dinsdag 29 december 2009

Flying geese update 4

Deze week geen ganzen maar:...inderdaad pelicanen. We zijn vandaag in Artis geweest. Op deze foto werden ze net gevoederd en kwamen ze heel dichtbij, die snavels zijn echt indrukwekkend, al gauw zo'n 30-35 cm lang. Het zijn echt grote vogels, ze waren ongeveer even hoog als het hekje, al gauw 70-80 cm en dan slaan ze ook nog wel eens hun vleugels uit (waar de vliegpennen uit zijn gehaald).

De lemuren lagen lekker in hun binnenverblijf te slapen, die kunnen niet naar buiten als het vriest, want dan kunnen ze van hun eiland af lopen! We liepen zo'n beetje achter de voederingen aan, want de leeuwen lagen ook al lekker op hun botten te knagen. Net als alle andere katachtigen. De muisjes waren uitgedeeld bij de roofvogels. De olifanten werden naar binnengelokt met wat lekkers, waarna hun buitenverblijf werd schoongemaakt (met een minitractor met schepding voorop, gelukkig hoeft dat niet met de hand, kruiwagen en een simpel schepje). Langs de giraffen, die met dit weer niet zo uitbundig hollen en springen, maar wel buiten stonden. Met een boog om het lege verblijf van het njilpaard Tanja gelopen, dat hoefde ik vandaag ff niet te zien. Tanja is op 1e kerstdag op een respectabele leeftijd van 49 jaag overleden. (In het wild worden nijlpaarden niet zo oud). Maar ja er staat een mooie foto van Tanja op mijn Artispasje en dan heb je toch een soort klik. Ik ging altijd even bij Tanja kijken.

Van voor blog
Toen kwamen we uit bij de zeeleeuwen...(We zijn maar niet naar binnen gegaan bij de vlinders, wat dat leek ons een beetje te groot temperatuurverschil, geen zin in loopneuzen.) Bij de zeeleeuwen kwamen we precies op tijd aan voor de voedershow. Want dat was het een heuse show. En niet, zoals de verzorger ons vertelde omdat er zo nodig een show moet worden opgevoerd, maar meer omdat ze op een speelse manier aan gedragsverrijking doen en ondertussen allerlei oefeningen om de dieren te laten wennen aan medische onderzoeken: een methode om oogdruppels toe te dienen, een narcosemaskertje op hun neus drukken, een echo maken of hun identiteitschip af te lezen, zonder dat de dieren daarvoor dus op een gevaarlijke manier moeten worden verdoofd. Maar al dat nuttigs ziet er erg leuk uit, een zeeleeuw op schoot is erg schattig, maar dus ook handig om de dierenarts de mogelijkheid te geven om de achterkant of onderkant van het dier te laten onderzoeken. Ik heb de opslagcapaciteit van de camera  volgeschoten met foto's en filmpjes, mijn lief was helemaal verbaasd dat dat kon (2 GB), nou laat mij maar struinen.

Van voor blog
Eigenlijk wilde ik gaan schaatsen op de ijsbaan die dit jaar voor het eerst in Artis is aangelegd, maar het was erg druk met kleine kinderen en die wilde ik niet steeds in de wegliggen met mijn grote lijf, LOL.


Van voor blog
Tweede kerstdag heb ik met mijn lief, ouders en broer en schoonzus bij mij thuis gevierd. Geen cadeaus hadden we afgesproken, maar ja voor de gastvrouw (ik dus) was toch iets meegenomen. Van mijn moeder kreeg ik een dienblad vol kaarsen en van mijn schoonzus deze geweldige... tsja wat is het, eerst dacht ik dat het een enorme kerstbal was, maar het is een koekjespot, die helemaal volgestopt is met spekkies. Jummie! Leuk hè, zien jullie het thema, bij mij thuis, servies in rood met witte stippen (of andersom), ach ja, je zal maar van rood houden :-)

Volgende week zal ik weer wat flying geese produceren, maar ik heb deze week toch alleen maar nieuwe ondergrondjes getekend, dus een beetje saaie foto zou dat zijn geweest.

Groetjes,

Merel

2 opmerkingen:

Marielle zei

Leuke koekjespot! En ik krijg gewoon zin in een bezoekje aan Artis als ik je verslag lees

Tineke zei

Hi Merel,

Wat een leuke koekjespot kreeg je van je zus. En dan nog wel vol met lekkere spekkies. Mooie Artisfoto's. Ik ben er veel te lang niet geweest. Ik wens je een fijne jaarwisseling en een prachig succesvol 2010.