maandag 8 april 2013

Over doorsteken

Op zondag is een beurs altijd veel rustiger dan andere dagen, het zal je dan ook niet verbazen dat ik gisteren een heel bloemetje heb afgekregen :-) We hadden wel een leuke dag hoor, dáár niet van.

Het patroon dat ik quilt heb ik zelf 'bedacht' en omdat ik met de hand wilde quilten hoefde het eens niet een doorlopend patroon te zijn. Om het blaadje half achter het bloemetje te quilten moet ik dus even doorsteken. Maar het is net te ver om dat in een keer te doen (net iets langer dan de naald, zeg maar). Daar heb ik het volgende op gevonden...

Ik sla in de lijn 'een paar steken over' zodat ik de plek, waar ik moet aankomen met de naald als ik de 'oversteek' waag, wat dichter bij heb. Nu zijn het dus twee kleine oversteekjes in plaats van één grote (wat heus wel zou lukken, maar wat wel een beetje gedoe is), vind ik wel zo gemakkelijk :-)

Kijk:

nu ben ik aangekomen bij de oversteek en zo kan ik vrij gemakkelijk doorgaan. Het tweede blaadje kan ik bijna vanuit het centrum van de bloem starten, en aangezien dat precies het laatste stukje van het patroon is, hoef ik daar niet meer door te steken als het blaadje gequilt is, daar kan ik gewoon afhechten :-)

Ik ben natuurlijk niet zo heel vaak bezig met handquilten, maar deze tip had ik nou nog nooit ergens in een boek gezien :-) Ik hoop dat je er wat aan hebt!

N.B. Ik quilt hier met mijn geliefde Perlé12 garen. Als ik met de hand quilt, dan wil ik mijn geploeter wel terugzien, en dat vind ik met 'normaal' quiltgaren tegenvallen. Daarom gebruik ik, in navolging van Sarah Fielke (van oa. de Material Obsession boeken) en vele anderen graag dit garen.

Waarom gebruik ik perlé 12 en niet perlé 8, net als Sarah? Nou ik heb daar eens een testje me gedaan, en ik zie het verschil (nagenoeg) niet, maar perlé 8 trekt wel duidelijk zwaarder door (het is nog wat dikker), dus daarom heb ik gekozen voor perlé 12.


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

4 opmerkingen:

Marga (MarPie) zei

Hoi Merel, dank je wel voor de tip. Heb jij alle Prele garen in maatje 12of 8? Dank je wel trouwens dat je de rol wou halen voor mij.

Groetjes,
Marga*

Anoniem zei

Goeie tip Merel;ga ik ook doen, met perle garen quilten b.v.bij mijn tuin!Heb je voor dat garen een andere naald nodig dan een quiltnaaldje?
Groetjes Adri.

Anoniem zei

Ziet er erg mooi uit. Nu ben ik nog maar een beginner, maar is die perle 12 toch ook katoen? i.v.m. wassen en krimp. Groetjes van Wilma

LL-Ilse zei

Goeie tip, en het ziet er mooi uit, met het perlé garen.