woensdag 13 februari 2013

Over spelen

Een van de hoogtepunten van ons Bali tripje was toch wel het spelen met een dolfijn. Ze noemen het zwemmen met dolfijnen, maar het is meer spelen met een dolfijn, want je staat op een plateau in het water, heupdiep. Maar what's in a name, want het is zo'n leuke ervaring!

knuffelen

De dieren zijn natuurlijk getraind, maar ze komen wel uit zichzelf naar het plateau. De dolfijn waar wij mee kennis mochten maken heet Jasmine. Ze is een rescue-dolfijn door vissers verwond, waardoor een oog sneuvelde. Volgens de verzorger zou ze in het wild niet kunnen overleven.


springen (waarvoor wij zogenaamd het teken gaven door met onze arm te zwaaien, LOL)

De dolfijnen kunnen in principe over de omheining heen springen, maar dat doen ze niet. (dat hebben ze ook liever niet hoor, van de verzorging, want ze kunnen zich natuurlijk wel verwonden als het mis gaat). De dieren blijven echter liever binnen, hoeven ze niet te jagen voor hun voer.


bal brengen

Eens in de twee maanden gaat er een luik open en kan een van de dolfijnen buiten de omheining gaan. Ze doen er steeds één tegelijk, want anders zouden ze een groep gaan vormen en er als groep vandoor gaan. Maar op z'n eentje komt een dolfijn terug, want ze krijgen hier hun eten, dat weten ze heel goed.


ons onwettig liefdeskind

Even geen aandacht voor de dolfijn? Ach, dat viel wel mee hoor ;-)


kusje

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

6 opmerkingen:

Evy en Petra zei

Wat een super ervaring!

Hebben die dolfijnen eigenlijk wel een eigen quiltje voor als het water koud is? LOL

Groetjes,
Evy

Miranda zei

he wat vervelend! NOT....heerlijk dat je ons laat meegenieten van deze zonnige plaatjes Merel. En die dolfijnen....Dol Fijn dus!

Nanda zei

Merel, dat is vast iets wat je nooit vergeet. Leuk!",

inge zei

ooh zalig Merel!

Shirley zei

ah wat romantisch en leuk! Ben je 2x geweest, omdat je in de laatste foto andere kleren aan had, meisje wat een heerlijke vakantie!

Birdblocks zei

@ Shirley: neehoor, op de laatste foto had ik enkel meer aan :-)

Een t-shirt en een reddingsvest, dat ging later uit, het kusje was stiekem de eerste foto ;-)

Groetjes, Merel