woensdag 2 september 2015

Over frivool

De mensen bij Moda hebben weer wat nieuws bedacht! Misschien heb je hier en daar al een aankondiging gezien, maar nu is het echt! Ik heb de eerste blikjes binnen :-)Wat houden die frivols (zoals Moda deze schatjes genoemd heeft) nou helemaal in?


Het is een serie genummerde blikjes van 4,5"x7,5" die heel leuk is om te verzamelen. De inhoud van het blikje bestaat uit:
- een maxi-charmpack zijnde 42 lapjes van 7" x 7"

- een quiltpatroon om deze lapjes te gebruiken (of niet natuurlijk, dat mag je zelf kiezen), de afmetingen van de quiltjes is elke maand iets anders.

- een kaart met daarop nog een quiltblok, waarvan het idee is om zo in de loop van het jaar de patronen voor een Samplerquilt te verzamelen, of alvast een blok per maand te maken natuurlijk! Deze patronen zijn in twee maten uitgewerkt, dus je kan kiezen, heel vlot twee blokken maken mag uiteraard ook. Voor deze blokken kan je scraps of stoffen uit je eigen voorraad gebruiken.

- er zit per blikje ook een Frivols verrassing in, dit is een 'limited edition' Frivols exclusive :-)

Vanwege het verzamelelement heb ik besloten om een Frivols-club te starten. Je geeft je op voor de eerste 4 blikjes, na de 3e maand geef je even door of je door wilt gaan. Je kunt je ook direct voor het hele jaar (12 blikjes in 12 maanden) opgeven. Kijk op de website voor informatie over opgeven, of stuur direct een email met al je gegevens. Er is een beperkt aantal blikjes beschikbaar, dus wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Iedere maand komt er dus een blikje uit met een nieuwe collectie, waarvan de eerste 4 al bekend zijn, de eerste twee zijn zelfs al bij mij binnen, maar ik ga ze echt per maand uitleveren!


Frivol no.1: September
Stofserie: Hello Darling
Ontwerpers: Bonnie en Camille

Frivol no.2: Oktober
Stofserie: Polka Dots Paisley
Minick en SimpsonFrivol no.3: November
Stofserie: Eliza’s Indigo
Ontwerper: Betsy Chutchian

Frivol no.4: December
Stofserie: Windermere
Ontwerper: Brenda RiddleOnweerstaanbaar toch, doe je mee?


Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com


Birdblocks, quiltshop Amsterdam

creating rainbows

2 opmerkingen:

Saskia Smit zei

Blikjes? Ik ben dol op blikjes. Jaaa dus doe ik mee met de club!

10ekequilt zei

Ze zijn echt prachtig!
groetjes 10eke