dinsdag 29 juli 2014

Over vliegende blokjes


De parachute is af :-)Liet ik laatst al zien dat de blokken met het effen midden af zijn, nu wilde ik dan ook de andere blokken graag afmaken:

Omdat ik wel een beetje op de variatie wilde letten, ben ik nu begonnen met de buitenste (aansluitende) stroken.

En dan naar binnen toe 'opbouwen'. Bij de binnenste ronde heb ik maar niet de grijze stroken er tussen gelegd, want de stroken zijn natuurlijk allemaal nog veel te breed met al die naadtoeslagen, het paste gewoon (nog) niet...

Omdat het nog maar drie blokken zijn (ik had het vierde blok al af, dat had ik als proefje in het begin al genaaid)...

naaide ik steeds een strook aan alle drie de blokken strak in de juiste volgorde. Alle naadjes worden achter de effen stroken geperst.

Hier wordt een effen strook toegevoegd aan al die blokjes, om dat netjes te naaien leg ik de andere kant boven bij het naaien, zo kan ik alle naadjes goed in de gaten houden.

En dan ineens zijn de blokken af, en 8 naden verder de hele top!

Zo maf was het toen ik hem net af op de designwall had hangen, ik keek om, zag hem en dacht: héé, waar kom jij nou ineens vandaan. Doordat het meeste van het werk natuurlijk als tussendoortje is genaaid, ben ik eigenlijk 'helemaal niet zo bezig geweest' met deze quilt. Letterlijk, maar blijkbaar ook figuurlijk, want het 'plotselinge verschijnen' verbaasde me echt. Terwijl ik rationeel natuurlijk heus wel weet dat ik er mee bezig was. Hij was gewoon nog niet zo in mijn hoofd gekropen.

Met het licht erachter krijg je een glas-in-lood effect van de naadjes, en had je ooit gedacht dat die donkergrijs (Kona Charcoal) zo doorschijnend kon zijn? Het werkt ook zo als je met de lichtbak een patroon zou willen overtrekken, ik heb het zelf wel eens met een hele donkere blauw gedaan.

Nu nog even (hah) tijd vinden om hem te quilten :-)

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw wauw wauw wauw wauw, krijg niks anders meer uit mijn mond, ik bedoel getikt!!! Wat is die mooi!!
Complimenten voor die onverwachte gast!
Geweldig, in welk boek stond ie ook alweer?
Wil dat boek!!! Ik moet naar Amsterdam! Geen straf hoor maar dat wordt na Birmingham kom ik met DH we hebben toch vakantie dan. Merel top gemaakt!( en ook nog calorieloos!)

10ekequilt zei

Wat een ontzettend leuk effect Merel! Een om te onthouden .
Groetjes 10eke

Shirley zei

Oeh die is zo mooi geworden, en dat doorschijnende maakt hem zo speciaal, hij zou met een dunne voering er achter niet misstaan als gordijn! Effe doorquilten, komt hij af voor Nieuwkerke?

Marina Brito de Campos zei

Schitterend!