even zodat jullie het goed kunnen zien)


Naai alle strookjes in een lange strook. Daarna de effen stukken langs een zijkant. Kies daarvoor een breedte, en naai dan een effen strook aan de andere kant. Nu kan je het hele blok op maat snijden. Ik begin met stroken van 37,5 cm hoog, en snijd dan het blok op een maat van 36,5 cm (afgewerkt is dat dus 35 cm). 

Een of twee stroken per blok, een beetje afwisseling in de breedte van de roze stroken.

Er zijn 6 blokjes af, nog 6 te gaan, maar ik heb wel alvast de achterkant gemaakt:
Het is fijn om dit klusje alvast te hebben gedaan, meer kans dat ik dan meteen door ga met afwerken! Ik vind een achterkant nu eenmaal leuker als er op de achterkant ook iets gebeurd, dus vandaar dat ik die ook wat patchwork geef :-)


Groetjes,

Merel
 

2 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Ziet er brolijk uit, leuke stofjes.
Groetjes Joke

Shirley zei

Meisje ik hem iemand zelden zo lekker zien gaan als jou! Leuke snelle manier ook.
'k heb tijdelijk een nieuw weblogadres.