zondag 25 november 2012

Over Kerstkaarten en bagels


De MODERN kersttop is klaar, en hangt gezellig in de winkel. Ik ben helemaal blij :-)

En wat doe ik met de restjes? Kijk maar:

Kerstkaartjes...

Als je de draadjes naar voren haalt, kan je de binnenkant gewoon zo laten, toch? Ik vind van wel, maar je kan er eventueel ook een extra papiertje overheen plakken.


Kijk gewoon opbouwen als een log cabin/courthouse steps, en de draadjes dus naar voren halen.

Maar als je geen zin hebt om ze op te bouwen kan je ook van deze op stof geprinte kerstkaarten gebruiken:

of deze:

en dan een labeltje hiervan aan de binnenkant:

Deze kan je vastnaaien, of plakken, trek een paar draadjes uit de randjes voor een gezellige country look, of vouw de naadjes naar binnen. Mogelijkheden te over.

Vorige week maakte ik bagels, Carla vroeg om het recept, nou dat moest ik ff opzoeken hoor, maar hier komt het:

Bagels recept
1 zakje gist
2 dl lauwe melk
2 theelepel fijne suiker voor het deeg, en 2 voor het kokend water
400 g bloem
1 theelepel zout
1 ei, gesplitst
50 g boter
zaadjes ter garnering

Meng melk, suiker en gist, doe bloem in de kom en voeg eiwit, boter en melkmengsel toe. Mengen en dan nog 5 minuten stevig doorkneden. Afgedekt 1,5 uur laten rijzen.Inslaan en in 16 stukken verdelen. Elk stuk uitrollen tot een sliert van 15 cm en daar een ring van vormen. Op een ingevette bakplaat leggen en afgedekt laten rijzen tot dubbele volume.

Oven voorverwarmen op 200 graden C. Een grote pan kokend water met 2 schepjes suiker op het vuur. Dompel de bagels voor zo'n 20 sec. onder in het kokend water (ik keer ze een keer) en haal ze eruit met een schuimspaan, terug op de bakplaat. Roer de eidooier los en bestrijk de broodjes ermee. Eventueel zaadjes erop strooien en in de oven voor 20 minuten.

Geniet ervan.


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

2 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Zo, weer helemaal bijgelezen!
Mooie kersttop zeg!
En mmmm .... die bagels zien er heerlijk uit!
Bedankt voor 't recept!

Anoniem zei

Dank je wel Merel, dat wordt smullen !!!

Groetjes,

Carla.