donderdag 19 juni 2014

Met de muziek mee

Zo nu en dan krijg ik voor mezelf het gevoel dat ik niet zo veel doe... op handwerkgebied dan hè. Waar dat nou vandaan komt, geen idee. Want het is namelijk niet waar (ahum, lees het blog er maar op na ;-) ) Toch is het een heel hardnekkige gedachte. En dan zien jullie op het blog nog niet eens alles, want ik ben natuurlijk achter de schermen ook (dit hele jaar al) bezig met de Catquiltjes. De laatste is in de maak, voor komende maand, oef, ik moet alweer opschieten, en deze is geheel met de hand :-) een leuk klusje tussendoor op de bank, uiteraard met een kat op schoot!

Ondertussen ben ik ook nog bezig met andere dingen zoals dit verzoekje:

Ik ben er nog steeds niet uit hoe ik nou goede foto's kan maken met mijn huidige camera, ze vervormen altijd, kijk maar naar de lijnen op de mat (die zijn dus in werkelijkheid wel recht en haaks hè, dûh).

De ene foto in de landschap-stand (standaard), en de andere in de tulp-stand (voor dichtbij/details...) er is verschil, maar voor mij is dat niet genoeg! Ik wil mijn quilts/werk graag haaks op de foto! en liefst beeldvullend, dus niet een klein postzegeltje in het midden ergens....

Nou ja, ik maakte deze foto's even om te zien wat nou het beste is, maar echt blij word ik er dus niet van.

Gauw door naar leukere plaatjes, namelijk the-making-of een tweede bedhanger, wegens succes bij mijn Lief wilde hij er ook wel graag een voor zijn vader, die in bed een plaatsje heeft vlak naast de deur, waar geen ruimte is voor een tafeltje ofzo. Dan is zo'n zakje aan de rand van het bed natuurlijk ideaal.

Omdat een zakje uit slechts één stofje ook weer zo saai is, maakte ik het uit drie stroken voor de voorkant, en contra drie stroken voor de achterkant.


Met de goede kanten op elkaar langs drie kanten stikken, en in de hoekjes twee steekjes schuin gaan. Knip de uitstekende naadtoeslag dan kort schuin af, en je kunt het hoekje heel mooi 'scherp' uitvouwen.


Om het ding wat body te geven een stukje vulling er in, en langs de naden doorquilten (wat ik misschien beter niet had kunnen doen, want die naadjes voor en achter vallen natuurlijk nóóit precies op elkaar). Bij de laatste kant die nog open was voor het plaatsen van de vulling en het keren de naadjes naar binnen vouwen en topstitchen.


Om de zakjes te maken vouw je het gequilte lapje een stuk dubbel en stik je langs de zijkanten. Een paar extra naailijnen verdeelt het geheel in zakjes. Hier goed afhechten. Ik heb niet dezelfde lijnen als het patchwork gekozen, want ik wilde een vak waar een boek/tablet in past, de twee andere vakjes zijn smaller voor afstandsbedieningen/telefoon/pen etc.

En zo installeer je hem in de rand van het bed, maak eventueel de flap wat langer, om hem verder onder het matras te schuiven.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Merel, hee das een goeie die ga ik ook maken komt altijd van pas wat een leuk cadeautje!
Groetjes Adri.

10ekequilt zei

;-) leuk idee........ Misschien iets voor in de camper voor aan de armleuning naast de voorstoelen!
Ik hou je op de hoogte en weet nu al dat je het stofje geweldig gaat vinden. ...

Carla zei

Super leuk en handig. Zeker ook leuk voor een cadeautje! Dank je wel!

inge zei

wat een leuk idee!