maandag 16 juli 2012

Over quilts kijken en de mini's

Vandaag was ik even in de groepspraktijk van huisartsen in Huizen. Niet dat ik naar een arts moest! Het gaat hartstikke goed met mij (ik loop al als een kievit, en moet me echt inhouden om niet te veel dingen te doen die mij voorlopig verboden zijn!). Er is in de praktijk een (kleine) tentoonstelling van quilts. Het gebouw is leuk opgebouwd, met steeds verspringende stukjes, kijk maar:

Zo komen de quilts goed tot hun recht.
Het was mij niet duidelijk hoelang deze tentoonstelling nog duurt, maar in het echt zien is toch altijd veel leuker, dus als je in de buurt bent... (het zijn er niet zoveel hoor, een stuk of 15 ofzo, ik zou er geen 100km voor gaan rijden).

Zelf ben ik altijd dol op (het kijken naar) dit soort quilts:

Ooit zal ik zelf ook wel eens zoiets gaan maken... lekker scrappy en willekeurig blokjes (in dit geval 4-patch) maken, dan de blokjes wel op een designwall schikken. En natuurlijk met de grotere effen rode stukjes erbij, moest deze mij wel aanspreken ;-)
(heb je ook de rode strookjes gezien, geweldig, zo'n detail)

Hier was ik ook helemaal weg van:

Hutjes heette deze geloof ik, heerlijk vrij werken en met kleurtjes spelen. De changeant stofjes die hier en daar gebruikt zijn, maken de kleuren zo mooi zacht. Hij sprak mij erg aan!


Er waren geen namen van makers vermeld, maar (sommige van) de quilts zijn in groepsverband gemaakt stond op het stencil aan het begin.

Verder ben ik heerlijk bezig met het kijken naar en op schoot zitten met....:

de mini's!

Dit zijn opvangkittens die als ze eenmaal 'goed' zijn een goed huis zoeken (via Dierenasiel Crailo), ze waren ondervoed en veel te klein toen ze bij ons kwamen. Nu zijn de buikjes goed gevuld en zijn ze lekker bezig met groeien en spelen en ravotten. En heerlijk slapen ;-)


Voorlopig zijn wij nog wel even bezig om er volgroeide kittens van te maken, maar het begin is er. En ze worden al steeds ondernemender en brutaler, LOL.

Let even op de openingsdagen van de winkel voordat je afreist naar Amsterdam ;-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Merel,
fijn om te horen dat alles weer goed gaat met je gaat!Hee en dan die quilts mooi hoor en dat geld ook voor de Mini's!!
Groetjes Adri.

inge zei

mooie quilts laat je daar zien! en zo blij om te lezen dat het beter me je gaat!
groetjes uit Pops!

Anita zei

Heerlijk dat het zo goed met je gaat. Geniet maar lekker van alles en zeker van dat kleine spul.

Lynn Dykstra zei

very, very wonderful quilts--I love the red squares one and the houses are delightful