maandag 17 oktober 2011

Over plankenkoorts en bewegende beelden

Nog niet zo lang geleden schreef ik een blogje over sandwichen met spraylijm. Maar ja, met foto's is dat toch niet helemaal duidelijk te maken. Daarom heb ik .... ... een filmpje ervan gemaakt. Oh My, ik kan je zeggen, het is op z'n zachtst gezegd heel gek om jezelf zo terug te zien. (om het maar niet over jezelf terug te horen te hebben, ladies ik ga vanavond beginnen en zwaar aan de whisky, LOL) 
Ik voel me een beetje zo als de komiek in dit filmpje, behalve dan dat ik minder grappig ben.

Ook dit keer sandwichte ik weer een klein quiltje, want er ligt even geen grote te wachten op sandwichen, maar het principe gaat ook voor grote quilts op.


Ik heb jullie dit werkje nog niet eens laten zien, het is dan ook maar een simpel dingetje. Ik maak dit quiltje voor Thorgal om te slopen! HUH? Ja echt, hij zit namelijk in bed naast me altijd fanatiek te graven met zijn nagels in het dekbed, maar ook in de quilt waar ik onder wens te slapen, en dat vind ik toch even al te gortig. Een gebruiksquilt, okay, die mag wel slijten, misschien een beetje verkleuren in de tijd, maar om hem nou met volle kracht te gaan slopen met kattenagels, nee, dat kan mijn quiltershart niet aan. En hij is er met geen mogelijkheid af te brengen, hij blijft het doen (ook als ik bijvoorbeeld half in slaap ben, zodat ik hem niet kan corrigeren).

Dus hij krijgt zijn eigen quilt, die hij naar hartenlust mag slopen. Eens kijken of dat werkt. Ik leg zijn eigen quiltje gewoon over de andere heen op de plek waar hij het liefst ligt. Over het algemeen vinden ze het extra lekker om 'ergens' op te liggen, dus als er een handdoekje op de bank ligt dat liggen ze daarop, of een krant, of dat waar je mee bezig bent ofzo, dus ik HOOP dat het werkt....

Maar vandaar dus dit vrij simpele quiltje, met katjes, kattenpootjes, bloemetjes en hartjes :-) Op de achterkant ook kattenafbeeldingen, helemaal poezig.

Anyway, genoeg gebabbeld, hier is het filmpje!

Niet lachen en naar mij kijken, maar naar het sandwichen, OK?! Het is zonder script in één keer opgenomen, er is niet geknipt of geëdit, en ik heb niet mijn netste pak aangedaan, want ik ben over de grond aan het kruipen, dat lukt niet met hakjes :-)

(Als jullie een beetje lief doen over dit filmpje, dan durf ik misschíen nog eens....)
Ik hoop dat het duidelijk is.

Waar ik in het filmpje naar binnen sprayen zeg, bedoel ik dat je de spuitrichting een beetje naar het midden van de vulling houdt.
Waar ik in een cirkel zeg, bedoel ik dat de border enigszins golvend loopt in plaats van strak recht, dat corrigeer ik vervolgens.


Groetjes,


Merel

25 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Nu je bent een echte ster hoor, en wat ben je mooi slank, volgens mij ben je nog meer afgevallen, en dat rood staat je goed.
Dank je wel voor de uitleg
groetjes Joke

Francis Paul zei

dank voor het filmpje, erg duidelijk! als tip: doe de volgende keer een iets hoger gesloten t-shirt aan :-)

groetjes, Francis

Birdblocks zei

Ja Francis, ik weet het! suf hè, en ik was niet thuis, dus kon ook niet ff gauw iets anders aan doen! Nou ja, het moet maar hoor...

Groetjes, Merel

Francis Paul zei

je hebt ook niks om je voor te schamen, integendeel!!! :-)

inge zei

heerlijk Merel, dank je wel!

