vrijdag 13 augustus 2010

Uit de oude doos, deel 3, foto'sJaha, dit is heel oud. Ik weet niet precies van wanneer deze foto is, maar kijk maar eens naar de auto's er staan...

Oud en vervallen is de Nieuwezijds Voorburgwal hier nog. Je ziet dat de begane grond van de panden is dichtgetimmerd en de gevel van 'ons pand' met een balkenstructuur wordt ondersteund.Het pand naast ons is zelfs tot de begane grond afgebroken. Er zal ergens eind jaren 70 / begin jaren 80 een grote renovatie plaatsvinden, waardoor we nu in een mooi opgeknapt 'oud' pand kunnen zitten! (ons pand staat links op deze foto, geheel ondersteund met houten balken)

Maar dat is van ver voor onze tijd. Ik was eigenlijk op zoek naar foto's van vlak voor de opening van de winkel (met een enorme hoeveelheid dozen erop), maar die heb ik niet kunnen vinden. Wat ik wel tegenkwam waren deze foto's:


Van de eerste week dat we open waren (kijk maar de datum staat erop)Het was in die periode ook heel warm en zoals je ziet heel zonnig, de foto's waar de gevel op staat zijn gewoon over belicht!


Zie je de prachtige bloemstukken die we voor de opening van de winkel kregen van Irene haar schoonmoeder Lia, die bloemkunstenaar is! Ze had er ook stoffen in verwerkt.


En ga nu niet vragen, dat stofje op die ene foto hè, de vijfde van links, heb je die nog? Want, nee, die hebben we niet meer!


Zie je die rol katoenen vulling daar hangen? Dat was 'm. Maar op deze foto hangt er ondertussen wel een kaartje aan met de juiste prijs hoor! De theepotjes bovenop de kasten staan er al vanaf het begin...


... en ook de naaimachine van mijn oma staat al in het raam. De bloemdecoratie is ook hier weer van Lia.

Wat is er eigenlijk weinig veranderd, wat is er eigenlijk veel veranderd :-)

Morgenochtend is er een feestje en daarna gaan we weer over tot de orde van de dag (lekker Hollands).

Groetjes,


Merel

www.birdblocks.com