vrijdag 20 mei 2011

Hoi Poes

Het wordt toch eens tijd dat ik wat ga produceren voor Nicnee, mijn toekomstige nichtje of neefje. Het staat op de planning (is uitgerekend) begin augustus!Dus ik heb een snel strokenquiltje bedacht. Heel leuk al zeg ik het zelf en zo snel te maken, dat ik dacht die doe ik wel even Quilt-as-you-go. Je weet  wel zo'n techniek waarbij je het patchwork naait en tegelijk met vulling en achterkant combineert, zodat het quilten al klaar is zodra je met patchen klaar bent. Geweldig idee. Maar...

... toen liep ik vast, want als je stroken van 110 cm quilt-as-you-go wilt gaan naaien moet je wel heel precies zorgen dat ze recht op die vulling komen, en dat leek me dan weer zo moeilijk en omslachtig. Je snapt hem, een quilters-block was ontstaan...

... Totdat ik bedacht dat ik dat quilt-as-you-go niet hóefde te doen :-) Ja, soms zit je ineens zo vast in een idee, dat je de simpele oplossing even niet ziet.

En toen was het hek van de dam:
Net iets meer dan een uur, maar dan wel met thee pakken, Roos kroelen (dat móest echt even tussendoor, vond ze), een telefoontje en nog zo wat van die afleidingsmanoeuvres.


Nu nog even persen en dan kan ie gesandwicht worden. Een fluitje van een cent!

Wil je dit quiltje ook maken? Dat kan, een pakketje met deze Hello Kitty stofjes en de 5 gebruikte effen stoffen kost € 37,40 (excl. eventuele verzendkosten), stuur een email met je gegevens, dan kan ik het pakketje naar je opsturen, of het in de winkel voor je klaarleggen.

Mijn quiltje is ongeveer 110x150 cm, maar met de stof uit het pakketje kan je hem wel tot 180 cm lang maken. En al deze vrolijke kleurtjes zijn voor zowel jongens als meisjes geschikt. Sterker nog, als hij wordt afgekeurd door mijn schoonzusje, dan houd ik hem lekker zelf!

Dus vandaar: Hoi Poes oftewel Hello Kitty :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Nanda zei

Merel, leuk quiltje geworden.'
Vast een fijne vakantie gewenst.

Groetjes Nanda.

Yvonne aka sommeke zei

't Is weer een schatje van een quilt!
Goe weekend!