donderdag 10 maart 2011

Broek en broodje

Vandaag kocht ik een lange broek voor een tientje (9,95) en een broodje voor 4 euro. Dus de prijs van een broek is tegenwoordig 2,5 broodje. Het is een rare wereld!

Maar waar ik eigenlijk voor bel...Uhm, waar ik eigenlijk voor blog, bedoel ik.
Ik mag eindelijk mijn nieuwste Dolly laten zien. Zaterdag hadden we de bijeenkomst en zondag... nou ja zondag hebben jullie kunnen zien, was ook vol naaiwerk. Maandag zat tsjokvol met regeldingetjes, en wachten (o.a. bij de dierenarts, volgende keer als ik voer en medicatie ga halen, neem ik een werkje mee, sjee...), dus kwam het er niet van en dinsdag... nee, dinsdag zit ook altijd vol, het lijkt wel of het werk in het weekend jonkies heeft gekregen :-) (maar ik klaag niet hoor, het is fijn als er lekker veel te doen is, het is met lappies, hè, dus tsja...)

Nou ja en vandaag was dus ook lekker druk, alles wat dinsdag alweer was blijven liggen tussen de klanten door gedaan. En al die telefoontjes, ik hang tegenwoordig de halve dag aan de telefoon. En had ik al gezegd dat ik weer mijn stem kwijt was, gisteren? Zit je fluisterend (zo klonk ik, maar ik deed echt mijn best hoor voor meer volume) aan de telefoon. Altijd fijn, dat ik ze aan de telefoon krijg hoor, maar dan zeggen ze bijvoorbeeld, ja ik zit op de website.... (en ik maar denken, jaha, ik ben mijn stem kwijt, stuur dan een email, als je toch al op de website bent! Maar evengoed gezellig hoor, als je belt!)
Sjee, zijn jullie ook de draad kwijt :-)
Ik zal gauw de Dolly laten zien:

Pff, zo dat is gelukt, voordat ik weer afdwaal :-) Dit is Field of Dreams.
Helaas, ook van deze is weer alleen de top af. Ik heb de boel goed lopen traineren met het maken van die gebogen naden. Ik zag er erg tegenop. Na wat uitvogelen viel het mee, maar voordat ik dáár achter was. Ik beloof plechtig dat ik de volgende Dolly wel weer helemaal gequilt en al af heb voor de bijeenkomst, goed? Nu stel ik het quilten van dit exemplaar wel uit tot nadat ik die volgende af heb, anders blijf ik achter lopen!

Zal ik hem zo hangen als ie nu op de foto staat, of zal ik hem toch verticaal hangen? ik geloof dat ik dat toch leuker vind, nu ik hem zo zie...

De truc? Wil je mijn truc weten van die gebogen naadjes? Nou het codewoord is LIJM! Ja tijdelijke lijm hoor, het zit heus netjes genaaid. Maar lijm in plaats van spelden tijdens het naaien. Lijm zit niet in de weg zoals spelden, het schuift écht niet meer, en het naadje zit over de gehele lengte vast en niet alleen op de plek waar toevallig een speldje zit:

Dat moet dan in elkaar passen...
Een streepje met de sewline lijmstift, niet op de plaats waar het garen komt, maar binnen de naadtoeslag...

Het is een beetje gepruts, maar het past wel!

En als alle 6 de puntjes eraan zitten (ik heb met de machine genaaid, maar het werkt net zo goed voor met de hand), even goed het strijkijzer erop, plat krijgen zal ik het :-)

Nou ja en na dat geürm (is dat een woord? hi hi , vanaf nu lekker wel) met die bolle naadjes, is het inzetten van die hele vlakke driehoeken natuurlijk een eitje!


Groetjes, 


Merel

4 opmerkingen:

katrien zei

Weerom een leuk topje.Ik moet dringend de mijne weer eens oppakken,maar tijd hé.

Johanna Zweden zei

Wat schitterend Merel
Groetjes Joke en ik hoop dat je je stem terug hebt.
En bedankt voor de tip,.was er niet opgekomen!

Miranda zei

Wederom een plaatje! En die lijm...ook hier wordt er met het appliceren aan mijn Phebe en Dear Jane driftig geplakt met lijm!

inge zei

hé dit vind ik weer een heel leuke dolly!