donderdag 26 mei 2011

oh, het zonnetje

zo lekker in het zonnetje liggen...

...dat kan alleen een kat.

Wat je niet ziet op deze plaatjes is dat Roos met de zon mee reist de kamer door. Ze blijft net zo lang op het hoekje balanceren tot de zon is doorgeschoven en dan zoekt ze het volgende zachte plekje met zon. Dit vindt ze blijkbaar leuker dan gewoon op een van de kussens die ik in de vensterbank heb liggen, plaats te nemen voor de hele dag. Thorgal ligt daar weer wel graag.

De laatste tijd wordt mijn quilttijd een beetje bedreigd. HUH, hoe kan dat nou? Waardoor dan? Nou lezen, daar vertel ik regelmatig over, maar sinds kort ook door dit:

Ik ben weer door het origami vouwen in beslag genomen. Iets wat ik vroeger deed, heel vroeger :-)
De boekjes staan er nog, ergens moet er nog een schoenendoos met papier staan.... Laatst werd ik gevraagd of ik daar wat dingetjes van wilde laten zien. En dat was eigenlijk wel weer zo leuk, dat ik het weer heb opgepakt. Bovenstaande foto is enigszins flatteus, want kijk:

hij is nog niet af. Dit is modulair origami, een bol bestaat uit een aantal modules (30 stuks in dit geval, als ie af is), welke in elkaar steken, de constructie wordt gemaakt zonder hulpmiddelen, zoals lijm.


De bol die je hier ziet heb ik vroeger heel vaak gemaakt. Dat blijft je toch bij zou je zeggen, maar ik kwam er niet meer op hoe ik die (vrij gemakkelijke) units moest vouwen. WAAH. Ik moest en zou er achter komen, maar ik kon hem in mijn boeken niet vinden. En toen kwam het mooie, ik bedacht me ineens dat ik dit wel eens kon proberen te googleen! Zo grappig een hobby van ver voor het digitale tijdperk, althans míjn digitale tijdperk, waarover ik nu van alles online kan opzoeken! Ik wist nog wel dat deze soort constructies kusudama's worden genoemd, dus google kon mij helpen en toen wisten mijn handen ook ineens weer hoe het moest. En ik vond meteen een aantal variaties, die moet ik dus ook nog even uitproberen. En tsja, dat is natuurlijk ook een leuk handwerkje met kleuren en mooie materialen, dus ... dat gaat een beetje ten koste van de quilttijd. Maar wees maar niet bang hoor, de lapjes roepen ook alweer!

(die pauwenveer is het nieuwste favoriete speeltje van de katten!)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

5 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Prachtig. Dat heb ik ook nog eens gedaan. (niet het modulaire hoor)

Shirley zei

Ja gekke katten he, maar zo komt-ie wel aan lichaamsbeweging. Origami is iets wat ik nooit heb gedaan, op een muizentrappetje vouwen na, maar dat telt niet he. Mooi wat je heb gemaakt, is dat ook naar lapjes te vertalen?

Yvonne aka sommeke zei

Schattige Roos!
Onze rosse reist ook mee met de zon, Uk ligt overal waar het hem uitkomt.
Knap van jou, die Origami!

Johanna Zweden zei

O wat schitterend Merel, pas op hoor dat je niet (het)besmet word met dit virus.
Wat ligt poes er mooi bij.
Was gezellig om je weer te zien in Veldhoven, en dat Elly ons heerlijk trakteerde op die lekker punt.
Groetjes Joke en een fijne dag

Dineke zei

He, twee bekende dingen, die poes ligt op mijn quiltstoel, alhoewel dat kussen heb ik al versleten ik heb al een nieuwe.
En origami. Heb ik ook gedaan incl een soort origami bee. Mijn boekjes zie ik zo staan in de kast en ja, die kusudama's zijn verslavend