zondag 26 april 2015

Over narigheid en leuks

Het kan zijn dat men mij een beetje afwezig vindt de laatste tijd. Helaas klopt dat. Ik ben namelijk druk bezig met vochtproblemen in mijn huis. Dat levert afwezigheid in persoon op, maar ook in mijn hoofd, als je begrijpt wat ik bedoel.

Er wordt nu eindelijk... (na meer dan 6 weken van bellen, het zinnetje: 'u wordt terug gebeld' aanhoren, niet terug gebeld worden (werkelijk geen een keer!), weer bellen, en zeuren, gedurende al die tijd en ook daarvoor al kon ik niet hier wonen, maar natuurlijk wel gewoon huur betalen)
(mocht je een huurhuis van de woningbouwvereniging EigenHaard overwegen: doe het niet!!!) ...eindelijk iets gedaan.

De narigheid is alleen dat dat betekent dat ze 2 extra kruipluiken in mijn mooie laminaatvloer moeten zagen, de muur in de woonkamer aan beide kanten, de muur in de inloopkast en de muur in de slaapkamer (there is no place to hide!) worden afgefreesd. Daarna worden er heel veel gaten geboord die worden gevuld met een in de stenen trekkende vloeistof die het waterdicht moeten maken. De muur wordt ingesmeerd met een vochtwerende laag en dan wordt het weer aangesmeerd. En nee, niemand praat over nieuw behang :-(

Ugh...

En dan moeten ze nog onder de vloer om te inspecteren. Alleen inspecteren hè, niemand heeft het over oplossen van problemen, maar wel gaten in mijn vloer zagen :-(
Anyway omdat het toch al een doffe ellende is heb ik mij maar gestort op mijn minst favoriete klus van het kwartaal: de cijfers tbv het betalen der BTW, jup belastingen komen voor ondernemers 5x per jaar, 4x een kwartaal én de jaar cijfers...

Het goede is dat er nu dus wel eindelijk actie wordt ondernomen in mijn huis, ik ben even heel on-mindfull alleen maar aan 'later' aan het denken.

En meer goeds is dat het in de winkel allemaal goed gaat met grote dank aan Bryony! Dat wil zeggen de emails enzo blijven grotendeels liggen (ik kan mezelf helaas niet klonen, hoewel ik het soms zou willen). Dus als je antwoord verwacht, sorry, het komt (een keer...)

En er komt allemaal leuks binnen:

En dan neemt de schat (Bryony) ook nog koekjes mee (de soort die ik wel mag eten 'made without wheat') op de enige dag dat ik wel 'kan' komen werken (zaterdag). Kattenstofjes en citroenzandkoekjes, kan de dag nog beter?

Jaaaaa, dat kan! Er kwam nog een levering:

Eindelijk zijn de Double Gauze stoffen van Cotton and Steel binnen, de serie Bespoke. Wat zoveel betekent als 'maatwerk'. Dit zijn prachtige katoenen stoffen van heel dun materiaal in twee laagjes. Het wordt gebruikt voor kleding, het valt heel mooi soepel en is ongelooflijk zacht, maar je kunt er ook quilts mee maken...

Deze geweldige print heb ik in 3 kleuren, ik heb ze even gelijk gelegd, zodat je een beetje kunt zien hoe de print en de kleuren lopen.

Om mijn hoofd af te leiden (en omdat ik er al maanden over droom, wetende dat dit onderweg was) heb ik maar meteen wat lappen gesneden. Wordt vervolgd...

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

4 opmerkingen:

Marly zei

Vocht! Bah! Ellendig - en hier spreekt ervaring! Bij een zuidwester storm hebben wij regenwater dat naar binnen stroomt via de ventilatie roosters en op het parket belandt! Zowel de woningbouwcorporatie, die de appartementen liet bouwen, en het bouwbedrijf, die het werk uitvoerde, ruziën al vier jaar over wie de kosten van reparatie moeten uitvoeren. Het zijn schurken!
Ik wens je sterkte en hoop dat je gauw terug kan.

Marina Brito de Campos zei

Wat een diepe ellendige droevenis! Aan betere tijden denken is inderdaad het allerbeste. Ik wens je veel sterkte. Nog even volhouden en dan is het voorbij.

Carla zei

Ohhh wat een ellende voor je!!! Ik wens je alle sterkte toe en al het goeds en kijk maar naar de vele mooie stoffen die je hebt en droom, droom je dromen en dan komt alles goed!

Fijne Koningsdag en groetjes,

Carla.

Francis Gortmaker zei

Wel fijn dat er nu eindelijk iets gedaan wordt! Probeer het maar over je heen te laten komen en denk aan de periode als al die klusmannen weer weg zijn en je in je droge huis zit. Is er nergens een mogelijkheid om de kosten van behang etc te claimen?