woensdag 17 april 2013

Over blokjes


Hier heb ik een heleboel setjes van 4 aan elkaar genaaide blokjes op de strijkplank uitgelegd, ik wilde nou eindelijk wel eens het effect zien van die om en om blokjes. En gelukkig: het bevalt!

Ik had ook al een paar blokjes van 4 strookjes genaaid, en die kon ik beter vanochtend in goed licht fotograferen, dacht ik.... (moet je het wel doen, hi hi. Dat ben ik dus vergeten.)


Wat ik wel kan laten zien is de achterkant, zodat je goed kan zien hoe ik de naadjes pers. Tijdens het naaien van de strookjes gaan de naadjes steeds achter de effen stof.


Als de blokjes daar dan van genaaid zijn gaan de naadjes die dan geperst moeten worden (in een molentje) du precies achter de printstofjes, zo verdeel je het mooi. En....


.... zo passen de blokken straks ook weer netjes aan elkaar.


Je moet ze wel even zo draaien dat ze om en om liggen, dus niet zo. Hier liggen ze met effen tegen effen aan! Een kwartslag draaien en het ligt goed.

Ook moet je bij het aan elkaar naaien van de strookjes erop letten dat je effen blokjes altijd in de linkeronderhoek liggen (of juist linksboven, maar wel allemaal hetzelfde!). Maar als je er per ongeluk een paar verkeerd om doet, is er geen man overboord. Dan voeg je aan één kant 1 strookje toe en aan de andere kant 3 en dan heb je 2 blokken aan elkaar en klopt de indeling weer :-)
(vraag maar niet hoe ik dat weet, LOL)


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

1 opmerking:

Carla zei

Dat ziet er gezellig uit! Gisteren was ik bij je in de winkel en beloofde te reageren, bij deze dus!
Groetjes, Carla