dinsdag 6 augustus 2013

Over een feestje en een stapel

Afgelopen zaterdag was het een gezellig feestje op de BB-Bee. Ik kreeg zelfs een hoop cadeautjes! Jeetje, dank je wel hoor, bloos.

Mijn cadeautje aan jullie is dit:

En daar ga ik een heel jaar over doen om het aan jullie uit te delen. Dit is het eerste blok van de Paradijsvogelfeestboom. Als je je voor een heel jaar Cat or Dollyquiltjes inschrijft, dan krijg je niet alleen het patroon, maar ook de stofjes voor deze quilttop er gratis bij!

De staart van de vogel zit nog niet op het blok, hier even in patroonpapier er op gespeld. Die staart past namelijk niet, en moet dus even wachten tot het rechterblokje er ook is :-)

Ik heb de vogel er met raw-edge applique opgezet, met een rechte steek op 1,5 mm vanaf de rand, terwijl er een stukje tussenvulling onder lag (Dus niet met een satijnsteek of een cordonsteekje). De uitstekende vulling knipte ik weg, zodat het vogeltje straks wat extra is opgevuld. Daarom koos ik ervoor om de vogel niet met plakvlieseline vast te zetten, hij is dus alleen vastgenaaid. Zijn pootjes zitten natuurlijk verstopt tussen de takjes van de boom, maar verder zal hij t.z.t. nog wat paradijselijker worden gemaakt met siersteken in zijn staart....

Zondag vierde ik thuis mijn verjaardag. Ik kreeg onder andere het spel Dixit. Dat is erg leuk, kan ik zeggen ;-) en heel anders dan andere (bord-)spellen.

Ik zie nu dat ik voor de foto ook wel even mijn handkaarten open had kunnen leggen, dan hadden jullie de prachtig geïllustreerde kaarten kunnen zien. Het zijn schilderijen in een soort magisch realistische stijl. Alleen daarom al is het een leuk spel.

Maandag heb ik lekker helemaal niks meer gedaan (op het draaien van 4 wassen na, het was met een uurtje buiten alweer droog, dus ik heb ook maar even het vloerkleed gedaan en een winterjas die aldoor nog moest)

Maar ja aangezien niks doen niets voor mij is, heb ik mezelf in de bieb verwend met deze stapel. En eindelijk was Jamie 15 er een keer ;-)

En oh ja, toen ik me echt ging vervelen:


Ik moest van mezelf eerst het moeilijkste gedeelte doen: de lucht. Maar ik geloof dat het zand nu toch om die titel aan het strijden is, want oh, dat zijn ook geen gemakkelijke stukjes, kwam ik bij het uitzoeken achter...


Uhoh, waar ben ik aan begonnen :-)

Kom vooral morgen nog even hier op het blog kijken, want dan ga ik iets leuks starten!

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

4 opmerkingen:

Saskia Smit zei

Ik ben benieuwd!

Miranda zei

ziet er allemaal weer veelbelovend uit! Lekker zo'n aktief weekend enne dat spel poog ik te onthouden voor begin december!

inge zei

ben al benieuwd naar morgen! ;-)

Charlotte zei

Het is een super leuk spel!
En als je puzzel af is, zou hij heel graag even op mijn eettafel willen liggen ;-)