Isabella zei

Duidelijk filmpje, bedankt voor het plaatsen.

marianne wieberdink zei

Reuze dank voor deze duidelijke uitleg. Één keer zien is voor mij makkelijker dan het verhaal tien keer horen of lezen.
groetjes Marianne W

Judith zei

Fantastische uitleg Merel.

Anoniem zei

Prima filmpje. Heerlijk duidelijk, to the point, no nonsens. Ik snap het nu eindelijk en ga het de volgende keer zeker uit proberen. Geen zorgen over jouw filmkwaliteiten hoor. Helemaal goed zo! Dank! En een onderwerpje voor een volgend filmpje misschien? De binding vastzetten. Ook zoiets waar ik beginnersvrees voor heb. Dusssuh... kom maar op met het filmpje! Groetjes, Anja

Dineke zei

Hoi Merel

Heel erg bedankt voor het filmpje.Het zien doen verduidelijkt zoveel. De volgende grotere quilt ga ik ook zo doen. Groetjes Dineke

Shirley zei

heel duidelijk filmpje ;-) je kan een balkje thv je decolleté plaatsen, bij YouTube kan je het nog allemaal -ook achteraf- nog bewerken.

Carla zei

Fijn, dank je wel, ik ben er erg blij mee! Volgende keer naar Amsterdam en die lijmspray aanschaffen. Ik heb nog de pijnlijke vingers van al het doorrijgen, maar dat is vanaf jouw filmpje verleden tijd.

Yvonne aka sommeke zei

Hé a star is born! ;-)
Bedankt Merel!
Hou je ons op de hoogte over het quiltje voor Thorgal? Ik denk dat ie NAAST zijn quiltje verder gaat met graven.

karin warmerdam zei

Merel, super! Je filmpje komt voor mij net op tijd. Ik sta op het punt mijn eerste grote lappedeken/quilt door te rijgen maar dat ga ik nu dus met die lijmspray proberen. Ik neem aan dat de achterkant op dezelfde manier er tegen aan geplakt wordt.Ik geniet altijd erg van je blog. Bedankt hiervoor.groetjes Karin

Anoniem zei

Hoi Merel, ik vind het een heel goed filmpje! Je legt het rustig en duidelijk uit en bovendien vind ik de quilt ook echt superleuk, ook al vind je het zelf maar 'simpel dingetje'. Dan doe je jezelf te kort hoor! Groeten, en ik hoop dat het plaatsen van een reactie nu wel lukt, Astrid

Miranda zei

Ik heb niks anders gezien dan een perfect uitgelegde plak-scene... Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar Merel!

Anoniem zei

Hi Merel,bedankt voor de uitleg duidelijker kan het toch niet!
Makkelijk en snel kijk uit naar je volgende filmpje
groetjes Adri.

heleen zei

Bedankt voor je filmpje. Het was heel duidelijk. Ik ga morgen mijn Double Weddingringquilt voor mijn zus zo dubbelen. Fijn dat ik het nu zo kon zien

Joke W. zei

Merel, leuk!! Er zijn zooooooveel amerikaanse en engelse versies van filmpjes maar ik vind het toch erg prettig als het in het nederlands is omdat je met producten werkt die in nederland te koop zijn.
Ook een vraag is nu natuurlijk zo gesteld.
Joke W.

Anoniem zei

Een geweldig duidelijk filmpje, dank je wel! Je doet het harstikke goed hoor!

Groetjes,

Carla.

Trijnie zei

Heel goed uitgelegd en er is niets belachelijks aan jou of aan het filmpje.
Bedankt,

Trijnie

Anoniem zei

Dank je, je hebt het goed duidelijk uitgelegd. Je stem komt ook goed en verstaanbaar over in het filmpje.

Mar zei

Hoi Merel! Heel erg bedankt voor dit filmpje. Het is inderdaad beter een keer te zien. Alles blijkt duidelijk, dus ga ik meenteen aan de slag!
Groetjes
Marina (olifantjes)

Mar zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mar zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.