dinsdag 8 april 2014

Over aardappels over en auw

Als ik aardappels kook dan snijd ik ze altijd in (ongeveer) even dikke plakken. Dan garen ze sneller dan als je ze in chuncks snijdt. Een bijkomend voordeel...

...is dat je de plakken alleen nog maar in dobbelsteentjes hoeft te snijden als je aardappelsalade wilt maken. Hiervoor gebruik ik geen restje aardappels dat over is hoor, ik kook er van te voren al extra voor :-)

Daarbij gaat crème fraîche, een blikje tonijn, gehakte peterselie en een paar stukjes mozzarella. Oh ja en een lepel mosterd. Normale mensen zouden er ook iets van ui of augurk in doen, maar gelukkig is mijn Grote Liefde nu even niet hier en kan ik het dus lekker alleen voor mezelf lekker maken :-)

Lekker mengen en voila, het eten is klaar !


En omdat ik niet in een restaurant werk, en ook geen foodie-blog schrijf heb ik niet de kom schoongeveegd met een keukenpapiertje ;-) Zo is het lekker net zo lekker!

Dan een wat minder fijne mededeling: mijn arm doet pijn! Stomweg overbelast door die beurs, al het snijden en sjouwen. Nou ja, ik probeer rustig aan te doen, zodat het snel weer over gaat! Dus misschien zal ik net even wat minder bloggen/quilten dan jullie gewend zijn :-(

Ik ben weer even een tijdje veroordeeld tot deze:

Mensen vragen mij regelmatig: Helpt dat nou echt?
En ja, ik vind van wel. Het geeft wat steun. Maar wat voor mij nog belangrijker is: ik word er steeds aan herinnerd dat ik rustig aan moet doen! En dat maakt bij mij echt heel veel uit! Heel belangrijk is dat je ze vooral NIET 's nachts draagt. Helaas word ik dan 's ochtends weer wakker met van die raar doof aanvoelende armen.

Ik zal niet helemaal stil vallen hoor, maar misschien komt er wel wat vaker inspiratie langs van andermans werk, ook wel eens leuk voor de verandering.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Merel,
Vervelend voor je hoor overbelaste armen, gelukkig weet je wat je doen moet dan gaat het hopelijk weer snel over. Doe maar lekker rustig aan je hebt maar één stel armen!
En dat maaltje ziet eruit om te smullen!
Groetjes Adri.

De gezinshuisouders zei

Heel veel beterschap en doe dan inderdaad maar rustig aan met mailen... Mijn mailtje heeft wel geduld ;-)

Sabine zei

Hey Merel,
Heel veel beterschap gewenst!
Doe inderdaad maar rustig aan... Mijn mailtje heeft wel geduld :-)
Groetjes uit Helmond!

10ekequilt zei

Hoi Merel, wat vervelend dat je zo' n last van je armen hebt! Zal niet meevallen om rustig aan te doen voor zo'n bezige bij als jij! Sterkte en wens je een voorspoedig herstel.
Je recept klinkt heerlijk en zal zeker gemaakt worden nu we weer onze caravan in de wei hebben staan!
Groetjes 10eke

inge zei

veel beterschap meid!

Marina Brito de Campos zei

Oei, oei, oei! Beterschap!