dinsdag 24 augustus 2010

Nog één keer SAIL

Gisteren in de slaande (=overtreffende trap van stromende, want het kwam horizontaal in mijn gezicht) regen toch nog afscheid genomen van een aantal Tall Ships.

Dit schip had ik zondagmiddag ook bezocht, dus ik vond het wel speciaal dat het gewacht had met vertrekken precies tot ik er aankwam :-)

Kijk zo zag het uitzicht er zondagmiddag vanáf de Hertegovina Elisabeth uit.


Zaterdagavond kwam ik deze heren tegen (je ziet me, in het midden, bij de petten :-), als je goed kijkt) en NEE ik heb niet geflirt, maar ze gingen spontaan klaar staan voor een foto :-) De foto is een beetje korrelig ivm lange sluitertijd.

Deze Russische boot heb ik maandag dus ook zien vertrekken:

Deze is echt mega lang, ruim twee keer zo lang dan die witte die ik net liet zien, meer dan 100 meter!

Toen we zaterdagavond een stukje van de route gingen lopen kwamen we niet ver genoeg om het laatste pontje van de route te nemen, dus moesten we terug naar het station, gelukkig stond er een riksja te wachten :-)

Zie je hoe snel hij reed! (brug af werd ik zelfs een beetje zenuwachtig, LOL)


Wat is dit nu weer voor een rare foto?
Nou toen we dus met de riksja (ze noemen ze anders... fietstaxi?) terug waren bij de 'gewone' pont begon het vuurwerk al, dit is een foto van het vuurwerk wat in een gebouw weerkaatst. Die gekke streepjes zijn allemaal lichtjes van varende boten.

Nou nog eentje dan, hier het laatste Tall Ship (de Mir, ook een Rus) dat ik zag vertrekken, ik was ondertussen tot en met de hoornlaag van mijn huid doorweekt (en toch blijf je staan, want het is echt een schouwspel) en dan ook nog met de regen in een straffe wind recht in het gezicht. Je kan die ontberingen niet zien op de foto's, hoewel je misschien een rijtje paraplu's aan de overkant kan zien. Ik had geen paraplu mee, want die was toch direct stukgewaaid (aan de overkant stonden de mensen mooi in de luwte van de gebouwen)


Zo had ik toch nog wat schepen uitgezwaaid en doornat en een beetje koud terug naar huis en gauw een pot thee gezet, mijn broek is nu nog aan het uitlekken :-)

Het verhaal staat lekker door elkaar, met zaterdagavond, zondagmiddag en maandagochtend stukjes, maar de foto's van de schepen staan nu wel bij elkaar, ik hoop maar dat jullie begrijpen hoe leuk ik het heb gehad!

Kom ik onderhand helemaal niet toe aan vertellen dat ik dit weekend nog wel een páár steekjes heb gedaan, morgen wellicht?

PS. op mijn vorige blogje vroeg Reen zich af wat Gandalf dan zei, met het vuurwerk, maar hij zei niets. Het is een scene waarin Gandalf voor het eerst in tijden het hobbitdorp binnen rijdt met een kar, er zijn wat hobbitkinderen die hem zien aankomen en die roepen enthousiast: Fireworks Gandalf! Want daar staat deze vriendelijke wizard in het dorp om bekend. Gandalf grinnikt alleen maar en laat een paar vuurpijlen vanaf de wagen schieten. De kinderen joelen en juichen...
alles is nog pais en vree, maar we weten natuurlijk dat er nog heel wat ellende in beeld komt voor de aftiteling verschijnt. Daarom vind ik het zo'n heerlijke scene.

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com

3 opmerkingen:

Berna zei

't Is een mooi spektakel.

Yvonne aka sommeke zei

Machtig zicht, al die schepen en scheepjes!

Roland zei

Heerlijke foto's. Jammer dat de regen niet echt zichtbaar is :)