vrijdag 25 december 2009

Kerstavond heel toepasselijk sterren genaaid :-) Het was al redelijk laat toen ik begon, dus ik had geen puf meer om ze af te maken, maar dat komt heus nog wel deze week.


En een kersentaart gebakken waarvan je hier wat "the making of..." plaatjes kan zien:

sterren uitsteken uit de deksel...
 
deksel op de vulling
 
klutsei erop smeren
 
en dan gebakken, mmm, heerlijk (echt! ik heb hem geproefd :-) )


en tjsa, wat doe je met de uitgestoken sterren? Schuif ze er ook bij in de oven (maar wel eerder er uit halen ! na ong. 10 min.)


een chocoladedruppel erop leggen meteen nadat ze uit de oven komen, voor het feestelijke effect. (ik dacht het smaakt misschien wat saai, alleen deeg, dus ik doe er wat chocolade op, maar het is niet nodig. Maar waarom zonder chocolade als het ook met kan, LOL)

En Yvonne, kom je hier ook weer een hapje van snoepen?

Morgenochtend mag ik nog een keer (wat ik leuk vind!) want deze taart was voor de ouders van mijn lief en morgen komen mijn ouders en broer en schoonzus, dus nog zo'n taart is in de maak!

Groetjes,

Merel

4 opmerkingen:

Yvonne aka sommeke zei

Ja hoor, het ziet er véél te lekker uit om aan te weerstaan ;-)
Fijne feestdagen nog, hé!

Marielle zei

dat ziet er super lekker uit. Kan je het recept ook plaatsen?

Anette zei

De sterren worden mooi!
Enne jammie,dat ziet er lekker uit :-)
Fijne dag!

Groetjes Anette

Birdblocks zei

het recept, tsja dat staat op de zijkant van de doos appeltaartmix die ik had. Ik heb er aan toegevoegd een theelepel koekkruiden (en dat mag wel 1,5 theelepel worden volgende keer) en een mini koekjesuitsteker van ong. 3 cm in doorsnede. Je hebt wel wat extra bloem nodig voor het bestuiven van het werkblad voor het uitrollen van het deeg voor de bovenkant. Oh ja, ik heb dus vlaaivulling kersen gedaan in plaats van appels. En aangezien ik zo'n blikje vlaaivulling altijd wat mager vind doe ik er nog een potje uitgelekte kersen op sap bij!

Groetjes, Merel